חזה עוף מוקפץ בטמפורה, חמוץ-מתוק וטעים בטירוף!
יונית צוקרמן מכינה אוכל אסייתי והיום היא מפנקת במתכון מושלם לחזה עוף מוקפץ בטמפורה שנותנת מעטפת קראנצ'ית לעוף העסיסי לצד רוטב מתקתק וטעים
יונית צוקרמן מכינה אוכל אסייתי והיום היא מפנקת במתכון מושלם לחזה עוף מוקפץ בטמפורה שנותנת מעטפת קראנצ'ית לעוף העסיסי לצד רוטב מתקתק וטעים
- יונית צוקרמן ואמיר דן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 590.6 קק״ל 2362.2 קק״לפחמימות 71.0 גרם 284.1 גרםסוכר 18.7 גרם 75.0 גרםשומן 12.5 גרם 49.9 גרםנתרן 1589.4 מ״ג 6357.4 מ״גחלבון 47.5 גרם 189.9 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 2.4 גרםשומן רווי 3.1 גרם 12.3 גרםכולסטרול 221.6 מ״ג 886.2 מ״גסידן 72.3 מ״ג 289.2 מ״גברזל 2.7 מ״ג 10.6 מ״גאשלגן 327.5 מ״ג 1310.1 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.4 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 15 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות591
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 590.6 קק״ל 2362.2 קק״לפחמימות 71.0 גרם 284.1 גרםסוכר 18.7 גרם 75.0 גרםשומן 12.5 גרם 49.9 גרםנתרן 1589.4 מ״ג 6357.4 מ״גחלבון 47.5 גרם 189.9 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 2.4 גרםשומן רווי 3.1 גרם 12.3 גרםכולסטרול 221.6 מ״ג 886.2 מ״גסידן 72.3 מ״ג 289.2 מ״גברזל 2.7 מ״ג 10.6 מ״גאשלגן 327.5 מ״ג 1310.1 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 591 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/2 ק"ג חזה עוף שלםחתוך לקוביות/רצועות
רוטב
-
4 כפות סילאן
-
4 כפות רוטב צ’ילי מתוק
-
4 כפות רוטב טריאקי
-
4 כפות דבש
-
3 שיני שוםחתוכים דק
-
1/2 לימון בינוניסחוט
-
1 כף שמן קנולה
אופן הכנה
- חותכים את חזה העוף לקוביות או לרצועות.
- מכינים את הבלילה מעטפת העוף: בקערה מערבבים את כל חומרי הבלילה היטב עד לקבל תערובת אחידה - הבלילה צריכה להיות במרקם של בלילת פנקייק אבל בצמיגות טיפה יותר סמיכה.
- מחממים שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם מאוד, טובלים את חזה העוף בבלילה ומטגנים להזהבה - גם אם יוצאים לכם “שוונצים” מהבלילה, לא לדאוג זה הכי טעים כי הם הופכים להיות קראנצ’ים.
- שופכים את השמן (אין צורך להחליף מחבת), מנגבים עם נייר סופג ומוסיפים כף שמן.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב למחבת, ומערבבים 2-3 דק’.
- מוסיפים את חזה העוף המטוגן ומקפיצים כ-2 דק’ עד שהרוטב מצפה היטב את כל העוף, אפשר בשלב הזה להוסיף גם מעט מיץ לימון.
- מומלץ לפזר שומשום לבן לפני ההגשה.
- מגישים עם אורז לבן שהכנתם בעצמכם.
אופן הכנה
- חותכים את חזה העוף לקוביות או לרצועות.
- מכינים את הבלילה מעטפת העוף: בקערה מערבבים את כל חומרי הבלילה היטב עד לקבל תערובת אחידה - הבלילה צריכה להיות במרקם של בלילת פנקייק אבל בצמיגות טיפה יותר סמיכה.
- מחממים שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם מאוד, טובלים את חזה העוף בבלילה ומטגנים להזהבה - גם אם יוצאים לכם “שוונצים” מהבלילה, לא לדאוג זה הכי טעים כי הם הופכים להיות קראנצ’ים.
- שופכים את השמן (אין צורך להחליף מחבת), מנגבים עם נייר סופג ומוסיפים כף שמן.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב למחבת, ומערבבים 2-3 דק’.
- מוסיפים את חזה העוף המטוגן ומקפיצים כ-2 דק’ עד שהרוטב מצפה היטב את כל העוף, אפשר בשלב הזה להוסיף גם מעט מיץ לימון.
- מומלץ לפזר שומשום לבן לפני ההגשה.
- מגישים עם אורז לבן שהכנתם בעצמכם.
בשיתוף עם קנור
עוד מתכונים של מוקפץ שאתם חייבים להכין:
תגובות (36)
מתכון טעים ומוצלח! הכנתי את זה ופשוט ללקק את האצבעות. אין ספק שזה אחד המתכונים שיככבו אצלי
תודה רבה דסי
הכנתי את זה
תודה רבה מתכון נהדר
תודה, שרה!
קטגוריות
- אוכל אסיאתי
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה בשרית
- ארוחה זוגית
- ארוחה זולה
- ארוחה חגיגית
- ארוחה מהירה
- ארוחה מהירה קנור
- ארוחה מושחתת
- ארוחה משפחתית קנור
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת ילדים
- ארוחת שישי בערב
- בשר
- יום האהבה
- יום העצמאות
- מנות עיקריות
- מנות ראשונות
- מתכוני חגים
- מתכוני עוף
- מתכוני עמים ועדות
- מתכוני רטבי קנור
- מתכונים ללא לקטוז