שגב מכין לכם צהריים – כבדי עוף ברוטב מתקתק עם תפוחי אדמה אפויים

משה שגב מכין מנה עשירה שאף אחד לא יכול לעמוד בפניה: כבדי עוף צלויים ברוטב מתקתק וסמיך ובליווי פלחי תפוחי אדמה אפויים בתנור
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    14

מצרכים

תפוחי אדמה

כבד עוף

רוטב

אופן הכנה

  1. חותכים את תפוחי האדמה לפלחים ומבשלים בסיר עם מים עד שהם מתרככים מעט אבל לא מתפוררים. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מכינים את הרוטב: מחממים בסיר את כל רכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד לקבלת רוטב עשיר ומצומצם בחצי. מסירים מהאש.
  3. מכינים את הכבדים בסמוך להגשה: משמנים את הכבדים, מוסיפים מלח ופלפל. מחממים מחבת על אש גבוהה וצולים עד שהם מקבלים גוון שחום מבחוץ, אך עדיין לא עשויים לחלוטין. מוסיפים את הרוטב ומצמצמים עד שהכבדים מכוסים היטב, והרוטב עשיר וסמיך.
  4. מכינים את תפוחי האדמה: מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית, מוסיפים שמן זית, מפזרים מלח ופלפל ואופים עד להזהבה.
  5. מגישים את הכבדים לצד תפוחי האדמה האפויים.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 3 מנות
קלוריות 1023.1 קק״ל 3069.2 קק״ל
פחמימות 63.0 גרם 189.1 גרם
שומן 46.6 גרם 139.7 גרם
נתרן 3367.5 מ״ג 10102.4 מ״ג
חלבון 24.1 גרם 72.3 גרם
סיבים תזונתיים 1.2 גרם 3.7 גרם
שומן רווי 7.7 גרם 23.2 גרם
כולסטרול 460.0 מ״ג 1380.0 מ״ג
סידן 38.0 מ״ג 114.1 מ״ג
ברזל 12.6 מ״ג 37.9 מ״ג
אשלגן 666.9 מ״ג 2000.8 מ״ג
אבץ 3.6 מ״ג 10.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    רונית לגזיאל

    במה ניתן להחליף את הדובדבנים? לא ניתן למצוא כרגע

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להכין עם דובדבנים משומרים או קפואים או בכל פרי מתוק אחר (למשל שזיפים). בהצלחה.

      Avatar
      Foody Foody

      אכן בקבוק של 750 מ”ל, ראי בהוראות המתכון שכתוב לצמצם את הרוטב בחצי. בהצלחה!