טנזייה כתף טלה על קוסקוס! מה שנקרא: אמאל’ה!

ארוחה בשרית משגעת! שוק טלה נימוח בסילאן, שום, ציר בקר ותימין בבישול ארוך בתנור, עם תבשיל מתקתק של פירות יבשים וקינמון ותוספת קוסקוס להשלמת ארוחה מזינה וטעימה
  • יונית צוקרמן ואמיר דן
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    25

מצרכים

שוק טלה

טנזניה - תבשיל פירות יבשים

קוסקוס

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  2. חורצים 4 חריצים גדולים בשוק טלה ומכניסים אליהם את שיני השום בשלמותן.
  3. מתבלים את הנתח במלח גס פלפל גרוס, זרעי כוסברה ורוזמרין.
  4. בוזקים שמן זית על הנתח ומוסיפים סילאן, ציר בקר, בצלי שאלוט ותימין, מעסים את הנתח היטב בעזרת הידיים ומחדירים אליו את הטעמים במשך כ-5 דק’.
  5. שמים את הנתח על תבנית עם נייר אפייה ומכסים בנייר כסף. מכניסים לתנור לשעתיים וחצי.
  6. בינתיים מכינים את הטנזיה: משרים את הפירות היבשים בקערת מים כ-20 דקות עד לריכוך קל.
  7. פורסים 2 בצלים, מטגנים אותם עם מעט שמן זית עד להזהבה, מוסיפים את הפירות היבשים, הצימוקים, השקדים, והמים הרותחים, מוסיפים את שאר המרכיבים, מכסים ומבשלים את הטנזיה על אש קטנה במשך חצי שעה.
  8. מכינים קוסקוס, לפי הוראות היצרן ומצלחתים את המנה: שמים בקערה מעט עמוקה, קוסקוס, מעל את הטנזיה ומגישים יחד עם שוק הטלה.

    מכינים את הקוסקוס לפי הוראות יצרן ומצלחתים. צילום: שניר גואטה
    מכינים את הקוסקוס לפי הוראות יצרן ומצלחתים. צילום: שניר גואטה

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 982.5 קק״ל 5894.8 קק״ל
פחמימות 179.0 גרם 1073.8 גרם
שומן 29.1 גרם 174.8 גרם
נתרן 3629.9 מ״ג 21779.2 מ״ג
חלבון 11.1 גרם 66.4 גרם
סיבים תזונתיים 6.4 גרם 38.3 גרם
שומן רווי 2.2 גרם 13.3 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 149.7 מ״ג 898.0 מ״ג
ברזל 3.4 מ״ג 20.1 מ״ג
אשלגן 1246.5 מ״ג 7479.3 מ״ג
אבץ 0.7 מ״ג 4.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

Avatar

    Avatar
    אברהם עובדיה

    שלום לכם…אני אברהם ומאוד אוהב את האוכל שעשיתם…אני אגיד לאישתי שולה שתכין לחג תודה רבה לכם פודי