כך תכינו חומוס ירושלמי אותנטי!

מתגעגעים לנגב חומוס בחוץ? תכינו בבית! היישר מהעיר העתיקה בירושלים, קבלו מתכון קל להכנה של החומוס הנפלא של מסעדת לינא שכבר הפך לשם דבר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    14 שעות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    11

תכינו פיתות! השבוע דניאל רגבי ביקר באחת החומוסיות הותיקות והטעימות ביותר בישראל - חומוס לינא בעיר העתיקה בירושלים. החומוס שם, שמוגש טרי-טרי בכל יום, הוא המנה האולטימטיבית עבור רבים שפיתחו נאמנות ומסירות אליו. הסיבה? מדובר בחומוס קרמי, קצת חריף, עמוס בשום, לימון ושמן זית. ולהכין אותו בבית? משימה פשוטה לגמרי, אז יאללה, לעבודה!

מצרכים

הגשה

אופן הכנה

1. משרים את החומוס כל הלילה במים קרים. אם אפשר מומלץ להחליף את המים כל 4 שעות.

2. מסננים את החומוס ומעבירים לסיר לחץ יחד עם 4 ליטר מים וכפית סודה לשתייה.

3. מבשלים בסיר לחץ כחצי שעה או שעה וחצי בסיר רגיל.

4. מסננים ושוטפים את הגרגירים המבושלים. שומרים כוס גרגרים בצד.

5. מעבירים לבלנדר וטוחנים יחד עם הטחינה הגולמית, מיץ מלימון שלם, מים, פלפל, שיני שום ומלח. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

6. אופן הגשה: במרכז קערה לבנה מניחים 5 כפות גדושות של חומוס ומעטרים בגרגרים רכים. מעל יוצקים שמן זית, רוטב שום לימון והרבה פטרוזיליה. מגישים לצד פיתות על הגז.

חומוס ירושלמי
חומוס ירושלמי אותנטי. צילום: דניאל רגבי
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 555.6 קק״ל 2222.2 קק״ל
פחמימות 31.2 גרם 125.0 גרם
שומן 37.3 גרם 149.1 גרם
נתרן 413.6 מ״ג 1654.2 מ״ג
חלבון 21.2 גרם 84.6 גרם
סיבים תזונתיים 17.2 גרם 68.9 גרם
שומן רווי 6.0 גרם 23.8 גרם
כולסטרול 1.0 מ״ג 3.8 מ״ג
סידן 80.6 מ״ג 322.5 מ״ג
ברזל 5.0 מ״ג 20.1 מ״ג
אשלגן 195.5 מ״ג 781.9 מ״ג
אבץ 3.1 מ״ג 12.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar