יום-יום חג! עוגת מרנג שוקולד

עוגה מרשימה, טעימה וחגיגית במיוחד! מתכון של מאיר דנון לעוגה המורכבת משכבות של מוס שוקולד ושברי מרנג-קקאו מתוק. העוגה שתככב בסוף הארוחה ותגרוף מחמאות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

מצרכים

מרנג - מוכן מהטיפ

אופן הכנה

  1. מכינים את מוס השוקולד: מקציפים את החלבונים עם קורט מלח, מוסיפים את הסוכר לקראת סוף ההקצפה.
  2. ממיסים את השוקולד והחמאה על באן מרי.
  3. מוסיפים לתערובת השוקולד המומס את החלמונים וטורפים היטב, מקפלים פנימה את החלבונים המוקצפים, מכסים בניילון נצמד-סנו ומעבירים להתייצב במקרר 3 שעות לפחות.
  4. מכינים את המרנג כפי שלמדנו כאן .
  5. מרכיבים את המנה: על גבי מגש מניחים דיסק מרנג, באמצעות פלטה מניחים שכבת מוס שוקולד בעובי של 2 ס״מ, מניחים דיסק מרנג נוסף ומעליו שכבה נוספת של מוס שוקולד, מניחים דיסק שלישי ועליו מורחים שכבת מוס.

    דיסקיות מרנג מוכנות מהטיפ. צילום: שניר גואטה
    דיסקיות מרנג מוכנות מהטיפ. צילום: שניר גואטה

  6. מכסים גם את השוליים החיצוניים בשכבת מוס שוקולד.
  7. מכסים את פני השטח בשברים של צינורות מרנג ומפזרים מעט אבקת סוכר ואבקת קקאו.

    עוגת מרנג שוקולד. צילום: שניר גואטה
    עוגת מרנג שוקולד. צילום: שניר גואטה

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 509.7 קק״ל 4077.5 קק״ל
פחמימות 46.4 גרם 370.9 גרם
שומן 31.0 גרם 247.9 גרם
נתרן 305.2 מ״ג 2441.2 מ״ג
חלבון 11.6 גרם 92.7 גרם
סיבים תזונתיים 4.0 גרם 32.0 גרם
שומן רווי 19.4 גרם 154.9 גרם
כולסטרול 147.1 מ״ג 1176.6 מ״ג
סידן 60.1 מ״ג 480.4 מ״ג
ברזל 3.9 מ״ג 30.8 מ״ג
אשלגן 441.0 מ״ג 3527.8 מ״ג
אבץ 1.7 מ״ג 13.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody