רקע עוף טוב - מהמשק לצלחת

חזה עוף מוקפץ בטמפורה, חמוץ-מתוק וטעים בטירוף!

יונית צוקרמן מכינה אוכל אסייתי והיום היא מפנקת במתכון מושלם לחזה עוף מוקפץ בטמפורה שנותנת מעטפת קראנצ'ית לעוף העסיסי לצד רוטב מתקתק וטעים
יונית צוקרמן מכינה אוכל אסייתי והיום היא מפנקת במתכון מושלם לחזה עוף מוקפץ בטמפורה שנותנת מעטפת קראנצ'ית לעוף העסיסי לצד רוטב מתקתק וטעים
  • יונית צוקרמן ואמיר דן
שמרו
כשר
19 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    591
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 590.6 קק״ל 2362.2 קק״ל
    פחמימות 70.9 גרם 283.7 גרם
    שומן 12.5 גרם 49.9 גרם
    נתרן 2071.5 מ״ג 8285.9 מ״ג
    חלבון 47.5 גרם 189.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 2.8 גרם
    שומן רווי 3.1 גרם 12.3 גרם
    כולסטרול 316.6 מ״ג 1266.2 מ״ג
    סידן 83.1 מ״ג 332.5 מ״ג
    ברזל 2.8 מ״ג 11.3 מ״ג
    אשלגן 592.5 מ״ג 2370.1 מ״ג
    אבץ 2.1 מ״ג 8.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 35 דק׳
  • קלוריות
    591
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 590.6 קק״ל 2362.2 קק״ל
    פחמימות 70.9 גרם 283.7 גרם
    שומן 12.5 גרם 49.9 גרם
    נתרן 2071.5 מ״ג 8285.9 מ״ג
    חלבון 47.5 גרם 189.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 2.8 גרם
    שומן רווי 3.1 גרם 12.3 גרם
    כולסטרול 316.6 מ״ג 1266.2 מ״ג
    סידן 83.1 מ״ג 332.5 מ״ג
    ברזל 2.8 מ״ג 11.3 מ״ג
    אשלגן 592.5 מ״ג 2370.1 מ״ג
    אבץ 2.1 מ״ג 8.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
19 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

  • מעוף שגדל ללא אנטיביוטיקה, חתוך לקוביות/רצועות

רוטב


אופן הכנה

  1. חותכים את חזה העוף לקוביות או לרצועות.
  2. מכינים את הבלילה מעטפת העוף: בקערה מערבבים את כל חומרי הבלילה היטב עד לקבל תערובת אחידה - הבלילה צריכה להיות במרקם של בלילת פנקייק אבל בצמיגות טיפה יותר סמיכה.
  3. מחממים שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם מאוד, טובלים את חזה העוף בבלילה ומטגנים להזהבה - גם אם יוצאים לכם “שוונצים” מהבלילה, לא לדאוג זה הכי טעים כי הם הופכים להיות קראנצ’ים.
  4. שופכים את השמן (אין צורך להחליף מחבת), מנגבים עם נייר סופג ומוסיפים כף שמן.
  5. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב למחבת, ומערבבים 2-3 דק’.
  6. מוסיפים את חזה העוף המטוגן ומקפיצים כ-2 דק’ עד שהרוטב מצפה היטב את כל העוף, אפשר בשלב הזה להוסיף גם מעט מיץ לימון.
  7. מומלץ לפזר שומשום לבן לפני ההגשה.
  8. מגישים עם אורז לבן שהכנתם בעצמכם.
    חזה עוף מוקפץ בטמפורה. צילום: שניר גואטה
    חזה עוף מוקפץ בטמפורה. צילום: שניר גואטה

     

עוד מתכונים של מוקפץ שאתם חייבים להכין:
חזה עוף מוקפץ בטמפורה, חמוץ-מתוק וטעים בטירוף!

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    אסתי כהן

    יצא מוש:) כולם אהבו אחלה מתכון שווה כל דקת עבודה!

    Avatar
    Yossi Gilai

    הוספתי אננס וזה פשוט מעדן

    Avatar
    ורד רייכנברג

    נתחי חזה עוף בטמפורה ורוטב חמוץ מתוק

תגובות (24)

Avatar

      Avatar
      Foody Foody

      זה באמת תלוי בגודל המנה שמגישים.

      Avatar
      Foody Foody

      שמחים שאהבת 🙂

      Avatar
      Foody Foody

      פחות מומלץ להקפיא בגלל מעטפת הטמפורה של החזה עוף.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות