טופו מוקפץ ברוטב הדרים של תפוזים ופונזו
לאנץ' צמחוני מושלם שמכינים בצ'יק! טופו מוקפץ ברוטב הדרים סמיך של תפוזים ופונזו שמגישים עם אורז לבן, ברוקולי, בצל ירוק ושומשום
לאנץ' צמחוני מושלם שמכינים בצ'יק! טופו מוקפץ ברוטב הדרים סמיך של תפוזים ופונזו שמגישים עם אורז לבן, ברוקולי, בצל ירוק ושומשום
- אולגה טוכשר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 220.3 קק״ל 440.5 קק״לפחמימות 28.5 גרם 57.1 גרםשומן 11.3 גרם 22.7 גרםנתרן 178.3 מ״ג 356.6 מ״גחלבון 10.6 גרם 21.3 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 5.8 גרםשומן רווי 0.2 גרם 0.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 16.5 מ״ג 32.9 מ״גברזל 0.4 מ״ג 0.9 מ״גאשלגן 124.9 מ״ג 249.8 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 0.9 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות220
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 220.3 קק״ל 440.5 קק״לפחמימות 28.5 גרם 57.1 גרםשומן 11.3 גרם 22.7 גרםנתרן 178.3 מ״ג 356.6 מ״גחלבון 10.6 גרם 21.3 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 5.8 גרםשומן רווי 0.2 גרם 0.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 16.5 מ״ג 32.9 מ״גברזל 0.4 מ״ג 0.9 מ״גאשלגן 124.9 מ״ג 249.8 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 0.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 220 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
טופו
-
300 גרם טופו משי נוקשהמסונן ומיובש
-
3 כפות רוטב פונזומזרח מערבשל מזרח ומערב
-
2 כפות שמרי בירהלא חובה, ואפשר גם בלי
רוטב
-
180מ"ל או 3/4 כוס מיץ תפוזיםסחוט טרי
-
3 כפות רוטב סויהמזרח מערבשל מזרח ומערב
-
1 כף סירופ מייפלטבעי
-
2 שיני שוםכתושות
-
מתפוז שלם
-
60מ"ל או 1/4 כוס מים
-
2 כפות שטוחות קורנפלור
הגשה
-
חלוט
-
מזרח מערב
-
קצוץ
אופן הכנה
- חותכים את הטופו לקוביות בגודל כ-2 ס”מ על 2 ס”מ ושמים בקערה.
- מוסיפים את רוטב הסויה פונזו ושמרי הבירה ומערבבים היטב. משרים במשך כ-30 דקות, אפשר יותר.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מפזרים את הטופו על גבי התבנית בשכבה אחת ואופים במשך 15 עד 20 דקות, עד שהטופו מתחיל להזהיב.
- בינתיים מכינים את הרוטב: מערבבים בקערית את מיץ התפוזים, רוטב הסויה פונזו, סירופ המייפל, השום וגרידת התפוז. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מעבירים את הרוטב למחבת ומביאים לרתיחה.
- בקערית נפרדת מערבבים היטב את המים והקורנפלור.
- מוסיפים את מי הקורנפלור למחבת עם הרוטב ומערבבים היטב.
- ממשיכים לבשל תוך ערבוב קבוע עד שהרוטב מתחיל להסמיך. מכבים את הלהבה.
- מוסיפים למחבת את קוביות הטופו ומערבבים היטב, עד שכל הטופו מכוסה ברוטב הדרים סמיך.
- מפזרים שומשום ובצל ירוק קצוץ ומגישים חם עם אורז לבן וברוקולי.
אופן הכנה
- חותכים את הטופו לקוביות בגודל כ-2 ס”מ על 2 ס”מ ושמים בקערה.
- מוסיפים את רוטב הסויה פונזו ושמרי הבירה ומערבבים היטב. משרים במשך כ-30 דקות, אפשר יותר.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מפזרים את הטופו על גבי התבנית בשכבה אחת ואופים במשך 15 עד 20 דקות, עד שהטופו מתחיל להזהיב.
- בינתיים מכינים את הרוטב: מערבבים בקערית את מיץ התפוזים, רוטב הסויה פונזו, סירופ המייפל, השום וגרידת התפוז. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מעבירים את הרוטב למחבת ומביאים לרתיחה.
- בקערית נפרדת מערבבים היטב את המים והקורנפלור.
- מוסיפים את מי הקורנפלור למחבת עם הרוטב ומערבבים היטב.
- ממשיכים לבשל תוך ערבוב קבוע עד שהרוטב מתחיל להסמיך. מכבים את הלהבה.
- מוסיפים למחבת את קוביות הטופו ומערבבים היטב, עד שכל הטופו מכוסה ברוטב הדרים סמיך.
- מפזרים שומשום ובצל ירוק קצוץ ומגישים חם עם אורז לבן וברוקולי.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן