כופתא שקשוקה: שקשוקה עם קציצות בקר על חלה

מה יותר טעים מחלה טרייה עם שקשוקה וקציצות בקר ברוטב? שף אבי לוי עם מנה יצירתית ומקורית של כופתא שקשוקה מטורפת לגמרי!
מה יותר טעים מחלה טרייה עם שקשוקה וקציצות בקר ברוטב? שף אבי לוי עם מנה יצירתית ומקורית של כופתא שקשוקה מטורפת לגמרי!
  • אבי לוי
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    22
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    420
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 420.0 קק״ל 2099.8 קק״ל
    פחמימות 57.6 גרם 287.9 גרם
    שומן 75.3 גרם 376.6 גרם
    נתרן 568.7 מ״ג 2843.7 מ״ג
    חלבון 77.9 גרם 389.3 גרם
    סיבים תזונתיים 49.7 גרם 248.7 גרם
    שומן רווי 59.5 גרם 297.4 גרם
    כולסטרול 426.6 מ״ג 2132.8 מ״ג
    סידן 126.7 מ״ג 633.6 מ״ג
    ברזל 51.9 מ״ג 259.5 מ״ג
    אשלגן 592.7 מ״ג 2963.6 מ״ג
    אבץ 52.9 מ״ג 264.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    22
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 55 דק׳
  • קלוריות
    420
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 420.0 קק״ל 2099.8 קק״ל
    פחמימות 57.6 גרם 287.9 גרם
    שומן 75.3 גרם 376.6 גרם
    נתרן 568.7 מ״ג 2843.7 מ״ג
    חלבון 77.9 גרם 389.3 גרם
    סיבים תזונתיים 49.7 גרם 248.7 גרם
    שומן רווי 59.5 גרם 297.4 גרם
    כולסטרול 426.6 מ״ג 2132.8 מ״ג
    סידן 126.7 מ״ג 633.6 מ״ג
    ברזל 51.9 מ״ג 259.5 מ״ג
    אשלגן 592.7 מ״ג 2963.6 מ״ג
    אבץ 52.9 מ״ג 264.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

שקשוקה

קציצות

הגשה


אופן הכנה

  1. מכינים את החציל: פורסים את החציל לפרוסות דקות, מניחים על תבנית ומפזרים שמן זית ומלח.
  2. אופים בתנור בחום של 200 מעלות, עד שהחצילים אפויים לגמרי.
  3. מכינים את השקשוקה: מחממים במחבת שמן קנולה, מטגנים את הבצל הקצוץ במשך כמה דקות, מוסיפים שום קצוץ ומקפיצים.
  4. קוצצים דק את העגבניות הקלופות, מתבלים אותן בפלפל גרוס ומלח ומוסיפים למחבת.
  5. מוסיפים למחבת גם את הפטרוזיליה, את הכוסברה והפפריקה ומערבבים.
  6. מנמיכים את האש, סוגרים את המכסה ומבשלים.
  7. בינתיים, מכינים את הקציצות: חותכים את בשר האנטריקוט לקוביות, מכניסים למעבד מזון וטוחנים לפירורים גדולים. לא לטחון לעיסה דקה מדי.
  8. מעבירים את הבשר הטחון לקערה ומוסיפים את הבצל, הפטרוזיליה, הכוסברה, המלח, הפלפל, הכמון והביצה.
  9. לשים בידיים ודוחסים היטב את הבשר עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים למספר דקות.
  10. ממשיכים להכין את השקשוקה: מוסיפים לרוטב עלה אחד בזיליקום ושני עלי נענע ומערבבים.
  11. בשלב זה מוסיפים את הביצים לשקשוקה, שוברים ביצה אחרי ביצה ומוסיפים לשקשוקה.
  12. סוגרים במכסה.
  13. מעצבים את הקציצות ככדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג, דוחסים את הבשר היטב בקציצה כדי שלא תתפרק.
  14. מניחים את הקציצות בין הביצים במחבת השקשוקה.
  15. מפזרים מעל מלח ופלפל, ומניחים את החצילים האפויים.
  16. סוגרים את הסיר ומבשלים במשך 15 דקות על אש נמוכה.
  17. הגשה: חותכים חלה של שבת לכל האורך עד הסוף, כמו סנדוויץ’.
  18. מורידים מעט מהחלק הרך הלבן של החלה כדי לפנות מקום לשקשוקה.
  19. מניחים את שתי חתיכות החלה הפתוחות, ומוזגים עליהם את השקשוקה.
  20. מגישים חם.
עוד מתכונים של שקשוקה שאתם חייבים להכין:
כופתא שקשוקה: שקשוקה עם קציצות בקר על חלה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות