חורף עליכם ומרק חרירה מהמם בידיכם! יהודית מורחיים מבשלת לכם שבת חורפית

יהודית מורחיים מכינה מרק שכולו בריאות וטעם: מרק חרירה עם עדשים ירוקות וחומוס, עשיר בעלים ירוקים. מרק שהוא ארוחה שלמה ומזינה
יהודית מורחיים מכינה מרק שכולו בריאות וטעם: מרק חרירה עם עדשים ירוקות וחומוס, עשיר בעלים ירוקים. מרק שהוא ארוחה שלמה ומזינה
  • יהודית מורחיים
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    637
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 636.5 קק״ל 2546.0 קק״ל
    פחמימות 87.7 גרם 350.9 גרם
    שומן 7.6 גרם 30.3 גרם
    נתרן 598.0 מ״ג 2392.0 מ״ג
    חלבון 33.9 גרם 135.7 גרם
    סיבים תזונתיים 49.3 גרם 197.4 גרם
    שומן רווי 1.0 גרם 4.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 678.1 מ״ג 2712.4 מ״ג
    ברזל 11.4 מ״ג 45.6 מ״ג
    אשלגן 4735.1 מ״ג 18940.6 מ״ג
    אבץ 3.9 מ״ג 15.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    637
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 636.5 קק״ל 2546.0 קק״ל
    פחמימות 87.7 גרם 350.9 גרם
    שומן 7.6 גרם 30.3 גרם
    נתרן 598.0 מ״ג 2392.0 מ״ג
    חלבון 33.9 גרם 135.7 גרם
    סיבים תזונתיים 49.3 גרם 197.4 גרם
    שומן רווי 1.0 גרם 4.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 678.1 מ״ג 2712.4 מ״ג
    ברזל 11.4 מ״ג 45.6 מ״ג
    אשלגן 4735.1 מ״ג 18940.6 מ״ג
    אבץ 3.9 מ״ג 15.6 מ״ג
    סגור

להתעטף במשי מוזהב: מרק חרירה עם עדשים ירוקות, גרגרי חומוס ומלא עלים ירוקים ובריאים 

אני כבר למדתי שיש דברים שתמיד צריך שיהיו במזווה וקטניות הוא אחד מהם, במיוחד בחורף.

במרק החרירה שלי יש הרבה ברכה והצלחה! זה מרק מאד משביע בזכות העדשים וגרגרי החומוס וגם מאד טעים ובריא בזכות העגבניות והעלים הירוקים.

אתמול בערב אחרי ביקור אצל הרופאה שלי עם ילדיי הדאגנים, דודי ועדי, התפלאה הרופאה מזה שהם באו איתי ואמרה: “כנראה שעשית משהו טוב בחייך שהם איתך…” אז אפשר לנשום לרווחה, הכל בסדר איתי ואני יכולה להמשיך להכין לכולם מתכונים טעימים.

כשחזרנו הביתה הכנתי סיר גדול של מרק חרירה וכולנו התיישבנו סביב השולחן לאכול ממנו. עדי חשב שיישאר לו קצת מרק לקחת לעבודה מחר, אבל לא נשאר ממרק הבריאות שלי והיום אני צריכה להכין להם שוב!

אז יאללה תכינו ואל תשכחו לשתף גם את החברים שלכם!

אוהבת אתכם תמיד♥יהודית

לעוד מתכונים של יהודית

 

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

מרק

רביכה

תוספת


אופן הכנה

  1. מכינים את המרק: מחממים שמן בסיר גדול ומוסיפים בצל, מטגנים עד שהוא הופך שקוף, מוסיפים את החומוס והעדשים (אחרי השרייה).
  2. מוסיפים עגבניות ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את כל הירק הקצוץ, מכסים במים ומבשלים עד שכל הקטניות מתרככות.
  4. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
  5. מכינים את הרביכה: מערבבים היטב את הקמח והמים בקערה לתערובת חלקה.
  6. 5 דקות לפני סיום הבישול מוסיפים את רביכת הקמח וטורפים במרק שלא יהיו גושים. מוסיפים מיץ לימון.
  7. מוסיפים 2 חופנים של אטריות דקות ואת חופן הכוסברה הקצוצה. מערבבים ומתקנים תיבול, מכסים עם מכסה.
  8. אם המרק יוצא סמיך, ניתן להוסיף מים, להביא לרתיחה ולכבות את האש.
  9. מגישים בקעריות יפות למי שאוהבים.
שמים את כל המרכיבים בסיר
שמים את כל המרכיבים בסיר

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
חורף עליכם ומרק חרירה מהמם בידיכם! יהודית מורחיים מבשלת לכם שבת חורפית

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (8)

Avatar

    Avatar
    שולה

    ואוו ניראה מעולה מכינה לשבת הקרירה שמחכה לנו

    Avatar
    לין

    מתכון מעולה! מוכנה לסופש הקרוב והגשום

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות