הקולות של פיראוס! גירוס דגים עם בצלים שרופים

אולי הקיץ לא נגיע לשבור צלחות בטברנה ביוון אבל דאגנו לכם למתכון לגירוס מושלם שיגרום לכם לשבור צלחות, קבלו מתכון קל להכנה לגירוס דגים עם בצלים שרופים
אולי הקיץ לא נגיע לשבור צלחות בטברנה ביוון אבל דאגנו לכם למתכון לגירוס מושלם שיגרום לכם לשבור צלחות, קבלו מתכון קל להכנה לגירוס דגים עם בצלים שרופים
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    643
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 643.2 קק״ל 1286.5 קק״ל
    פחמימות 67.2 גרם 134.4 גרם
    שומן 22.3 גרם 44.7 גרם
    נתרן 1269.9 מ״ג 2539.8 מ״ג
    חלבון 43.1 גרם 86.2 גרם
    סיבים תזונתיים 8.4 גרם 16.8 גרם
    שומן רווי 3.7 גרם 7.4 גרם
    כולסטרול 66.3 מ״ג 132.6 מ״ג
    סידן 240.3 מ״ג 480.7 מ״ג
    ברזל 5.7 מ״ג 11.5 מ״ג
    אשלגן 1129.7 מ״ג 2259.5 מ״ג
    אבץ 2.9 מ״ג 5.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 40 דק׳
  • קלוריות
    643
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 643.2 קק״ל 1286.5 קק״ל
    פחמימות 67.2 גרם 134.4 גרם
    שומן 22.3 גרם 44.7 גרם
    נתרן 1269.9 מ״ג 2539.8 מ״ג
    חלבון 43.1 גרם 86.2 גרם
    סיבים תזונתיים 8.4 גרם 16.8 גרם
    שומן רווי 3.7 גרם 7.4 גרם
    כולסטרול 66.3 מ״ג 132.6 מ״ג
    סידן 240.3 מ״ג 480.7 מ״ג
    ברזל 5.7 מ״ג 11.5 מ״ג
    אשלגן 1129.7 מ״ג 2259.5 מ״ג
    אבץ 2.9 מ״ג 5.8 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
כריכים
מערכת Foody
X

דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  2. בקערה קטנה מערבבים את שיני השום והשמן זית, בעזרת מברשת מורחים את השמן שום על החלק הפנימי של הפיתות ואופים אותם בתנור כ-7 דקות או עד הזהבה.
  3. מערבבים בקערה את הטחינה והיוגורט מתבלים במעט מלח.

    מערבבים בקערה את הטחינה והיוגורט. צילום: שניר גואטה
    מערבבים בקערה את הטחינה והיוגורט. צילום: שניר גואטה

  4. חוצים את הבצלים לאורך יחד עם הקליפה (כדי לשמור על הצורה של הבצל) במחבת לוהטת ויבשה צורבים את בצלים כשהצד החתוך כלפי מטה, צורבים עד שמקבלים צבע שרוף אחיד על החתך של הבצל. מפרקים את ליבת הבצל לפלחים.
  5. במחבת חמה ומשומנת צורבים את הדג הקצוץ, מתבלים בתבלין שווארמה ומעט מלח.
    קוצצים את הדג לקוביות. צילום: שניר גואטה
    קוצצים את הדג לקוביות. צילום: שניר גואטה
    במחבת חמה צורבים את הברמונדי הקצוץ. צילום: שניר גואטה
    במחבת חמה צורבים את הדג הקצוץ. צילום: שניר גואטה
    מתבלים בתבלין שווארמה ומעט מלח. צילום: שניר גואטה
    מתבלים בתבלין שווארמה ומעט מלח. צילום: שניר גואטה

    צורבים את דג הברמונדי. צילום: שניר גואטה
    צורבים את דג הדג. צילום: שניר גואטה

  6. על הפיתה מניחים את הדג הצרוב, מפזרים מעל את הנענע, הפטרוזיליה והבצלים. מעל הכל מזלפים את הטחינה-יוגורט. בתאבון!

    גירוס ברמונדי ישראלי עם בצלים שרופים. צילום: שניר גואטה
    גירוס דגים עם בצלים שרופים. צילום: שניר גואטה


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הקולות של פיראוס! גירוס דגים עם בצלים שרופים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (13)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      איזה כיף! כל הכבוד!!!

      Avatar
      נטע

      יצא מושלם! קל

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות