חזה עוף בתנור ברוטב צ’ילי מתוק עם ברוקולי

איילת הירשמן מכינה חזה עוף בתנור ברוטב אסייתי מרענן של צ'ילי מתוק, למון גראס ושום. מצרפים למנה ברוקולי ונהנים מארוחה דיאטטית, קלה וזריזה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    9

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  2. חוצים את חזות העוף במרכז כך שיתקבלו 6 נתחים, ללא עצם ועור.
  3. קוצצים דק את הלמון גראס ואת השום ושמים בקערה.
  4. מוסיפים את הרוטב צ’ילי מתוק, המים, עלי הקפיר ליים ומיץ הלימון ומערבבים לרוטב אחיד.
  5. שמים את חזות העוף בתבנית בעלת שוליים גבוהים משומנת בתרסיס שמן בשכבה אחת, ויוצקים עליהם את הרוטב.
  6. צולים את נתחי העוף במשך 15 דקות.
  7. מפרידים את ראש הברוקולי לפרחים.
  8. מוציאים בזהירות את התבנית עם העוף מהתנור, מוסיפים את הברוקולי, מערבבים עם הרוטב שבתבנית וצולים 15 דקות נוספות, עד שהעוף לבן ועסיסי, רוב הנוזלים מתאדים ובתבנית נותר מעט רוטב.
  9. מגישים מיד, מומלץ עם אורז לבן.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 234.1 קק״ל 1404.6 קק״ל
פחמימות 9.2 גרם 55.4 גרם
שומן 3.8 גרם 22.7 גרם
נתרן 668.7 מ״ג 4012.0 מ״ג
חלבון 37.9 גרם 227.5 גרם
סיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.2 גרם
שומן רווי 1.3 גרם 7.5 גרם
כולסטרול 95.0 מ״ג 570.0 מ״ג
סידן 23.7 מ״ג 142.2 מ״ג
ברזל 1.3 מ״ג 7.7 מ״ג
אשלגן 254.4 מ״ג 1526.2 מ״ג
אבץ 1.3 מ״ג 7.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (3)

Avatar

    Avatar
    ננסי פיינמן-פרידמן

    מתכון קל להכנה

    Avatar
    שמרי

    הילדים שלי עפו על זה הייתי בשוק