חומוש (ממרח “חומוס” עדשים הוא מוש!) אל-שייח’

רגע לפני פסח גונבים ניגוב פיתה אחרון עם החומוש אל - שייח' של הילה סער, גרסה קלה ומהירה לחומוס מעדשים כתומות, קל להכנה, קל לעיכול וטעים, בקיצור המתכון המושלם
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

במסגרת מבצע חיסול חמץ, נשארו לנו כמה פיתות במקפיא, שממש ביקשו חומוס שיוכלו לנגב. אני אוהבת להכין חומוס ביתי, אבל הוא דורש תכנון והכנה מראש, כי צריך להשרות אותו לפחות 12 שעות מראש, וגם הבישול ארוך. ובסופו של דבר הוא מתקלקל ממש מהר.

אני מכינה כבר שנים גרסה קלה ומהירה לחומוס, שאני קוראת לה חומוש - חומוס מעדשים כתומות, שהוא פשוט מוש!

העדשים הכתומות לא דורשות השרייה, קלות יותר לעיכול, מתבשלות צ’יק צאק, וגם לא מתקלקלות מהר כמו חומוס. והטעם? בדיוק כמו של חומוס. אם לא תגלו שזה לא חומוס, אף אחד לא ידע. נכון שזה מוש?

לא אני המצאתי את החומוס מעדשים, ובטח כבר פגשתם אותו בכל מיני גרסאות, אבל הגרסה הזו - חומוש אל שייח’ - עוד לא פגשתם.

טעמתי חומוס כזה בטרקלין בשדה התעופה בדוחא, קטאר. השף שנראה כמו שייח׳ יצא מהמטבח לדבר איתי כדי להציע לי מנות טבעוניות, ודיברנו על החומוס הגאוני שלו.

אני שילבתי אותו עם המתכון של החומוש, הוספתי לו את הכינוי על שם השייח‘-שף ו-Voila! חומוש אל שייח‘ בחצי שעה.

הפלפלים הקלויים הופכים את החומוש למעודן יותר ומתקתק בדיוק במידה, וגם לכתום ומעניין.

אפשר לשחק עם הכמות ועם הצבע של הפלפלים לפי הטעם שלכם. בכל מקרה, יוצא ממש טעים. אכלנו את החומוש השבוע עם הפיתות שנשארו, אבל הוא ממש טעים גם כמנה בפני עצמה או כתוספת לארוחה, אז תוכלו לאכול אותו גם בפסח.

תתנסו ותחזרו לספר איך יצא, וד״ש מהשייח׳.

טיפ בריא:

קטניות הן פחמימות מורכבות, שמכילות כמות גדולה של סיבים וערכים תזונתיים נוספים. הן מהוות חלק מתזונה מגוונת ובריאה. אם אתם לא רגילים לאכול קטניות באופן קבוע, עדשים כתומות הן דרך מצוינת להתחיל ולשלב קטניות בתזונה, ולהרגיל את מערכת העיכול שלכם. עדשים כתומות הן הקטניות הכי רכות וקלות לעיכול, ולכן לא דורשות השרייה מראש, וזמן הבישול שלהן קצר.

לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות - לתקתק ביחד מטבח בריא

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. חוצים את הפלפלים לשניים, מרוקנים את הגרעינים ואת הממברנות, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהחלק החתוך פונה כלפי מטה. צולים בתנור כ20-25 דק’ עד שהקליפה של הפלפלים מזהיבה ומתחילה להתנפח. מוציאים מהתנור ומצננים. מקלפים את הקליפה.

    חוצים את הפלפלים לשניים, מרוקנים את הגרעינים ואת הממברנות. צילום: הילה סער
    חוצים את הפלפלים לשניים, מרוקנים את הגרעינים ואת הממברנות. צילום: הילה סער

  3. בזמן שהפלפלים בתנור, שוטפים היטב את העדשים במסננת, עד שהמים יוצאים צלולים.
  4. מניחים בסיר עם המים, ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כרבע שעה עד לריכוך מלא של העדשים, כשהן מתבהרות ומתחילות להתפרק. מסננים ושומרים בצד את מה שנשאר ממי הבישול.
  5. טוחנים בבלנדר מוט/מעבד מזון ביחד עם יתר הרכיבים ועם הפלפלים. אם המרקם סמיך מדי - מוסיפים קצת ממי הבישול ששמרנו בצד. קחו בחשבון שהחומוש הופך לסמיך יותר במקרר.
  6. הכי טעים לאכול מיד, כשהחומוש עדיין חמים. שומרים בקופסה אטומה במקרר עד 5 ימים.

    חומוש אל-שייח'. צילום: הילה סער
    חומוש אל-שייח’. צילום: הילה סער

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 361.9 קק״ל 1447.6 קק״ל
פחמימות 27.8 גרם 111.0 גרם
שומן 18.5 גרם 73.9 גרם
נתרן 775.6 מ״ג 3102.3 מ״ג
חלבון 19.0 גרם 76.1 גרם
סיבים תזונתיים 16.3 גרם 65.1 גרם
שומן רווי 3.0 גרם 12.1 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 30.8 מ״ג 123.3 מ״ג
ברזל 3.5 מ״ג 14.0 מ״ג
אשלגן 264.8 מ״ג 1059.3 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 0.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (6)

    Avatar
    יסמין

    הייתי סקפטית אבל אין ספק זה החומוס החדש בבית

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody