טארט שוקולד עם בצק פריך של אלון שבו

רוצים להרשים את האורחים עם טארט שוקולד מושלם שנראה ממש כמו בקונדיטוריה? אלון שבו מלמד איך להכין קינוח שוקולדי נהדר בקלי קלות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    8

אין דבר שאני אוהב להכין יותר מטארט עם בצק פריך ומלית עשירה. במתכון הזה אלמד שיטה פשוטה להכנה של קלתית טארט, ומילוי טעים כל כך שפשוט מאוד להכין.

מצרכים

בצק פריך

מלית גנאש שוקולד

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק הפריך לקלתית: במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הקמח, אבקת הסוכר והחמאה עד ליצירת פירורים דקים. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד ליצירת בצק.
  2. מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעובי 2-3 מ״מ. מעבירים את הבצק המרודד למקרר למשך שעה לפחות.
  3. מחממים את התנור ל-170 מעלות במצב טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
  4. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלצים אותו בזהירות מנייר האפייה. מסדרים את הבצק בתוך הרינג ומקפידים להצמיד אותו היטב לדפנות. בעזרת סכין חותכים את שאריות הבצק.
  5. מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומעבירים להקפאה של כ-10 דקות.
  6. אופים את הקלתית אפייה עיוורת: מרפדים את הבצק הקפוא בנייר אפייה וממלאים אותו במשקולות דוגמת שעועית או אורז. אופים במשך 10 דקות. מסירים את המשקולות ואת נייר האפייה וממשיכים לאפות את הטארט במשך 10 דקות נוספות, או עד להשחמת הבצק. מצננים בטמפרטורת החדר.
  7. מכינים את המלית: מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה. במקביל שוברים לקוביות את השוקולד ומניחים בקערה. יוצקים את השמנת על השוקולד וטוחנים היטב את התערובת בעזרת בלנדר מוט. מוסיפים את החמאה וטוחנים היטב.
  8. יוצקים את המלית לקלתית הטארט האפויה. מעבירים לצינון במקרר למשך כשעה ועד להתייצבות הגנאש.

הערות

  • אפשר לקשט את הטארט בדפי זהב אכילים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 370.4 קק״ל 2963.2 קק״ל
פחמימות 27.8 גרם 222.6 גרם
שומן 24.8 גרם 198.7 גרם
נתרן 19.2 מ״ג 153.8 מ״ג
חלבון 4.4 גרם 35.5 גרם
סיבים תזונתיים 2.0 גרם 15.8 גרם
שומן רווי 15.3 גרם 122.1 גרם
כולסטרול 86.5 מ״ג 692.0 מ״ג
סידן 35.3 מ״ג 282.2 מ״ג
ברזל 1.6 מ״ג 13.1 מ״ג
אשלגן 163.8 מ״ג 1310.4 מ״ג
אבץ 0.8 מ״ג 6.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

    Avatar
    גיא גולדפלד

    במתכון רשום ביצה 1 ובוידאו אומרים חצי ביצה

      Avatar
      Foody Foody

      זה תלוי בגודל הביצה. היות שרוב המשתמשים הביתיים משתמשים בביצים בגודל M, מומלץ להשתמש בביצה שלמה. בכל מקרה, התוצאה תהיה זהה.

    Avatar
    אור.מ

    היי אלון, האם ניתן להשתמש ברינג בקוטר 24 ס”מ עבור המתכון לטארט?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אפשר להכפיל את המתכון פי 1.5 ולהשתמש ברינג בקוטר 24. בהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody