טרייפל תפוזים, קרם וניל, לבנדר ופירות יער

מתכון של ישראל אהרוני לטרייפל תפוזים משגע, חגיגי ומרשים במיוחד, עם קרם וניל ולבנדר ושלל פירות אדומים. הכי טעים שיש
מתכון של ישראל אהרוני לטרייפל תפוזים משגע, חגיגי ומרשים במיוחד, עם קרם וניל ולבנדר ושלל פירות אדומים. הכי טעים שיש
  • ישראל אהרוני
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    16
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    746
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 746.3 קק״ל 4477.6 קק״ל
    פחמימות 138.7 גרם 832.0 גרם
    שומן 11.8 גרם 70.9 גרם
    נתרן 476.4 מ״ג 2858.5 מ״ג
    חלבון 22.6 גרם 135.6 גרם
    סיבים תזונתיים 4.2 גרם 25.1 גרם
    שומן רווי 4.5 גרם 27.2 גרם
    כולסטרול 351.1 מ״ג 2106.5 מ״ג
    סידן 250.9 מ״ג 1505.5 מ״ג
    ברזל 9.7 מ״ג 58.4 מ״ג
    אשלגן 416.8 מ״ג 2501.0 מ״ג
    אבץ 4.3 מ״ג 25.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה שעה
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    746
  • רמת קושי:
    קשה
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 746.3 קק״ל 4477.6 קק״ל
    פחמימות 138.7 גרם 832.0 גרם
    שומן 11.8 גרם 70.9 גרם
    נתרן 476.4 מ״ג 2858.5 מ״ג
    חלבון 22.6 גרם 135.6 גרם
    סיבים תזונתיים 4.2 גרם 25.1 גרם
    שומן רווי 4.5 גרם 27.2 גרם
    כולסטרול 351.1 מ״ג 2106.5 מ״ג
    סידן 250.9 מ״ג 1505.5 מ״ג
    ברזל 9.7 מ״ג 58.4 מ״ג
    אשלגן 416.8 מ״ג 2501.0 מ״ג
    אבץ 4.3 מ״ג 25.6 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

טורט תפוזים

קרם וניל ולבנדר

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את טורט התפוזים: בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים את החלבונים על מהירות נמוכה במשך 3 דקות.
  2. מגבירים את המהירות ומוסיפים בהדרגה 3/4 כוס סוכר עד שמתקבל קצף יציב. מעבירים לקערה גדולה ומנגבים את קערת המיקסר.
  3. מניחים בקערת המיקסר חלמונים, תמצית וניל, קליפת תפוז ואת יתרת הסוכר (3/4 כוס) ומקציפים במשך 5 דקות עד שהבלילה תפוחה, אוורירית ובהירה.
  4. מוסיפים לקצף החלמונים 1/3 מכמות הקמח ומקפלים בעדינות עם לקקן.
  5. מוסיפים עוד 1/3 קמח ומקפלים בעדינות.
  6. מוסיפים את שאר הקמח ומערבבים עד שהוא נטמע בבלילה.
  7. מעבירים 1/3 מכמות קצף החלבונים לתערובת החלמונים ומקפלים. חוזרים על הפעולה שוב כל פעם עם 1/3 מקצף החלבונים.
  8. מעבירים לתבנית קפיצית בגודל 22, מרופדת בדפנות עם נייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהעוגה זהובה ויציבה. מצננים היטב לפני שחותכים.
  9. פורסים את העוגה ל-4 שכבות.
  10. מכינים את קרם הפטיסייר: בסיר בינוני מרתיחים חלב, לבנדר ומשחת וניל עד לרתיחה עדינה.
  11. בקערה נפרדת טורפים חלמונים, קורנפלור וסוכר.
  12. שופכים את החלב הרותח, מעל מסננת כדי להפטר מענפי הלבנדר, על החלמונים וטורפים היטב כדי שלא תיווצר חביתה.
  13. מחזירים לסיר וטורפים, תוך כדי בישול על אש בינונית, עד שנוצר קרם סמיך. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
  14. מקציפים את השמנת עד ליצירת קצפת יציבה ומקפלים לתוך קרם הפטיסייר.
  15. בונים את הקינוח: בקערת טרייפל מזלפים שכבת קרם פטיסייר לבנדר ומכסים בשכבת טורט. מרטיבים בליקר ושוב מזלפים קרם.
  16. מפזרים פירות קיץ חתוכים לקוביות או לפרוסות ומניחים שוב שכבת טורט עם מעט ליקר, קרם ושוב פירות וחוזר חלילה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
טרייפל תפוזים, קרם וניל, לבנדר ופירות יער

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות