ירושלים רחוקה? הכינו בייגלה ירושלמי משגע של ליאור שרף

ליאור שרף במתכון לבייגלה ירושלמי קלאסי פריך בציפוי שומשום ומלח גס. בהכנה פשוטה וזמן אפייה קצר תקבלו בייגלה חם ומנחם מושלם לארוחה קלילה או לנשנוש במהלך היום
ליאור שרף במתכון לבייגלה ירושלמי קלאסי פריך בציפוי שומשום ומלח גס. בהכנה פשוטה וזמן אפייה קצר תקבלו בייגלה חם ומנחם מושלם לארוחה קלילה או לנשנוש במהלך היום
  • ליאור שרף
שמרו
כשר
10 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    804
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 804.3 קק״ל 8042.5 קק״ל
    פחמימות 102.2 גרם 1021.8 גרם
    שומן 36.3 גרם 363.0 גרם
    נתרן 2646.9 מ״ג 26468.5 מ״ג
    חלבון 19.1 גרם 191.2 גרם
    סיבים תזונתיים 7.7 גרם 77.5 גרם
    שומן רווי 4.3 גרם 43.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 51.6 מ״ג 515.5 מ״ג
    ברזל 7.4 מ״ג 73.7 מ״ג
    אשלגן 336.5 מ״ג 3364.5 מ״ג
    אבץ 4.1 מ״ג 41.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-30 דק׳
  • קלוריות
    804
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 804.3 קק״ל 8042.5 קק״ל
    פחמימות 102.2 גרם 1021.8 גרם
    שומן 36.3 גרם 363.0 גרם
    נתרן 2646.9 מ״ג 26468.5 מ״ג
    חלבון 19.1 גרם 191.2 גרם
    סיבים תזונתיים 7.7 גרם 77.5 גרם
    שומן רווי 4.3 גרם 43.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 51.6 מ״ג 515.5 מ״ג
    ברזל 7.4 מ״ג 73.7 מ״ג
    אשלגן 336.5 מ״ג 3364.5 מ״ג
    אבץ 4.1 מ״ג 41.1 מ״ג
    סגור

כשאני לא בתקופת קורונה אז אני קצין משטרה.

השתתפתי בבייקאוף ואני אוהב מטבח ובעיקר אפייה. מנהל את קבוצת מאסטר קלאס בפייסבוק ונהנה לעשות סרטונים ומתכונים ולשתף אחרים.

 

המתכון, הוא המתכון המקורי של בייגלה ירושלמי ממאפייה קטנה בשוק מחנה יהודה.

(שקר מוחלט אבל אחלה פתיח תודו)

 

אחרי ניסיונות של כמה מתכונים זה הכי מוצלח שיצא לי, תיהנו!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
10 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בייגלה

ציפוי


אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, מלח וסוכר. אח”כ מוסיפים שמרים ומערבבים היטב.
  2. מוסיפים מים ושמן ולשים כעשר דקות. הבצק צריך להיות רך, גמיש וקצת דביק. מכסים ומתפיחים כשעה וחצי.
  3. על השיש מחלקים לעשרה כדורים ומתפיחים שוב עד הכפלת נפח.
  4. יוצקים בירה שחורה בקערה ובקערה נוספת יוצרים תערובת של 400 גרם שומשום ושתי כפות מלח גס.
  5. מחממים תנור לחום של 230 מעלות.
  6. יוצרים טבעות או מקלות, טובלים בקערת הבירה ולאחר מכן בקערת השומשום, מצפים היטב, מכל הצדדים את הבייגלה. זה הכי טעים!
    יוצרים טבעות וטובלים בקערת הבירה ולאחר מכן בקערת השומשום. צילום: ליאור שרף
    יוצרים טבעות וטובלים בקערת הבירה ולאחר מכן בקערת השומשום. צילום: ליאור שרף

    אפשר גם מקלות. צילום: ליאור שרף
    אפשר גם מקלות. צילום: ליאור שרף

  7. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור לכ-14 דקות עד השחמה.
  8. (מסדרים בסלסלה וכורזים שתיים בעשר).

    בייגלה ירושלמי. צילום: ליאור שרף
    בייגלה ירושלמי. צילום: ליאור שרף

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ירושלים רחוקה? הכינו בייגלה ירושלמי משגע של ליאור שרף

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    מיכל סבג

    בייגלה ירושלמי פשוט מושלם ?

תגובות (16)

Avatar

    Avatar
    אריקה רוזנברג

    האם אפשר קמח לבן בקמח מלא או חלקי

      Avatar
      מערכת Foody

      לא מומלץ, אבל אפשר חצי חצי, כמובן ישפיע על הטעם והמרקם.

    Avatar
    יאיר רוביו

    לא מתפיחים לאחר השומשום?

      Avatar
      מערכת Foody

      לא

    Avatar
    שיר

    הי, אם אין לי בירה שחורה? אפשר אולי פשוט לטבול במים ואז בשומשום?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות