חייבים משהו מרענן ליד הקפה? בחושה ריקוטה ולימון בתבנית באנדט

הרבה מתבלבלים בין עוגת באנדט לבין עוגת קוגלהוף, אייל רווח בא לעשות לכם סדר עם מתכון קל להכנה של באנדט בחושה מריקוטה בטעם לימוני עם גלייז משגע
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

אז מה זה בכלל עוגת באנדט? הרבה מבלבלים בין עוגת באנדט, לבין עוגת קוגלהוף שהיא בכלל עוגה עם שמרים. התבניות שלהן דומות (המתכון הזה מתאים גם לתבנית קוגלהוף) ולשתיהן יש חור באמצע. עוגת באנדט זה פשוט שם כללי לעוגה בחושה בצורה הזאת.

אם אתם משתמשים בתבנית מתכת, יש לשמן ולקמח אותה היטב. אני השתמשתי בתבנית סילקון עבור המתכון הזה, מה שהקל על החילוץ שלה בבטחה. גם אותה שימנתי היטב בעזרת ספריי.

עוגת בחושות הן לא דבר מסובך להכנה, אבל חייבים לשמור על כלל חשוב - המצרכים חייבים להיות בטמפרטורת החדר!אם נוסיף ריקוטה קרה לתערובת של חמאה רכה וסוכר, נקבל במהרה גושי חמאה קרים. אותו דבר לגבי הוספת ביצים קרות.

אני השתמשתי בגרידה מלימון אחד הפעם, אבל מי שרוצה טעם לימוני חזק יותר, מוזמן להשתמש בגרידה מ-2 לימונים. אני אוהב תמיד להוסיף גרידה של פירות הדר לסוכר בשלב הערבוב הראשוני. זה משחרר באופן טוב יותר את הטעמים הארומטיים.

את הגלייז מוסיפים על העוגה אך ורק כאשר היא קרה לחלוטין. אם נוסיף גלייז על עוגה חמה או אפילו חמימה הוא פשוט ייזל למטה או אפילו ייספג לתוכה.

לקבלת השראה לעיצוב עוגות ולשאר המתכונים של אייל היכנסו לאינסטגרם שלו ממש —-> כאן!

מצרכים

תבנית קוגלהוף 26

עוגה

גלייז לימון

אופן הכנה

  1. דבר ראשון מוציאים מראש את כל המצרכים מהמקרר ונותנים להם להגיע לטמפרטורת החדר.
  2. מחממים תנור לחום של 170 מעלות במצב טורבו.
  3. שמים בקערת מיקסר את החמאה, הסוכר וגרידת הלימון ומעבדים תחילה עם וו גיטרה במהירות נמוכה-בינונית. מעלים מעט את מהירות המיקסר ומעבדים עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  4. עוצרים את פעולת המיקסר ומוסיפים את הריקוטה ותמצית הוניל. מערבבים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת הומוגנית.
  5. תוך כדי שהמיקסר עובד על מהירות נמוכה מוסיפים את הביצים בהדרגה (אחת אחת לאחר שהן נבלעות בתערובת) ולאחר מכן את מיץ הלימון.
  6. מערבבים את כל שאר המרכיבים היבשים ומוסיפים לקערת המיקסר. מערבבים עד לאיחוד (יש לעבור עם לקקן בצדדים בכדי לוודא שהכל התערבב טוב).
  7. מעבירים את התערובת לתבנית משומנת היטב ואופים כ-55 דקות. יש לוודא בעזרת שיפוד כי העוגה מוכנה (להיזהר לא לעשות חור בתבנית סיליקון).
  8. מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה זמן להצטנן. לאחר מכן מעבירים למקרר לשעה וחצי לפחות. מחלצים את העוגה מהתבנית כאשר היה קרה לחלוטין.
  9. לאחר חילוץ העוגה וקירור מלא שלה, מכינים את הגלייז: מערבבים את אבקת הסוכר עם כפית אחת של מיץ לימון וכפית אחת של חלב ומערבבים. במידה והתערובת סמיכה מידי, מוסיפים עוד מיץ לימון.
  10. מזלפים על העוגה איך שרוצים ומעבירים למקרר להתייצבות. העוגה במיטבה ביום האפייה שלה, אך ניתן לשמור אותה בקירור כ-5 ימים.

    באנדט בחושה ריקוטה ולימון. צילום: אייל רווח
    באנדט בחושה ריקוטה ולימון. צילום: אייל רווח

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 3468.0 קק״ל 3468.0 קק״ל
פחמימות 356.0 גרם 356.0 גרם
שומן 163.5 גרם 163.5 גרם
נתרן 3073.5 מ״ג 3073.5 מ״ג
חלבון 77.7 גרם 77.7 גרם
סיבים תזונתיים 5.0 גרם 5.0 גרם
שומן רווי 93.2 גרם 93.2 גרם
כולסטרול 1138.4 מ״ג 1138.4 מ״ג
סידן 2354.3 מ״ג 2354.3 מ״ג
ברזל 5.9 מ״ג 5.9 מ״ג
אשלגן 872.0 מ״ג 872.0 מ״ג
אבץ 7.4 מ״ג 7.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

    Avatar
    הילה בר

    עוגה מעולה ממש אוהבת את המתכונים של אייל רווח!!! סופר מוכשר!!!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody