חזה עוף מוקפץ בטמפורה, חמוץ-מתוק וטעים בטירוף!

יונית צוקרמן מכינה אוכל אסייתי והיום היא מפנקת במתכון מושלם לחזה עוף מוקפץ בטמפורה שנותנת מעטפת קראנצ'ית לעוף העסיסי לצד רוטב מתקתק וטעים
  • יונית צוקרמן ואמיר דן
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

מצרכים

רוטב

אופן הכנה

  1. חותכים את חזה העוף לקוביות או לרצועות.
  2. מכינים את הבלילה מעטפת העוף: בקערה מערבבים את כל חומרי הבלילה היטב עד לקבל תערובת אחידה - הבלילה צריכה להיות במרקם של בלילת פנקייק אבל בצמיגות טיפה יותר סמיכה.
  3. מחממים שמן לטיגון עמוק. כשהשמן חם מאוד, טובלים את חזה העוף בבלילה ומטגנים להזהבה - גם אם יוצאים לכם “שוונצים” מהבלילה, לא לדאוג זה הכי טעים כי הם הופכים להיות קראנצ’ים.
  4. שופכים את השמן (אין צורך להחליף מחבת), מנגבים עם נייר סופג ומוסיפים כף שמן.
  5. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב למחבת, ומערבבים 2-3 דק’.
  6. מוסיפים את חזה העוף המטוגן ומקפיצים כ-2 דק’ עד שהרוטב מצפה היטב את כל העוף, אפשר בשלב הזה להוסיף גם מעט מיץ לימון.
  7. מומלץ לפזר שומשום לבן לפני ההגשה.
  8. חזה עוף מוקפץ בטמפורה. צילום: שניר גואטה
    חזה עוף מוקפץ בטמפורה. צילום: שניר גואטה

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 575.9 קק״ל 2303.4 קק״ל
פחמימות 70.9 גרם 283.4 גרם
שומן 11.2 גרם 44.7 גרם
נתרן 1983.5 מ״ג 7934.2 מ״ג
חלבון 46.5 גרם 186.1 גרם
סיבים תזונתיים 0.7 גרם 2.8 גרם
שומן רווי 2.9 גרם 11.7 גרם
כולסטרול 285.4 מ״ג 1141.4 מ״ג
סידן 80.7 מ״ג 322.9 מ״ג
ברזל 3.0 מ״ג 12.1 מ״ג
אשלגן 586.7 מ״ג 2346.7 מ״ג
אבץ 2.1 מ״ג 8.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    שולה כוכבי

    מנה מאוד יפה, אכין לשבת לצהריים במקום חמין

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody