יסודות המטבח: המתכון הבסיסי לקציצות המושלמות!

מתכון בסיסי לקציצות: מטוגנות או אפויות, מה שאוהבים והכי כיף זה שאפשר לגוון, להוסיף לתבל ולהכניס לתוך התערובות כל מה שאוהבים. קציצות עסיסיות ומושלמות שעושות תחושה של בית
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

מצרכים

אופן הכנה:

  1. בקערה משרים את פרוסות הלחם במים - אפשר להיתשמש בלחם פרוס, לבן, חלה או להחליף ב2 כפות פירורי לחם.
  2. טוחנים ביחד בעזרת בלנדר מוט את הבצל, השום, הפטרוזיליה וביצה אחת עד לקבלת מחית אחידה (לא חייב להיות ממש נוזלי, פשוט שלא יהיו גושים גדולים מידי).
  3. מוסיפים את המחית אל קערת הבשר, סוחטים את פרוסות הלחם ומוסיפים לקערת הבשר גם כן.
  4. מתבלים ומלח ופלפל לפי הטעם - אפשר להוסיף איזה תבלינים שבא לכם!
  5. יוצרים קציצות - אם הולכות לרוטב - אפשר לעשות אותן יותר עגולות, אם לטיגון - חשוב לשים לב שהן לא עבות מידי כדי שיצליחו להתבשל היטב ואם לתנור - אז מעט יותר עבות כדי שלא יתייבשו לנו.
  6. אם מטגנים: מחממים במחבת שמן ומטגנים את הקציצות בערך 2 דק’ מכל צד עד שהן משחימות יפה, מוציאים לצלחת עם נייר סופג.
  7. אם אופים: מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מניחים את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים כל קציצה במעט שמן זית ומכניסים לאפייה של בערך 20 דק’ או עד שהקציצות מקבלות צבע שחום ויפה.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 150.7 קק״ל 3014.9 קק״ל
פחמימות 2.4 גרם 47.0 גרם
שומן 9.4 גרם 187.2 גרם
נתרן 320.7 מ״ג 6413.5 מ״ג
חלבון 13.3 גרם 265.1 גרם
סיבים תזונתיים 0.2 גרם 3.1 גרם
שומן רווי 3.6 גרם 72.1 גרם
כולסטרול 55.7 מ״ג 1113.8 מ״ג
סידן 10.5 מ״ג 209.8 מ״ג
ברזל 1.2 מ״ג 23.4 מ״ג
אשלגן 167.7 מ״ג 3353.7 מ״ג
אבץ 2.5 מ״ג 50.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody