טארט לימון טבעוני עם מרנג ללא ביצים

טארט לימון טבעוני זו הפתעה בפני עצמה, אבל כשמעטר אותו מרנג ללא ביצים זו בכלל הברקה. אולגה טוכשר מכינה קינוח לימוני משגע שקשה לעמוד בפניו
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    50 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    קשה
  • מרכיבים
    9

את האקווה פאבה, מי חלבון מן הצומח, הכרתי במקרה בשוטטות ברחבי האינטרנט. ראיתי איזשהו סרטון ולא האמנתי למראה עיניי: קסם מעשי שהופך מים מקופסת שימורי חומוס למרנג טבעוני מושלם. מאז אני לא מפסיקה להכין אותו ולשלב בכל מתכון אפשרי: נשיקות, פבלובה, קרמבו ואפילו מקרונים. כאן הוא מעטר טארט לימון טבעוני, והופך אותו לפינוק אולטימטיבי בטעמי חמוץ ומתוק.

מצרכים

מרנג

קרם לימון

0אופן הכנה

  1. מפשירים את הבצק לפי הוראות היצרן.
  2. מסננים את מי החלבון מקופסת החומוס לתוך סיר קטן ומבשלים על אש בינונית במשך 15 דקות. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
  3. מחממים את התנור ל-175 מעלות.
  4. מכינים את הקלתית: מרדדים קלות את הבצק על משטח העבודה. מעבירים אותו לתבנית, מצמידים לתחתית ולדפנות ומיישרים את השוליים בעזרת סכין. בעזרת מזלג דוקרים את התחתית. מניחים מעל נייר אפייה, מפזרים שעועית, חומוס או אורז בתור משקולת ואופים כ-20 דקות. מורידים את המשקולת ואופים עוד כ-15 דקות, או עד להזהבה יפה. מצננים.
  5. מכינים את הקרם: שמים בסיר את החלב הצמחי, הסוכר, מיץ וגרידת הלימון והקורנפלור ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית. מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב קבוע במשך כ-3-4 דקות, או עד שהקרם מסמיך. מוסיפים את הכורכום, מערבבים שוב ויוצקים לתוך הקלתית. מיישרים ומשאירים על השיש.
  6. ממשיכים בהכנת המרנג: שמים בסיר סוכר ומים ומבשלים על אש בינונית עד שהסירופ מגיע ל-118 מעלות (כ-7 דקות אחרי תחילת הרתיחה).
  7. במקביל יוצקים את מי החומוס לקערת מיקסר עם וו בלון ומתחילים להקציף במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף לבן רך.
  8. יוצקים את הסירופ לקערת המיקסר אבל קרוב מאוד לדופן, וממשיכים להקציף במהירות גבוהה עוד כ-6 דקות, או עד שמתקבל מרנג יציב ומבריק. מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק.
  9. מזלפים תלוליות מרנג על גבי קרם הלימון, ומפזרים מעל את גרידת הלימון או הסוכר הוורוד.

הערות

  • את שלב בישול מי החומוס אפשר לעשות מראש
  • הכורכום נמצא במתכון בשביל הצבע הצהבהב של הקרם ולא משפיע על טעם הטארט
  • כדי כדי להכין את סירופ הסוכר ללא מד חום, צריך לספור 7 דקות מתחילת הרתיחה. התערובת תתמלא בבועות קטנות וצפופות, תסמיך, אבל עדיין תישאר צלולה, ללא סימני קרמול
  • לשמירה על מתכון טבעוני משתמשים בבצק פריך פרווה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 983.9 קק״ל 5903.6 קק״ל
פחמימות 117.6 גרם 705.3 גרם
שומן 45.9 גרם 275.3 גרם
נתרן 741.6 מ״ג 4449.5 מ״ג
חלבון 7.3 גרם 43.7 גרם
סיבים תזונתיים 6.0 גרם 36.0 גרם
שומן רווי 16.6 גרם 99.6 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 161.0 מ״ג 965.8 מ״ג
ברזל 3.6 מ״ג 21.4 מ״ג
אשלגן 413.0 מ״ג 2477.9 מ״ג
אבץ 416.8 מ״ג 2500.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

    Avatar
    נעה אורן

    היי, האם אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר? תודה (:

      Avatar
      Foody Foody

      בהחלט, אין בעיה

    Avatar
    טל

    יש מתכון אם אני רוצה להכין את הבצק מאפס?

      Avatar
      Foody Foody

      הי טל, התייעצנו עם אולגה וזו תשובתה: אני בדרך כלל מכינה קלתית ללא אפייה.
      מצרכים:
      1.5 כוסות אגוזים
      6 תמרים מגולענים
      1 כף סירופ מייפל טבעי (או לפי הטעם)
      1 כף שמן קוקוס מומס
      פשוט טוחנים את כל המצרכים יחד במעבד מזון, מעבירים לתבנית טארט ומהדקים היטב. משם ממשיכים במתכון כרגיל.
      אפשרות אחרת היא לקחת כל מתכון של בצק פריך מתוק ולטבען אותו – להחליף את החמאה בשמן קוקוס.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody