הקובה סלק הכי מוצלח שיש: מתכון שעבר בירושה מאמא של יהודית מורחיים

יהודית מורחיים נזכרת בשיעור הבישול הפרטי שקיבלה מאמא שלה להכנת קובות סלק פרסיים במילוי עוף המתעטפים במרק חמצמץ ועשיר בטעמים בלתי נשכחים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    22

בשבילי קובה סלק זה בית של אמא! ריחות של יום שישי בצהריים, אהבה וגעגועים. מאז שאני זוכרת את עצמי, אמא שלי הייתה מכינה קובה בכל יום שישי.

אני יודעת שיש המון סוגים של קובה, אבל מאחר ומשפחתי פרסית בחרנית, סוגי הקובה שעלו על שולחננו הן קובה דלעת, קובה סלק וקובה במיה.

בכל יום שישי, כשהיינו חוזרים מבית הספר, היינו ניגשים קודם כל לסירים, פותחים ומריחים את סיר הקובה ואז לוקחים צלחת גדולה עליה מעמיסים אורז צהוב ולידו את הקובות עם הסלק וגם עמבה (שלא ישמעו) וזה היה הדבר הכי טעים בעולם!

כל השכנות שלנו, שבביתן לא הכינו קובה היו נכנסות למטבח של אמא שלי בעקבות הריח.

אמא הייתה עורמת להן בצלחת קובה עם המרק והן היו מתענגות על הטעם! על הדרך הן התכבדו גם בקציצות המטוגנות שנקראות אלו צ’אפ (תפוחי אדמה) וכמובן בטורשי הטעים שלה (חמוצים).

כמה חודשים לפני שאמא שלי נפלה וחלתה היא אמרה לי: “יהודית, בואי. אני מכינה קובה. תלמדי”. אני כמובן נעמדתי לידה וקיבלתי ממנה שיעור פרטי בלתי נשכח על הכנת קציצות קובה ומרק.

וכאן המקום בו אני רוצה להגיד: “אמא תודה לך על מתכון כזה נפלא, עכשיו כולם נהנים ממנו”.

אמא שלי ♥ תודה לך שהיית אמא כזאת נפלאה, אהובה ומלאה בנתינה לזולת. אמא את “אשת חיל מי ימצא

את הסרטונים שלי תמצאו גם בסטורי (עם כל שלבי ההכנה). מזמינה אתכם לעקוב אחרי באינסטגרם

אל תשכחו לצלם לאחר ההכנה ולשלוח לי תמונה!

תייגו גם את החברים שלכם שגם הם ייהנו! אוהבת אתכם♥♥♥

מצרכים

מילוי

בצק קובה

מרק

אופן הכנה

  1. מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את העוף עם הבצל, הפטרוזיליה המלח והפלפל.
  2. מכינים את הקובה: מערבבים בקערה את הסולת, המלח, המים והשמן עד שמתקבל בצק רך ונעים.
  3. בוצעים כמות של כדור פינג פונג בערך מהבצק ופורשים אותו על כף היד. ממלאים מעט מן המילוי וסוגרים בעזרת כף היד. מגלגלים לכדור ומניחים על מגש רטוב.
    קובה סלק (צילום: יהודית מורחיים)
    ממלאים את הבצק בתערובת העוף וסוגרים עם כף היד (צילום: יהודית מורחיים)

     

  4. מכינים את המרק: מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל. מוסיפים את רסק העגבניות והמים ומביאים לרתיחה.
  5. מוסיפים את הסלק הקצוץ (או מגורר), התבלינים והלימון. טועמים ומתקנים תיבול (הנוזל אמור להיות חמצמץ).
  6. כשהמים רותחים מוסיפים את הקובות אחת אחת בזהירות למרק.
    קובה סלק (צילום: יהודית מורחיים)
    קובה סלק צפים במרק (צילום: יהודית מורחיים)

     

  7. מבשלים כרבע שעה ללא מכסה תוך כדי ערבוב עדין או טילטול הסיר בעדינות. כשהקובות צפות למעלה, סוגרים את המכסה ומבשלים עוד כ 20 דקות על אש נמוכה. בהצלחה!

 

 

 

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 242.1 קק״ל 1936.8 קק״ל
פחמימות 41.9 גרם 335.5 גרם
שומן 4.7 גרם 37.6 גרם
נתרן 551.2 מ״ג 4409.8 מ״ג
חלבון 7.1 גרם 56.8 גרם
סיבים תזונתיים 2.9 גרם 23.3 גרם
שומן רווי 0.5 גרם 4.3 גרם
כולסטרול 0.2 מ״ג 1.3 מ״ג
סידן 25.1 מ״ג 200.9 מ״ג
ברזל 1.1 מ״ג 8.9 מ״ג
אשלגן 277.5 מ״ג 2220.3 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 5.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    נוגה

    לא הבנתי מה עושים עם הסלק הטרי..מבשלים אותו? מכניסים לסיר ללא בישול? חותכים לאיזה גודל?

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody