טארט לימון טבעוני עם מרנג ללא ביצים

טארט לימון טבעוני זו הפתעה בפני עצמה, אבל כשמעטר אותו מרנג ללא ביצים זו בכלל הברקה. אולגה טוכשר מכינה קינוח לימוני משגע שקשה לעמוד בפניו
טארט לימון טבעוני זו הפתעה בפני עצמה, אבל כשמעטר אותו מרנג ללא ביצים זו בכלל הברקה. אולגה טוכשר מכינה קינוח לימוני משגע שקשה לעמוד בפניו
  • אולגה טוכשר
שמרו
כשר
32 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 50 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1207
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1207.2 קק״ל 7243.2 קק״ל
    פחמימות 152.4 גרם 914.3 גרם
    שומן 50.3 גרם 301.9 גרם
    נתרן 484.5 מ״ג 2907.1 מ״ג
    חלבון 20.1 גרם 120.5 גרם
    סיבים תזונתיים 17.5 גרם 105.2 גרם
    שומן רווי 17.1 גרם 102.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 194.0 מ״ג 1163.7 מ״ג
    ברזל 6.8 מ״ג 40.8 מ״ג
    אשלגן 955.1 מ״ג 5730.8 מ״ג
    אבץ 418.7 מ״ג 2511.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 50 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1207
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1207.2 קק״ל 7243.2 קק״ל
    פחמימות 152.4 גרם 914.3 גרם
    שומן 50.3 גרם 301.9 גרם
    נתרן 484.5 מ״ג 2907.1 מ״ג
    חלבון 20.1 גרם 120.5 גרם
    סיבים תזונתיים 17.5 גרם 105.2 גרם
    שומן רווי 17.1 גרם 102.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 194.0 מ״ג 1163.7 מ״ג
    ברזל 6.8 מ״ג 40.8 מ״ג
    אשלגן 955.1 מ״ג 5730.8 מ״ג
    אבץ 418.7 מ״ג 2511.9 מ״ג
    סגור

את האקווה פאבה, מי חלבון מן הצומח, הכרתי במקרה בשוטטות ברחבי האינטרנט. זה בעצם הסוד שמציל כל טבעוני שמתגעגע למשהו מוקצף.

ראיתי איזשהו סרטון ולא האמנתי למראה עיניי: קסם מעשי שהופך מים מקופסת שימורי חומוס למרנג טבעוני מושלם. מאז אני לא מפסיקה להכין אותו ולשלב בכל מתכון אפשרי: נשיקות, פבלובה טבעונית, טארט לימון טבעוני, קרמבו ואפילו מקרונים. כאן הוא מעטר טארט לימון טבעוני, והופך אותו לפינוק אולטימטיבי בטעמי חמוץ ומתוק.

כי מי לא אוהב טארט לימון? האמינו לי, בשביל טארט לימון טבעוני כזה לא צריך להיות טבעוניים.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
32 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


מרנג

קרם לימון


אופן הכנה

  1. מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
  2. מסננים את מי החלבון מקופסת החומוס לתוך סיר קטן ומבשלים על אש בינונית במשך 15 דקות. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
  3. מחממים את התנור ל-175 מעלות.
  4. מכינים את הקלתית: מרדדים קלות את הבצק על משטח העבודה. מעבירים אותו לתבנית, מצמידים לתחתית ולדפנות ומיישרים את השוליים בעזרת סכין. בעזרת מזלג דוקרים את התחתית. מניחים מעל נייר אפייה, מפזרים שעועית, חומוס או אורז בתור משקולת ואופים כ-20 דקות. מורידים את המשקולת ואופים עוד כ-15 דקות, או עד להזהבה יפה. מצננים.
  5. מכינים את הקרם: שמים בסיר את החלב הצמחי, הסוכר, מיץ וגרידת הלימון והקורנפלור ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית. מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב קבוע במשך כ-3-4 דקות, או עד שהקרם מסמיך. מוסיפים את הכורכום, מערבבים שוב ויוצקים לתוך הקלתית. מיישרים ומשאירים על השיש.
  6. ממשיכים בהכנת המרנג: שמים בסיר סוכר ומים ומבשלים על אש בינונית עד שהסירופ מגיע ל-118 מעלות (כ-7 דקות אחרי תחילת הרתיחה).
  7. במקביל יוצקים את מי החומוס לקערת מיקסר עם וו בלון ומתחילים להקציף במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף לבן רך.
  8. יוצקים את הסירופ לקערת המיקסר אבל קרוב מאוד לדופן, וממשיכים להקציף במהירות גבוהה עוד כ-6 דקות, או עד שמתקבל מרנג יציב ומבריק. מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק.
  9. מזלפים תלוליות מרנג על גבי קרם הלימון, ומפזרים מעל את גרידת הלימון או הסוכר הוורוד.

הערות

  • את שלב בישול מי החומוס אפשר לעשות מראש
  • הכורכום נמצא במתכון בשביל הצבע הצהבהב של הקרם ולא משפיע על טעם הטארט
  • כדי כדי להכין את סירופ הסוכר ללא מד חום, צריך לספור 7 דקות מתחילת הרתיחה. התערובת תתמלא בבועות קטנות וצפופות, תסמיך, אבל עדיין תישאר צלולה, ללא סימני קרמול
  • לשמירה על מתכון טבעוני משתמשים בבצק פריך פרווה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
טארט לימון טבעוני עם מרנג ללא ביצים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (27)

Avatar

    Avatar
    אניטה רוד

    אפשר אולי הסבר יותר על ההכנה של החומוס?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אניטה, צריך רק את מי החומוס מקופסת שימורים של חומוס. מסננים את הנוזלים (את החומוס עצמו אפשר כמובן לשמור ולהכין איתו משהו אחר), מבשלים את הנוזלים לפי ההנחיות ומצננים

    Avatar
    איתי קרן

    האם במהלך בישול מי החומוס הנוזל צריך להיות רותח ולהצטמצם? והאם יש חלופה ללא חומרים משמרים?

      Avatar
      מערכת Foody

      היי איתי, אכן במהלך בישול מי החומוס הנוזל צריך להיות רותח ולהצטמצם. ניתן להשרות חומוס ולאז לרכך אותו בבישול ארוך ולהשתמש במים שלו, אך לא מומלץ

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות