הרוח נושבת קרירה וגם איך מכינים תפוח אדמה “מדורה” בתנור ביתי?
- ים שמיר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 552.0 קק״ל 2208.0 קק״לפחמימות 33.4 גרם 133.5 גרםשומן 44.4 גרם 177.7 גרםנתרן 11.1 מ״ג 44.5 מ״גחלבון 5.4 גרם 21.6 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 4.8 גרםשומן רווי 13.0 גרם 51.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 32.6 מ״ג 130.5 מ״גברזל 1.4 מ״ג 5.5 מ״גאשלגן 142.3 מ״ג 569.4 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.7 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות552
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 552.0 קק״ל 2208.0 קק״לפחמימות 33.4 גרם 133.5 גרםשומן 44.4 גרם 177.7 גרםנתרן 11.1 מ״ג 44.5 מ״גחלבון 5.4 גרם 21.6 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 4.8 גרםשומן רווי 13.0 גרם 51.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 32.6 מ״ג 130.5 מ״גברזל 1.4 מ״ג 5.5 מ״גאשלגן 142.3 מ״ג 569.4 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.7 מ״גסגור
הסלט הישראלי ביותר בעיני הוא לא ממש סלט מירקות.
איזה קשה זה לבחור סלט שהוא הכי ישראלי, כשאנחנו אחת מהמדינות עם החקלאות הכי מדהימה שיש?
הכל נראה ישראלי פה!
האמת שאני חושבת שאנחנו מדינה שאוכלת המון סלט, וההגדרה שלנו לסלט היא לא תמיד אותה הגדרה כמו במדינות אחרות. לא קרה לכם שהזמנתם בחו”ל סלט והגיעו לכם עגבניות חתוכות בעיגולים על צלחת?
יש לנו תרבות קצת שונה בנושא הסלט, לא סתם סלט קצוץ נקרא “סלט ישראלי”.
חשבתי הרבה, אבל מה הכי הכי הכי ישראלי בעיני? אני יודעת!
סלט עלים ירוקים, סלט כזה עם מלא מלא פטרוזיליה וכוסברה, מלא נענע ובצל ירוק, ואולי גם סלרי ושמיר וכל מה שירוק בעצם יכול להכנס לקערה עם מלאנטלפים של שמן זית ולימון. ככה אני אוהבת את הסלט שלי, והוא הכי ישראלי בעיני! הוא יכול להיות גס ויכול להיות קצוץ קטן קטן, אבל הוא חייב להיות חמוץ מלימון ומריר משמן זית.
ראיתם אותו במקום אחר בעולם? אין מצב.
אז את הסלט שלי נורא רציתי לפאר, אז לקחתי מלא ירוקים והפרדתי אותם מהגבעולים, איחדתי אותם בקערה ושפכתי עליהם מלא שמן זית,מלא! גירדתי עליהם קצת מהקליפה של הלימון ואז סחטתי אותו, הוספתי מלס גס וערבבתי עם הידיים טוב טוב טוב.
ואז הנחתי אותו על תפוח אדמה “מדורה” חם חם עם קצת שמנת חמוצה בצד והסלט שלי נהפך לארוחה!!
כך שהתפוח אדמה הוא המגש והסלט שלי הוא המנה המפוארת שמעליו.
את הסלט שמעל תפוח האדמה ניתן לפאר עוד ועוד – אפשר להכניס לו דגן מסויים או פלייקים של דג, אפשר לשים לידו ביצה רכה. אפשר לאכול לידו שמנת חמוצה או איולי ביתי ואפשר אפילו לאכול אותו סתם ככה, כסלט, בלי כלום. כארוחה או כתוספת הוא פשוט סלט מושלם.
מעבר לטעם חייבים לדבר קצת על בריאות, ולא לא בחרתי אותו כי הוא בריא, (וגם לא כי קוראים לי ים שמיר)
אבל יצא ככה שהוא לא רק הכי טעים הוא גם הכי הכי בריא.
העלים הירוקים מלאים בויטמינים ומינרלים, ברזל, חומצה פולית ומלא סיבים. הלימון ושמן הזית עוזרים לספיגה של כל אלו המסיסים במים או בשמן וגם לאלו שצריכים ויטמין C כדי להיספג.
מעבר לתכונות הבריאותיות הרבות שיש לעלים ירוקים הם גם עוזרים לפנות רעלים מהגוף, מייעלים את פעילות הכבד והמעיים ומכילים כמות זניחה של קלוריות וסוכרים לעומת ירקות אחרים.
אז מה נותר להגיד? מושלם!
לכו תעשו לכם קערה ירוקה מכל מה שיש במקרר, שימו בתוכה באהבה שמן זית ולימון ותחגגו איתה את יום העצמאות הכי ישראלי שיש.
שיהיה לכם יום עצמאות שמח והכי ישראלי.
ים שמיר.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 552 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/2 צרור כוסברה
-
1/2 צרור פטרוזיליה
-
7 עלי נענע(אם אוהבים)
-
1 גבעול בצל ירוקחתוך
-
1 גבעול שמיר(אם אוהבים)
-
1 לימון בינונילפי הטעם
-
1/2 כוס שמן זית
-
2 תפוחי אדמה גדולים
-
1 גביע שמנת חמוצה יטבתה 27%או איולי ביתי
-
1 פלפל צ’ילי ירוק קטן(אם אוהבים)
אופן הכנה
- מכניסים לתנור 2-3 תפוחי אדמה (הכי גדולים שיש לכם) ואופים כשעה על 250 מעלות טורבו. או עד כשרך לגמרי מבפנים וקצת קריספי מבחוץ. שיצא כמו תפוח אדמה “מדורה”.
- בינתיים, מפרידים את עלי עשבי התיבול מהגבעולים, את הבצל הירוק חותכים ומאחדים את כל הירוקים בקערה.
- כשתפוחי האדמה מוכנים מוציאים אותם מהתנור להצטננות קטנה רק כדי שתוכלו לפתוח אותם בלי להכוות.
- בנתיים מתבלים את הסלט: שמים את השמן זית, הלימון, גרידת הלימון, מלח וצ’ילי חריף ירוק חתוך אם אוהבים, אם אתם רוצים (אפשר לחתוך חתיכות קטנות מהלימון לתוך הסלט).
- לוקחים את תפוח האדמה וחוכים אותו קצת באמצע, מועכים ופותחים אותו עם שתי הידיים.
- מניחים קצת שמנת חמוצה או איולי על גבי תפוח האדמה ומעל זה שמים את הסלט שלנו ושופכים את כל המיץ שנשאר ממנו על התפוח אדמה.
- ניתן להוסיף לסלט - דגן מסויים (קינואה/ בורגול), פלייקים של דג לבן או טונה איכותית, ביצה קשה או רכה.
אופן הכנה
- מכניסים לתנור 2-3 תפוחי אדמה (הכי גדולים שיש לכם) ואופים כשעה על 250 מעלות טורבו. או עד כשרך לגמרי מבפנים וקצת קריספי מבחוץ. שיצא כמו תפוח אדמה “מדורה”.
- בינתיים, מפרידים את עלי עשבי התיבול מהגבעולים, את הבצל הירוק חותכים ומאחדים את כל הירוקים בקערה.
- כשתפוחי האדמה מוכנים מוציאים אותם מהתנור להצטננות קטנה רק כדי שתוכלו לפתוח אותם בלי להכוות.
- בנתיים מתבלים את הסלט: שמים את השמן זית, הלימון, גרידת הלימון, מלח וצ’ילי חריף ירוק חתוך אם אוהבים, אם אתם רוצים (אפשר לחתוך חתיכות קטנות מהלימון לתוך הסלט).
- לוקחים את תפוח האדמה וחוכים אותו קצת באמצע, מועכים ופותחים אותו עם שתי הידיים.
- מניחים קצת שמנת חמוצה או איולי על גבי תפוח האדמה ומעל זה שמים את הסלט שלנו ושופכים את כל המיץ שנשאר ממנו על התפוח אדמה.
- ניתן להוסיף לסלט - דגן מסויים (קינואה/ בורגול), פלייקים של דג לבן או טונה איכותית, ביצה קשה או רכה.