כדורי סושי צמחוניים לארוחה יפנית

מארחים חברים לארוחה יפנית וחסרה לכם מנה ראשונה? שי-לי ליפא מכינה כדורי סושי צמחוניים וטבעוניים עם אורז מתקתק והמון ירקות. מגישים עם רוטב סויה ונהנים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    16

מצרכים

אורז

תיבול האורז

ירקות

אופן הכנה

  1. מכינים את תיבול האורז: מערבבים בקערה חומץ אורז, סוכר ומלח עד שהסוכר נמס.
  2. מבשלים את האורז: מניחים את האורז בסיר, יוצקים מים חמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים על האש הכי קטנה 18 דקות. באמצע הבישול מערבבים את האורז פעם אחת. מצננים 15 דקות.
  3. מעבירים את האורז לקערה גדולה. מוסיפים את תערובת תיבול האורז ומערבבים. מכסים במגבת לחה ומצננים שעה.
  4. בינתיים מכינים את הירקות: קוצצים דק את הבצל, הג’ינג’ר, השום והעירית. חותכים את הגזר, הפטריות, הפלפל האדום והפלפל צ’ילי לקוביות קטנות.
  5. מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים ג’ינג’ר, שום, גזר, פטריות, פלפל אדום ופלפל צ’ילי ומאדים עוד כ-2 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהירקות מתחילים להתרכך.
  6. מסירים מהלהבה. מוסיפים עירית ושומשום ומערבבים. מצננים היטב (חשוב לצנן את הירקות היטב לפני שמוסיפים אותם לאורז הדביק).
  7. מכינים את הכדורים: מערבבים את האורז הדביק עם הירקות. יוצרים כדורים בקוטר 4 ס”מ ומגישים עם רוטב סויה.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 24 מנות
קלוריות 19.1 קק״ל 459.1 קק״ל
פחמימות 2.5 גרם 59.3 גרם
שומן 0.8 גרם 19.5 גרם
נתרן 135.8 מ״ג 3259.9 מ״ג
חלבון 0.4 גרם 10.7 גרם
סיבים תזונתיים 0.4 גרם 10.5 גרם
שומן רווי 0.1 גרם 2.4 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 13.1 מ״ג 313.3 מ״ג
ברזל 0.2 מ״ג 4.9 מ״ג
אשלגן 52.5 מ״ג 1259.0 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 2.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody