ומה עם הטבעונים? קציצות אפונה ושומר רכות-ירקרקות!

תמרה אהרוני מתכוננת לשישי ולא שוכחת גם את הטבעוניים בשולחן ומכינה עבורם מנה עיקרית כהלכתה - קציצות אפונה ושומר טבעוניות באפס מאמץ עם הרבה טעם
תמרה אהרוני מתכוננת לשישי ולא שוכחת גם את הטבעוניים בשולחן ומכינה עבורם מנה עיקרית כהלכתה - קציצות אפונה ושומר טבעוניות באפס מאמץ עם הרבה טעם
  • תמרה אהרוני
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 10 דק׳
  • קלוריות
    79
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 79.0 קק״ל 1580.7 קק״ל
    פחמימות 9.0 גרם 180.6 גרם
    שומן 2.0 גרם 39.6 גרם
    נתרן 23.0 מ״ג 459.1 מ״ג
    חלבון 3.8 גרם 75.7 גרם
    סיבים תזונתיים 4.6 גרם 92.9 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 12.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 33.9 מ״ג 678.0 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 26.6 מ״ג
    אשלגן 283.1 מ״ג 5662.5 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 12.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 5 דק׳
    כולל 10 דק׳
  • קלוריות
    79
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 79.0 קק״ל 1580.7 קק״ל
    פחמימות 9.0 גרם 180.6 גרם
    שומן 2.0 גרם 39.6 גרם
    נתרן 23.0 מ״ג 459.1 מ״ג
    חלבון 3.8 גרם 75.7 גרם
    סיבים תזונתיים 4.6 גרם 92.9 גרם
    שומן רווי 0.6 גרם 12.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 33.9 מ״ג 678.0 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 26.6 מ״ג
    אשלגן 283.1 מ״ג 5662.5 מ״ג
    אבץ 0.6 מ״ג 12.7 מ״ג
    סגור

כל שבוע כשאנחנו מתחילים בהכנות לארוחת שישי, עולה השאלה “ומה נכין לטבעוניות?”

אל תטעו, ארוחת שישי אצלנו היא אירוע רב משתתפים ורב מנות. יש המון אוכל הרבה ממנו טבעוני כי יש המון מנות ראשונות וסלטים, ויש המון תוספות למנות הבשריות (אורז, תפוחי אדמה, ירקות צלויים וכו’). אבל תמיד יש חשש כזה שהטבעוניות לא ימצאו מה לאכול או ירגישו מקופחות. ואנחנו משתדלים להכין להן מנה עיקרית טבעונית אחת כהלכתה, כל שישי.

היות ואני חובבת קציצות ידועה, אני תמיד נוטה להכין איזו גרסה טבעונית לקציצות ירק. יש לי כמה וכמה כאלו בארסנל שלי, ומשישי לשישי אני מתפתחת ומשתכללת בתחום הקציצות הטבעוניות.

השבוע החלטתי לקחת את אחד ממתכוני המרק האהובים עלי – מרק אפונה ושומר – ולהפוך אותו למתכון של קציצות, שמתאים בול לפסח!

הרעיון הוא די פשוט בעצם, טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון, מערבבים עם קמח חומוס, מתבלים ומטגנים (וכן אפשר גם לאפות).

מדובר באמת במתכון של מינימום מאמץ ותוצאה מפתיעה – קציצות ירקרקות עם צבע משגע, פריכות מבחוץ ורעננות מבפנים  – שגם הקרניבורים בשולחן שישי זללו בהנאה.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. חותכים גס את השומר והכרישה.
  2. שמים את השומר, כרישה, האפונה והנענע ושמן הזית במעבד מזון וטוחנים למחית (המחית לא צריכה להיות חלקה לגמרי).
  3. מעבירים את המחית לקערה גדולה, מוסיפים את קמח החומוס, מלח ופלפל ומערבבים היטב לתערובת אחידה (אם התערובת רטובה מדי אפשר להוסיף עוד מעט קמח חומוס).
  4. במחבת גדולה מחממים שמן זית, יוצרים מהתערובת קציצות פחוסות ומטגנים את הקציצות בשמן החם כ-3-4 דק’ מכל צד עד שהן משחימות.

    קציצות אפונה ושומר טבעוניות. צילום: תמרה אהרוני
    קציצות אפונה ושומר טבעוניות. צילום: תמרה אהרוני

הערות

  • אפשר להוסיף לתערובת פלפל חריף או שבי צ'ילי
  • אפשר לצפות את התערובת בפרורי לחם לקבלת ציפוי פריך כמו של שניצל
  • אחרי שטוחנים את הירקות אפשר להוסיף לתערובת צנוברים או שקדים שנותנים קרנץ' נחמד בביס
  • לא טבעונים? אפשר להוסיף לתערובת גבינה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ומה עם הטבעונים? קציצות אפונה ושומר רכות-ירקרקות!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות