רקע ברימאג

טארט במבה נוגט: הקינוח שיגנוב את ההצגה

טארט במבה נוגט עם שוקולד, מתכון קל, טעים ומרשים, שכולם יכולים להכין בבית בקלות. עוגה מרשימה, ללא אפייה, שמבוגרים וילדים יטרפו אותה ברגע
טארט במבה נוגט עם שוקולד, מתכון קל, טעים ומרשים, שכולם יכולים להכין בבית בקלות. עוגה מרשימה, ללא אפייה, שמבוגרים וילדים יטרפו אותה ברגע
  • שירן מתתיהו
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • קלוריות
    82722
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 82721.8 קק״ל 82721.8 קק״ל
    פחמימות 80270.6 גרם 80270.6 גרם
    שומן 80510.7 גרם 80510.7 גרם
    נתרן 80603.3 מ״ג 80603.3 מ״ג
    חלבון 80270.3 גרם 80270.3 גרם
    סיבים תזונתיים 80253.0 גרם 80253.0 גרם
    שומן רווי 80400.3 גרם 80400.3 גרם
    כולסטרול 80917.3 מ״ג 80917.3 מ״ג
    סידן 80529.8 מ״ג 80529.8 מ״ג
    ברזל 80251.0 מ״ג 80251.0 מ״ג
    אשלגן 80874.9 מ״ג 80874.9 מ״ג
    אבץ 80252.3 מ״ג 80252.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-5 דק׳
  • קלוריות
    82722
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 82721.8 קק״ל 82721.8 קק״ל
    פחמימות 80270.6 גרם 80270.6 גרם
    שומן 80510.7 גרם 80510.7 גרם
    נתרן 80603.3 מ״ג 80603.3 מ״ג
    חלבון 80270.3 גרם 80270.3 גרם
    סיבים תזונתיים 80253.0 גרם 80253.0 גרם
    שומן רווי 80400.3 גרם 80400.3 גרם
    כולסטרול 80917.3 מ״ג 80917.3 מ״ג
    סידן 80529.8 מ״ג 80529.8 מ״ג
    ברזל 80251.0 מ״ג 80251.0 מ״ג
    אשלגן 80874.9 מ״ג 80874.9 מ״ג
    אבץ 80252.3 מ״ג 80252.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
8 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


תבנית טארט 20 ס"מ

אופן הכנה

  1. מכינים את הקלתית: טוחנים את הביסקוויטים והבמבה ביחד בבלנדר של בראון. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד לקבלת תערובות אחידה.

    עוגת במבה נוגט. צילום: שירן מתתיהו
    קלתית בקלות מביסקוויטים טחונים

  2. מעבירים את התערובת לתבנית פאי בקוטר 20 ס”מ. מהדקים היטב לשוליים ולאחר מכן לכיוון המרכז.
  3. מכניסים את התבנית אל המקפיא למשך 10 דקות.
  4. מכנים את המלית: ממיסים במיקרוגל בקערה שוקולד חלב, שמנת, חמאה ומחית פרלינה במשך 60 שניות. לאחר מכן טוחנים היטב עם בלנדר מוט של בראון, עד לקבלת קרם חלק.
  5. מוציאים את הקלתית מהמקפיא ומזלפים שכבה דקה של חמאת בוטנים. מעליה שופכים את מלית השוקולד. מחזירים את התבנית למקפיא ל-15 דקות נוספות.

    עוגת במבה נוגט. צילום: שירן מתתיהו
    שכבת חמאת בוטנים מתמזגת עם שכבת שוקולד נהדרת

  6. מכינים את הקצפת: מקציפים בקערה שמנת, פודינג וניל ומחית פרלינה, עד לקבלת קרם יציב. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר בצורת עלה.
  7. מקשטים: מזלפים שורות של עלים ומסדרים גם שורות של במבה. כמובן שאפשר לזלף ולקשט באיזה אופן וצורה שרוצים. רצוי לפזר את קישוט הבמבה לפני ההגשה, למרות שרוב האנשים מעדיפים את הבמבה דווקא יבשה.

    עוגת במבה נוגט. צילום: שירן מתתיהו
    מזלפים עלים מתוקים וטעימים

  8. לסיום מרססים בספריי זהב מנצנץ.

    עוגת במבה נוגט. צילום: שירן מתתיהו
    במבה מזהב כבר אכלתם? צילום: שירן מתתיהו

הערות

  • שומרים את הטארט במקרר עד חמישה ימים או במקפיא עד שלושה שבועות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
טארט במבה נוגט: הקינוח שיגנוב את ההצגה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    רותם

    ניתן להמיר את העוגה לפרווה ?

      Avatar
      Foody Foody

      כן, אפשר להשתמש בשמנת צמחית, מחמאה ומחית פרלינה במלית במקום השוקולד חלב.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות