רקע יטבתה

חלה מתוקה לשבת המלכה עם טריק לחלה נוצצת במיוחד

חלה קלועה לצמה, מתוקה, רכה, מנחמת והכי ביתית שיש עם טריק לציפוי נוצץ. בוצעים חלה מתוקה לשבת וטובלים בכל הסלטים שעל השולחן. קוראים לזה בית!
חלה קלועה לצמה, מתוקה, רכה, מנחמת והכי ביתית שיש עם טריק לציפוי נוצץ. בוצעים חלה מתוקה לשבת וטובלים בכל הסלטים שעל השולחן. קוראים לזה בית!
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 23 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1627
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1626.9 קק״ל 3253.7 קק״ל
    פחמימות 209.2 גרם 418.5 גרם
    שומן 67.8 גרם 135.6 גרם
    נתרן 4188.8 מ״ג 8377.6 מ״ג
    חלבון 47.7 גרם 95.4 גרם
    סיבים תזונתיים 10.8 גרם 21.6 גרם
    שומן רווי 25.4 גרם 50.9 גרם
    כולסטרול 523.7 מ״ג 1047.5 מ״ג
    סידן 120.7 מ״ג 241.4 מ״ג
    ברזל 9.4 מ״ג 18.8 מ״ג
    אשלגן 578.4 מ״ג 1156.8 מ״ג
    אבץ 6.3 מ״ג 12.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 23 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1627
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1626.9 קק״ל 3253.7 קק״ל
    פחמימות 209.2 גרם 418.5 גרם
    שומן 67.8 גרם 135.6 גרם
    נתרן 4188.8 מ״ג 8377.6 מ״ג
    חלבון 47.7 גרם 95.4 גרם
    סיבים תזונתיים 10.8 גרם 21.6 גרם
    שומן רווי 25.4 גרם 50.9 גרם
    כולסטרול 523.7 מ״ג 1047.5 מ״ג
    סידן 120.7 מ״ג 241.4 מ״ג
    ברזל 9.4 מ״ג 18.8 מ״ג
    אשלגן 578.4 מ״ג 1156.8 מ״ג
    אבץ 6.3 מ״ג 12.5 מ״ג
    סגור

אין שבת בלי חלה, ואם כבר שתהיה חלה מתוקה. חלות מתוקות מבחינתנו הן מלכות השבת, השקשוקה מחכה להן, הדגים החריפים לא יכולים בלעדיהן ואם קרה נס ונשארה איזו חתיכה, תוכלו להכין ממנה פרנץ’ טוסט מושלם. קבלו את המתכון המנצח שלי לחלות שבת!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
6 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

הברשה - אג ווש

פיזור


אופן הכנה

  1. מכניסים את כל חומרי הבצק לקערת המיקסר עם וו לישה.
  2. לשים במשך כ-10 דקות. את הקמח מוסיפים בהדרגה עד שמתקבל בצק רך, חלק וגמיש.
  3. מתפיחים את הבצק בקערה מכוסה בניילון נצמד ובמגבת מטבח במשך כ-60 דקות, עד להכפלת הנפח. אם רוצים ויש זמן מתפיחים שנית.
  4. קולעים את החלות: מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מומלץ להשתמש במשקל.
  5. כל חלק מחלקים לשלושה חלקים.
  6. מכדררים מכל חתיכת בצק כדורים. מגלגלים מכל כדור רצועה וקולעים כל שלוש רצועות לצמה.
  7. מרפדים את תבנית התנור הגדולה בנייר אפייה ומניחים עליה את החלות.
  8. מכסים את החלות במגבת מטבח נקיה ומתפיחים שוב במשך 40 דקות עד שהן מכפילות את נפחן.
  9. מכינים את האג ווש: טורפים היטב בקערה קטנה את הביצה.
  10. מוסיפים את השמנת, הסוכר והמלח ומערבבים טוב עד שהסוכר ימס בבלילה.
  11. מברישים באג ווש את החלה הקלועה ובוזקים מעל שומשום.
  12. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 30-40 דקות עד שהחלות מקבלות צבע יפה, זהוב ועמוק.

    חלה מתוקה לשבת2
    חלה מתוקה לשבת. צילום: שי נייבורג, סטיילינג קולינרי: נעמה רן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
חלה מתוקה לשבת המלכה עם טריק לחלה נוצצת במיוחד

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (12)

Avatar

    Avatar
    אליה

    איזה חלה מעולה!!! פשוט מצויינת!!! הכנתי כמות כפולה!!! אצלנו צימחוניים שאוכלים דגים אז זה ממש חלה תפורה עלינו

      Avatar
      Foody Foody

      שמחים שאהבתם!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות