קובה סלק הכי מוצלח שיש: מתכון שעבר בירושה מאמא של יהודית מורחיים
- יהודית מורחיים
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 378.2 קק״ל 3025.5 קק״לפחמימות 49.1 גרם 392.5 גרםשומן 8.6 גרם 68.5 גרםנתרן 755.9 מ״ג 6047.3 מ״גחלבון 19.0 גרם 151.8 גרםסיבים תזונתיים 9.9 גרם 78.9 גרםשומן רווי 1.8 גרם 14.2 גרםכולסטרול 43.0 מ״ג 344.0 מ״גסידן 201.2 מ״ג 1609.6 מ״גברזל 2.3 מ״ג 18.3 מ״גאשלגן 1650.4 מ״ג 13202.9 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 15.4 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה שעהכולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות378
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 378.2 קק״ל 3025.5 קק״לפחמימות 49.1 גרם 392.5 גרםשומן 8.6 גרם 68.5 גרםנתרן 755.9 מ״ג 6047.3 מ״גחלבון 19.0 גרם 151.8 גרםסיבים תזונתיים 9.9 גרם 78.9 גרםשומן רווי 1.8 גרם 14.2 גרםכולסטרול 43.0 מ״ג 344.0 מ״גסידן 201.2 מ״ג 1609.6 מ״גברזל 2.3 מ״ג 18.3 מ״גאשלגן 1650.4 מ״ג 13202.9 מ״גאבץ 1.9 מ״ג 15.4 מ״גסגור
בשבילי קובה סלק זה בית של אמא! ריחות של יום שישי בצהריים, אהבה וגעגועים. מאז שאני זוכרת את עצמי, אמא שלי הייתה מכינה קובה בכל יום שישי.
אני יודעת שיש המון סוגים של קובה, אבל מאחר ומשפחתי פרסית בחרנית, סוגי הקובה שעלו על שולחננו הן קובה דלעת, קובה סלק וקובה במיה.
בכל יום שישי, כשהיינו חוזרים מבית הספר, היינו ניגשים קודם כל לסירים, פותחים ומריחים את סיר הקובה ואז לוקחים צלחת גדולה עליה מעמיסים אורז צהוב ולידו את הקובות עם הסלק וגם עמבה (שלא ישמעו) וזה היה הדבר הכי טעים בעולם!
כל השכנות שלנו, שבביתן לא הכינו קובה היו נכנסות למטבח של אמא שלי בעקבות הריח.
אמא הייתה עורמת להן בצלחת קובה עם המרק והן היו מתענגות על הטעם! על הדרך הן התכבדו גם בקציצות המטוגנות שנקראות אלו צ’אפ (תפוחי אדמה) וכמובן בטורשי הטעים שלה (חמוצים).
כמה חודשים לפני שאמא שלי נפלה וחלתה היא אמרה לי: “יהודית, בואי. אני מכינה קובה סלק. תלמדי”. אני כמובן נעמדתי לידה וקיבלתי ממנה שיעור פרטי בלתי נשכח על הכנת קציצות קובה ומרק.
וכאן המקום בו אני רוצה להגיד: “אמא תודה לך על מתכון כזה נפלא, עכשיו כולם נהנים ממנו”.
אמא שלי ♥ תודה לך שהיית אמא כזאת נפלאה, אהובה ומלאה בנתינה לזולת. אמא את “אשת חיל מי ימצא“!
מרכיבים 22 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 378 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
מילוי
-
400 גרם עוף טחוןאפשר הודו או בקר אמא שלי השתמשה בעוף
-
1 בצל קטןקצוץ דק
-
2 כפות פטרוזיליהקצוצה
-
1 קורט מלח דקלפי הטעם
-
1 קורט פלפל שחור טחון
בצק קובה
מרק
-
1 בצל קטן
-
2 כפות שמן קנולההחלפה לשמן זיתחזרה לשמן קנולה2 כפות שמן זית
-
1 כף רסק עגבניות
-
1 כף אבקת מרק עוף
-
1 1/2 ליטר מים בטמפרטורת החדר(כמות המים צריכה להיות יותר מחצי סיר)
-
1 סלק גדולטרי קלוף וחתוך לקוביות קטנות או מגורר (לא מבושל)
-
2 גבעולי סלריקצוץ
-
1/2 שורש סלרי קטן( קצוץ) לא חובה
-
לפי הטעם
-
לפי הטעם
-
1/4 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 מיץ לימון בינוני
-
1 כף סוכר לבןהחלפה לדבשחזרה לסוכר לבן1 כפית דבש
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את העוף עם הבצל, הפטרוזיליה המלח והפלפל.
- מכינים את הקובה: מערבבים בקערה את הסולת, המלח, המים והשמן עד שמתקבל בצק רך ונעים.
- ביד רטובה מעט בוצעים כמות של כדור פינג פונג בערך מהבצק ופורשים אותו על כף היד. ממלאים מעט מן המילוי וסוגרים בעזרת כף היד. מגלגלים לכדור ומניחים על מגש רטוב.
- מכינים את המרק: מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל ואת הסלרי כ-2 דקות עד שהם מזהיבים מעט. מוסיפים את רסק העגבניות והמים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הסלק הקצוץ (או מגורר), התבלינים והלימון. מבשלים 10 דקות על רתיחה נמוכה. טועמים ומתקנים תיבול (הנוזל אמור להיות חמצמץ).
- מביאים שוב לרתיחה ומוסיפים את הקובות אחת אחת בזהירות למרק.
- מבשלים כרבע שעה ללא מכסה תוך כדי ערבוב עדין או טילטול הסיר בעדינות. כשהקובות צפות למעלה, סוגרים את המכסה ומבשלים עוד כ-20 דקות על אש נמוכה. בהצלחה!
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: מערבבים בקערה את העוף עם הבצל, הפטרוזיליה המלח והפלפל.
- מכינים את הקובה: מערבבים בקערה את הסולת, המלח, המים והשמן עד שמתקבל בצק רך ונעים.
- ביד רטובה מעט בוצעים כמות של כדור פינג פונג בערך מהבצק ופורשים אותו על כף היד. ממלאים מעט מן המילוי וסוגרים בעזרת כף היד. מגלגלים לכדור ומניחים על מגש רטוב.
- מכינים את המרק: מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל ואת הסלרי כ-2 דקות עד שהם מזהיבים מעט. מוסיפים את רסק העגבניות והמים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הסלק הקצוץ (או מגורר), התבלינים והלימון. מבשלים 10 דקות על רתיחה נמוכה. טועמים ומתקנים תיבול (הנוזל אמור להיות חמצמץ).
- מביאים שוב לרתיחה ומוסיפים את הקובות אחת אחת בזהירות למרק.
- מבשלים כרבע שעה ללא מכסה תוך כדי ערבוב עדין או טילטול הסיר בעדינות. כשהקובות צפות למעלה, סוגרים את המכסה ומבשלים עוד כ-20 דקות על אש נמוכה. בהצלחה!
תגובות (49)
תודה רבה יצא ממש טעים יש לך מושג למה שחותכים תקובה הבשר נפרד מהסולת?
היי אסנת, תודה רבה
הבשר נפרד מהסולת כי אין רכיב המחבר ביניהם
תודה רבה יצא ממש טעים
היי אסנת, בכיף 🙂