-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 454.2 קק״ל 2271.1 קק״לפחמימות 73.5 גרם 367.4 גרםשומן 92.4 גרם 462.1 גרםנתרן 617.7 מ״ג 3088.4 מ״גחלבון 95.2 גרם 476.0 גרםסיבים תזונתיים 65.4 גרם 327.2 גרםשומן רווי 75.6 גרם 378.1 גרםכולסטרול 493.0 מ״ג 2464.9 מ״גסידן 137.1 מ״ג 685.5 מ״גברזל 67.7 מ״ג 338.4 מ״גאשלגן 506.6 מ״ג 2532.8 מ״גאבץ 68.7 מ״ג 343.7 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה 35 דק׳כולל 55 דק׳
-
קלוריות454
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 454.2 קק״ל 2271.1 קק״לפחמימות 73.5 גרם 367.4 גרםשומן 92.4 גרם 462.1 גרםנתרן 617.7 מ״ג 3088.4 מ״גחלבון 95.2 גרם 476.0 גרםסיבים תזונתיים 65.4 גרם 327.2 גרםשומן רווי 75.6 גרם 378.1 גרםכולסטרול 493.0 מ״ג 2464.9 מ״גסידן 137.1 מ״ג 685.5 מ״גברזל 67.7 מ״ג 338.4 מ״גאשלגן 506.6 מ״ג 2532.8 מ״גאבץ 68.7 מ״ג 343.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 22 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות 454 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
שקשוקה
קציצות
הגשה
-
חלה של שבת
אופן הכנה
- מכינים את החציל: פורסים את החציל לפרוסות דקות, מניחים על תבנית ומפזרים שמן זית ומלח.
- אופים בתנור בחום של 200 מעלות, עד שהחצילים אפויים לגמרי.
- מכינים את השקשוקה: מחממים במחבת שמן קנולה, מטגנים את הבצל הקצוץ במשך כמה דקות, מוסיפים שום קצוץ ומקפיצים.
- קוצצים דק את העגבניות הקלופות, מתבלים אותן בפלפל גרוס ומלח ומוסיפים למחבת.
- מוסיפים למחבת גם את הפטרוזיליה, את הכוסברה והפפריקה ומערבבים.
- מנמיכים את האש, סוגרים את המכסה ומבשלים.
- בינתיים, מכינים את הקציצות: חותכים את בשר האנטריקוט לקוביות, מכניסים למעבד מזון וטוחנים לפירורים גדולים. לא לטחון לעיסה דקה מדי.
- מעבירים את הבשר הטחון לקערה ומוסיפים את הבצל, הפטרוזיליה, הכוסברה, המלח, הפלפל, הכמון והביצה.
- לשים בידיים ודוחסים היטב את הבשר עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים למספר דקות.
- ממשיכים להכין את השקשוקה: מוסיפים לרוטב עלה אחד בזיליקום ושני עלי נענע ומערבבים.
- בשלב זה מוסיפים את הביצים לשקשוקה, שוברים ביצה אחרי ביצה ומוסיפים לשקשוקה.
- סוגרים במכסה.
- מעצבים את הקציצות ככדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג, דוחסים את הבשר היטב בקציצה כדי שלא תתפרק.
- מניחים את הקציצות בין הביצים במחבת השקשוקה.
- מפזרים מעל מלח ופלפל, ומניחים את החצילים האפויים.
- סוגרים את הסיר ומבשלים במשך 15 דקות על אש נמוכה.
- הגשה: חותכים חלה של שבת לכל האורך עד הסוף, כמו סנדוויץ’.
- מורידים מעט מהחלק הרך הלבן של החלה כדי לפנות מקום לשקשוקה.
- מניחים את שתי חתיכות החלה הפתוחות, ומוזגים עליהם את השקשוקה.
- מגישים חם.
אופן הכנה
- מכינים את החציל: פורסים את החציל לפרוסות דקות, מניחים על תבנית ומפזרים שמן זית ומלח.
- אופים בתנור בחום של 200 מעלות, עד שהחצילים אפויים לגמרי.
- מכינים את השקשוקה: מחממים במחבת שמן קנולה, מטגנים את הבצל הקצוץ במשך כמה דקות, מוסיפים שום קצוץ ומקפיצים.
- קוצצים דק את העגבניות הקלופות, מתבלים אותן בפלפל גרוס ומלח ומוסיפים למחבת.
- מוסיפים למחבת גם את הפטרוזיליה, את הכוסברה והפפריקה ומערבבים.
- מנמיכים את האש, סוגרים את המכסה ומבשלים.
- בינתיים, מכינים את הקציצות: חותכים את בשר האנטריקוט לקוביות, מכניסים למעבד מזון וטוחנים לפירורים גדולים. לא לטחון לעיסה דקה מדי.
- מעבירים את הבשר הטחון לקערה ומוסיפים את הבצל, הפטרוזיליה, הכוסברה, המלח, הפלפל, הכמון והביצה.
- לשים בידיים ודוחסים היטב את הבשר עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים למספר דקות.
- ממשיכים להכין את השקשוקה: מוסיפים לרוטב עלה אחד בזיליקום ושני עלי נענע ומערבבים.
- בשלב זה מוסיפים את הביצים לשקשוקה, שוברים ביצה אחרי ביצה ומוסיפים לשקשוקה.
- סוגרים במכסה.
- מעצבים את הקציצות ככדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג, דוחסים את הבשר היטב בקציצה כדי שלא תתפרק.
- מניחים את הקציצות בין הביצים במחבת השקשוקה.
- מפזרים מעל מלח ופלפל, ומניחים את החצילים האפויים.
- סוגרים את הסיר ומבשלים במשך 15 דקות על אש נמוכה.
- הגשה: חותכים חלה של שבת לכל האורך עד הסוף, כמו סנדוויץ’.
- מורידים מעט מהחלק הרך הלבן של החלה כדי לפנות מקום לשקשוקה.
- מניחים את שתי חתיכות החלה הפתוחות, ומוזגים עליהם את השקשוקה.
- מגישים חם.
עוד מתכונים של שקשוקה שאתם חייבים להכין:
הכנתם את המתכון?
כן