והמנצח הוא… היא… הם… – שוקולד מנוקד בפירות יבשים ואגוזים!

אסי רוז מכינה לכבוד ט"ו בשבט את המתכון הכי חגיגי שיקשט לכם את שולחן החג. מדובר על שילוב מנצח של שוקולד מריר, עם מליחות וחמיצות מושלמים
אסי רוז מכינה לכבוד ט"ו בשבט את המתכון הכי חגיגי שיקשט לכם את שולחן החג. מדובר על שילוב מנצח של שוקולד מריר, עם מליחות וחמיצות מושלמים
  • אסי רוז
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 5 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • קלוריות
    199
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 199.2 קק״ל 1992.3 קק״ל
    פחמימות 25.3 גרם 252.9 גרם
    שומן 10.0 גרם 99.6 גרם
    נתרן 81.8 מ״ג 818.3 מ״ג
    חלבון 2.3 גרם 23.0 גרם
    סיבים תזונתיים 3.1 גרם 31.3 גרם
    שומן רווי 5.2 גרם 52.2 גרם
    כולסטרול 0.6 מ״ג 6.0 מ״ג
    סידן 24.5 מ״ג 245.3 מ״ג
    ברזל 2.3 מ״ג 22.6 מ״ג
    אשלגן 244.0 מ״ג 2439.8 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 9.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    7
  • הכנה 5 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • קלוריות
    199
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 199.2 קק״ל 1992.3 קק״ל
    פחמימות 25.3 גרם 252.9 גרם
    שומן 10.0 גרם 99.6 גרם
    נתרן 81.8 מ״ג 818.3 מ״ג
    חלבון 2.3 גרם 23.0 גרם
    סיבים תזונתיים 3.1 גרם 31.3 גרם
    שומן רווי 5.2 גרם 52.2 גרם
    כולסטרול 0.6 מ״ג 6.0 מ״ג
    סידן 24.5 מ״ג 245.3 מ״ג
    ברזל 2.3 מ״ג 22.6 מ״ג
    אשלגן 244.0 מ״ג 2439.8 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 9.8 מ״ג
    סגור

אני אוהבת את חג האילנות, זה השלב בו כל המדינה לובשת ירוק והאוויר נקי ומלטף יותר.

אמא אדמה מעניקה לנו כל כך הרבה בכל ימות השנה שזה בהחלט מתבקש לחגוג חג בו כל מה שמעצימים זה את המתנות שהיא מעניקה לנו.

פירות יבשים הם סמל די ברור של החג הזה, החלטתי לשלב את הסמל הזה עם המאכל האהוב ביותר על כל אדם בעולם – השוקולד שהוא מסמל מבחינתי את החלב במשפט “ארץ זבת, חלב ודבש”.

המרירות של השוקולד המריר משתלבת בצורה מושלמת עם המליחות של האגוזים והמתיקות של הפירות, לטעם מנצח ומדויק הוספתי חמוציות שמעניקות חמיצות מעודנת לכל החגיגה.

מעבר לטעם יש פה עוד אפקט עיקרי שהופך את הביס הזה לחלומי, המרקם אוייי המרקם החלומי ביותר שמשלב את הקרמיות מהשוקולד ברגע שהוא פוגש את חום הפה עם הנגיסות והלעיסות של האגוזים והפירות היבשים.

בקיצור ביס חלום, חלום, חלום.

זה חג של שפע, של אושר, של שמחה, של מתוק וזו בדיוק מנה כזו.

שפע זה אחד הדברים שתמיד ממלאים את הלב, השפע מתבטא במראה ובטעמים והוא יעניק לנו את השמחה הכי גדולה שיכולה להיות.

זו מנה שתקשט את השולחן בכיף הגדול ביותר, בצבעים ומרקמים מהפנטים ועל הדרך גם תהיה קצת יותר בריאה.

מאחלת לכולנו שנמשיך להעריך ולהנות מהשפע שאמא אדמה מעניקה לנו ושתמיד נדע לחגוג ולהנות מהטעם המתוק של האושר.

ימי שפע מאושרים!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן ההכנה

  1. שוברים את טבליות השוקולד לקוביות, מזלפים עליהן את שמן הזית והמלח וממיסים בקערה במיקרו בפולסים (חצי דקה בכל פעם ולערבב) עד שכל השוקולד נמס ובוהק.
  2. משטחים את בלילת השוקולד על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מקשטים אותה בכל האגוזים והפירות היבשים שבחרנו ומכניסים למקרר לשעה לפחות (אני ממליצה לשעתיים).
  3. מוציאים מהמקרר, חותכים או שוברים ומגישים.

    אסי-רוז-שוקולד-מנוקד3
    שוברים את השוקולד המנוקד וזוללים (צילום: אסי רוז)

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
והמנצח הוא… היא… הם… – שוקולד מנוקד בפירות יבשים ואגוזים!

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    jenny salomon

    שילוב מושלם 👌👌👌

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    jenny salomon

    מתי מוסיפים את המלח? לא מצויין במתכון

      Avatar
      מערכת Foody

      היי, צודקת (: תודה על תשומת הלב, את המלח מוסיפים לשוקולד עם שמן זית (תוקן גם במתכון). תודה רבה. מחכים לתמונות היפות שלך!

    Avatar
    מערכת Foody

    את מושלמת! תודה. תמונה מהממת כרגיל!

קטגוריות

אביזרים

תגיות