רקע עוף טוב - מהמשק לצלחת

חגיגה במחבת: כיסון פסטרמה ענק שמכינים על המחבת!

קבלו פטנט: כיסון ענק שמכינים מבצק פריך מוכן, ממלאים אותו בקוביות פסטרמה צלויות וחלמון ביצה, שרק מחכה לנזול. כיסון פסטרמה גריל מפתיע וקל להכנה שכל כך כיף לזלול!
קבלו פטנט: כיסון ענק שמכינים מבצק פריך מוכן, ממלאים אותו בקוביות פסטרמה צלויות וחלמון ביצה, שרק מחכה לנזול. כיסון פסטרמה גריל מפתיע וקל להכנה שכל כך כיף לזלול!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    2004
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2003.8 קק״ל 4007.5 קק״ל
    פחמימות 209.9 גרם 419.8 גרם
    שומן 119.4 גרם 238.8 גרם
    נתרן 2792.2 מ״ג 5584.4 מ״ג
    חלבון 25.8 גרם 51.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.2 גרם
    שומן רווי 66.9 גרם 133.7 גרם
    כולסטרול 217.4 מ״ג 434.8 מ״ג
    סידן 34.2 מ״ג 68.4 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 1.5 מ״ג
    אשלגן 57.8 מ״ג 115.5 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 0.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    2004
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2003.8 קק״ל 4007.5 קק״ל
    פחמימות 209.9 גרם 419.8 גרם
    שומן 119.4 גרם 238.8 גרם
    נתרן 2792.2 מ״ג 5584.4 מ״ג
    חלבון 25.8 גרם 51.5 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.2 גרם
    שומן רווי 66.9 גרם 133.7 גרם
    כולסטרול 217.4 מ״ג 434.8 מ״ג
    סידן 34.2 מ״ג 68.4 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 1.5 מ״ג
    אשלגן 57.8 מ״ג 115.5 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 0.9 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. חותכים את נתח הפסטרמה לקוביות בגודל 1 ס”מ.
  2. מטגנים מעט את הפסטרמה בשמן זית במשך כ-3 דקות, עד שהיא מזהיבה בקצוות.
  3. מניחים את הפסטרמה המטוגנת בצד שתתקרר מעט.
  4. פותחים את הבצק הפריך ומסמנים עם קערה הפוכה בקוטר של פיתה 14-16 ס”מ, שני עיגולים צמודים אחד לשני.
  5. חותכים את הבצק לפי סימון העיגולים אך לא מפרידים ביניהם.
  6. מניחים את הפסטרמה הזהובה במרכז אחד מעיגולי הבצק ויוצרים גומה במרכז.
  7. מניחים בגומה את החלמון.
  8. קוצצים את הבצל הירוק ומפזרים אותו מעל הפסטרמה והחלמון.
  9. סוגרים את הבצק עיגול מעל עיגול ומהדקים את הקצוות.
  10. אחרי שהבצק מהודק, צובטים אותו בשתי אצבעות ומגלגלים את הצביטה כלפי מעלה לקישוט, ממשיכים כך עד שכל הבצק מעוטר.
  11. מטגנים את הבצק במחבת עם מעט שמן זית, על להבה בינונית, במשך כ-10 דקות.
  12. הופכים את הכיסון וממשיכים לטגן כ-5 דקות נוספות.

    כיסון פסטרמה 2
    כיסון פסטרמה מטוגן עם סוד של חלמון ביצה המסתתר בפנים. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: נעמה רן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
חגיגה במחבת: כיסון פסטרמה ענק שמכינים על המחבת!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    משפחת אדרת

    מישהו יודע אם יש בצק פריך בלי מרגרינה ואם כן אז איפה אפשר להשיג?

      Avatar
      Foody team

      היי יצחק, ברוב רשתות השיווק הגדולות יש היום להשיג בצק פריך על חמאה. בהצלחה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות