העוגה המשוגעת – עוגת שכבות מרנג ומוס שוקולד

רוצים להרשים את האורחים בקינוח נטול גלוטן? קרין גורן מכינה את העוגה המשוגעת - עוגת רושם כשרה לפסח בצורת "נשיקה" ענקית, עם שכבות מרנג ומוס שוקולד
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    9 שעות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    6

מצרכים

מרנג

מוס שוקולד

רוטב שוקולד

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-100 מעלות במצב טורבו.
  2. במיקסר מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים במשך דקה, לקבלת קצף לבנבן ורך. מוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה. ממשיכים להקציף עוד 20 דקות (ולא פחות) במהירות מקסימלית. אם המיקסר שלכם מתחמם, תנו לו לנוח כמה דקות ואז המשיכו להקציף.
  3. מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם פיה משוננת. עובדים בכמה נגלות כדי לא למלא אותה יותר מדי.
  4. על נייר אפייה מזלפים עיגולים שטוחים בהיקפים הולכים וקטנים: בערך 22 ס”מ לגדול, 6-8 ס”מ לקטן, ועוד 4 או 5 שכבות באמצע. את העיגול הקטן ביותר מזלפים בצורת נשיקה גבוהה, עם שפיץ. מעבירים בזהירות את הנייר לתבנית תנור הפוכה ואופים 3 שעות, עד שהמרנג מתייבש ומתנתק בקלות מהנייר.
  5. מכינים את המוס: שוברים את השוקולד לקערה גדולה. מחממים בסיר את השמנת המתוקה לסף רתיחה. מוזגים בערך 1/2 מכמות השמנת המתוקה החמה על השוקולד וטורפים לאיחוד. מוסיפים את יתר השמנת המתוקה וטורפים לאיחוד. מעבירים ל-4 שעות לפחות במקרר.
  6. מקציפים את הגנאש שהתקרר לקצפת שוקולד רכה ומעבירים לשקית זילוף עם פיה משוננת.
  7. מורחים מעט מוס על צלחת הגשה (להדבקת העוגה) ומניחים את תחתית המרנג הגדולה ביותר. מזלפים שכבת מוס. מכסים במרנג הבא (הגדול ביותר מאלה שנשארו), מזלפים שכבת מוס וכך הלאה. מסיימים מלמעלה בנשיקת המרנג. מעבירים למקרר ל-4 שעות.
  8. במיקרוגל או בסיר קטן מחממים את השמנת המתוקה והשוקולד, להמסה. טורפים לאיחוד ומצננים לטמפרטורת החדר. מוזגים את הרוטב על העוגה הקרה ומגישים.

הערות

  • אם רוצים לדייק יותר, אפשר לסמן עיגולים על נייר האפייה ואז להפוך אותו, כדי שהמרנג עצמו לא ייגע בדיו, או להניח את נייר האפייה מעל שבלונה/דף עם סימונים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 3188.9 קק״ל 3188.9 קק״ל
פחמימות 561.2 גרם 561.2 גרם
שומן 73.5 גרם 73.5 גרם
נתרן 1703.6 מ״ג 1703.6 מ״ג
חלבון 77.0 גרם 77.0 גרם
סיבים תזונתיים 24.0 גרם 24.0 גרם
שומן רווי 49.5 גרם 49.5 גרם
כולסטרול 6.0 מ״ג 6.0 מ״ג
סידן 244.3 מ״ג 244.3 מ״ג
ברזל 21.6 מ״ג 21.6 מ״ג
אשלגן 2721.6 מ״ג 2721.6 מ״ג
אבץ 8.8 מ״ג 8.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    רותם

    האם אפשר להכין את המרנג יום לפני?

      מערכת Foody

      כן, אבל חשוב לשמור אותו באריזה אטומה היטב למניעת הצטברות לחות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody