חזה עוף ברוטב גזר עם תבשיל כרוב לימוני

מחפשים מתכון לארוחת צהריים בריאה וקלה להכנה? איילת לטוביץ מכינה חזה עוף ברוטב גזר עם תבשיל כרוב לימוני שמתאים בדיוק לאמצע השבוע
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    19

מצרכים

רוטב גזר

חזה עוף

תבשיל כרוב

אופן הכנה

  1. מכינים את הרוטב: קולפים את הגזרים וחותכים לחתיכות גדולות.
  2. שמים בסיר את הגזר ומיץ הגזר (או המים), מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה על אש קטנה במשך כ-35 דקות, עד שהגזר מתרכך לגמרי. מצננים מעט.
  3. מוסיפים את יתר מצרכי הרוטב וטוחנים בעזרת בלנדר מוט לרוטב חלק ואחיד.
  4. מכינים את חזה העוף: מחממים תנור ל-220 מעלות.
  5. מתבלים את חזה העוף במלח ופלפל שחור משני הצדדים, מתיזים תרסיס שמן זית, חורצים שלושה חריצים אלכסוניים בחלקו העבה של כל נתח.
  6. מניחים את חזה העוף בתבנית צלייה משומנת במרחק זה מזה ויוצקים מעל מהרוטב, כך שיכסה את כל פני השטח של החזה. אופים בתנור 12 דקות (אם החזות גדולים ועבים - 14 דקות).
  7. מכינים את תבשיל הכרוב: פורסים את ראש הכרוב לפרוסות גדולות בעובי 1 ס”מ.
  8. מחממים סיר כבד ורחב על להבה גבוהה, מוסיפים את שמן הזית ואת פרוסות הכרוב ומתאפקים שלא לבחוש.
  9. אחרי דקה בה הכרוב נצרב, אפשר לבחוש ושוב להמתין. כשצבע הכרוב הופך לירוק עמוק קצת יותר, מתבלים בנדיבות, מוסיפים את מיץ הלימון ושן השום הפרוסה. קוצצים דק את התרד ומוסיפים לסיר. מערבבים קצת ומסירים מהאש.
  10. מגישים את חזה העוף על מצע תבשיל הכרוב ויוצקים מעט מהרוטב.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 619.2 קק״ל 2476.8 קק״ל
פחמימות 35.9 גרם 143.6 גרם
שומן 25.1 גרם 100.3 גרם
נתרן 1934.8 מ״ג 7739.2 מ״ג
חלבון 51.5 גרם 205.8 גרם
סיבים תזונתיים 14.5 גרם 58.2 גרם
שומן רווי 4.3 גרם 17.2 גרם
כולסטרול 114.0 מ״ג 456.0 מ״ג
סידן 242.3 מ״ג 969.3 מ״ג
ברזל 4.3 מ״ג 17.2 מ״ג
אשלגן 1431.3 מ״ג 5725.2 מ״ג
אבץ 2.3 מ״ג 9.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar