
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כולל40 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים19
מצרכים
רוטב גזר
חזה עוף
-
2בינוניים או 500 גרם חזה עוף שלם
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכינים את הרוטב: קולפים את הגזרים וחותכים לחתיכות גדולות.
- שמים בסיר את הגזר ומיץ הגזר (או המים), מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה על אש קטנה במשך כ-35 דקות, עד שהגזר מתרכך לגמרי. מצננים מעט.
- מוסיפים את יתר מצרכי הרוטב וטוחנים בעזרת בלנדר מוט לרוטב חלק ואחיד.
- מכינים את חזה העוף: מחממים תנור ל-220 מעלות.
- מתבלים את חזה העוף במלח ופלפל שחור משני הצדדים, מתיזים תרסיס שמן זית, חורצים שלושה חריצים אלכסוניים בחלקו העבה של כל נתח.
- מניחים את חזה העוף בתבנית צלייה משומנת במרחק זה מזה ויוצקים מעל מהרוטב, כך שיכסה את כל פני השטח של החזה. אופים בתנור 12 דקות (אם החזות גדולים ועבים - 14 דקות).
- מכינים את תבשיל הכרוב: פורסים את ראש הכרוב לפרוסות גדולות בעובי 1 ס”מ.
- מחממים סיר כבד ורחב על להבה גבוהה, מוסיפים את שמן הזית ואת פרוסות הכרוב ומתאפקים שלא לבחוש.
- אחרי דקה בה הכרוב נצרב, אפשר לבחוש ושוב להמתין. כשצבע הכרוב הופך לירוק עמוק קצת יותר, מתבלים בנדיבות, מוסיפים את מיץ הלימון ושן השום הפרוסה. קוצצים דק את התרד ומוסיפים לסיר. מערבבים קצת ומסירים מהאש.
- מגישים את חזה העוף על מצע תבשיל הכרוב ויוצקים מעט מהרוטב.
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
619.2
קק״ל
2476.8
קק״ל
פחמימות
35.9
גרם
143.6
גרם
שומן
25.1
גרם
100.3
גרם
נתרן
1934.8
מ״ג
7739.2
מ״ג
חלבון
51.5
גרם
205.8
גרם
סיבים תזונתיים
14.5
גרם
58.2
גרם
שומן רווי
4.3
גרם
17.2
גרם
כולסטרול
114.0
מ״ג
456.0
מ״ג
סידן
242.3
מ״ג
969.3
מ״ג
ברזל
4.3
מ״ג
17.2
מ״ג
אשלגן
1431.3
מ״ג
5725.2
מ״ג
אבץ
2.3
מ״ג
9.4
מ״ג
תגובות (0)