ככה עושים את זה – כשהחיים נותנים לכם עגבניות הכינו עגבניות מיובשות!

עגבניות מיובשות הן סוכריות אדומות מהטבע שנשמרות גם כשהקיץ נגמר ומשמרות את טעמיו. אפשר להכין בתנור או בשמש ואז לאכול ישר מהצנצנת או להוסיף לכל מה שאוהבים!
עגבניות מיובשות הן סוכריות אדומות מהטבע שנשמרות גם כשהקיץ נגמר ומשמרות את טעמיו. אפשר להכין בתנור או בשמש ואז לאכול ישר מהצנצנת או להוסיף לכל מה שאוהבים!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1672
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1671.5 קק״ל 6686.1 קק״ל
    פחמימות 2.9 גרם 11.5 גרם
    שומן 187.6 גרם 750.5 גרם
    נתרן 4100.4 מ״ג 16401.7 מ״ג
    חלבון 0.5 גרם 2.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.4 גרם
    שומן רווי 26.3 גרם 105.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 4.3 מ״ג 17.0 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 4.7 מ״ג
    אשלגן 6.9 מ״ג 27.5 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1672
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1671.5 קק״ל 6686.1 קק״ל
    פחמימות 2.9 גרם 11.5 גרם
    שומן 187.6 גרם 750.5 גרם
    נתרן 4100.4 מ״ג 16401.7 מ״ג
    חלבון 0.5 גרם 2.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.4 גרם
    שומן רווי 26.3 גרם 105.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 4.3 מ״ג 17.0 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 4.7 מ״ג
    אשלגן 6.9 מ״ג 27.5 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
סלטים קרים
מערכת Foody
X

2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. להכנה בתנור: מחממים תנור לחום של 110 מעלות טורבו. מרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.
  2. שוטפים את העגבניות וחוצים אותן לאורכן. מניחים את העגבניות בתבניות כשהחלק עם הקליפה כלפי מטה והחלק החתוך כלפי מעלה.
  3. מפזרים באופן שווה ככל הניתן את המלח על פני העגבניות.
  4. מכניסים לתנור ואופים 3 שעות (אפשר גם 4, תלוי בגודל העגבניות).

    אופים את העגבניות כשלוש שעות
    אופים את העגבניות כשלוש שעות בתנור

  5. מוציאים מהתנור ומקררים היטב.
  6. מעבירים את העגבניות לצנצנת נקייה. מוסיפים את הרוזמרין ושיני השום ומכסים בשמן זית (לשימור).
  7. סוגרים את הצנצנת ומכניסים למקרר. אפשר לאכול את העגבניות שלמות ואפשר לטחון אחרי יום-יומיים את העגבניות לממרח (ללא השום והרוזמרין, הן כבר ספגו את טעמיהם ומעט משמן הזית).עגבניות מיובשות בשמש
  8. להכנה בשמש: זוהי אפשרות אקולוגית אך דורשת הרבה יותר סבלנות ופחות כדאית באזורים רוויי לחות.
  9. שוטפים את העגבניות וחוצים אותן לאורכן. מניחים את העגבניות בתבניות נקיות ללא נייר אפייה רצוי שחורות או בצבע כהה אחר הקולט את קרני השמש, כשהחלק עם הקליפה כלפי מטה והחלק החתוך כלפי מעלה.
  10. מפזרים באופן שווה ככל הניתן את המלח על פני העגבניות.
  11. מכסים את התבניות בבד רשת (כדי שזבובים לא יוכלו לטעום מהעגבניות) ממקמים את התבניות במקום בו השמש קופחת רוב שעות היום (במיוחד בצהריים) ושוכחים מהן למשך 4 ימים לפחות.
  12. כשהעגבניות אינן מכילות יותר נוזלים (מוערכים אותן קצת ומוודאים שלא יוצא מיץ, אם כן יוצא אז משאירים עוד יומיים שלושה בשמש) מעבירים לצנצנת נקייה.
  13. מוסיפים את הרוזמרין ושיני השום ומכסים בשמן זית (לשימור).
  14. סוגרים את הצנצנת ומכניסים למקרר.

כל מה שמכינים עם עגבניות מיובשות כאן!


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ככה עושים את זה – כשהחיים נותנים לכם עגבניות הכינו עגבניות מיובשות!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    אורה ברוך

    עשיתי בדיוק כפי שאמרת. אך ביום השני לשהיית הצנצנת עם העגבניות במקרר השמן ניקרש והכל הפך לגוש. השמן אמור להישאר נוזלי? אז איך ניקרש?

      Avatar
      מערכת Foody

      הי אורה. שמן שנקרש רק מעיד על האיכות שלו, ושהוא באיכות גבוהה. מוציאים מהמקרר לכהמ דקות ומערבבים וזה יסתדר.

    Avatar
    ברכה

    אפשר עם מלח רגיל? ובלי רוזמרין?

      Avatar
      מערכת Foody

      הי ברכה. אפשר עם מלח רגיל, אם כי לא רצוי להוריד את הרוזמרין שנותן טעם לעגבניות המיובשות.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות