ככה עושים את זה – כשהחיים נותנים לכם עגבניות הכינו עגבניות מיובשות!
עגבניות מיובשות הן סוכריות אדומות מהטבע שנשמרות גם כשהקיץ נגמר ומשמרות את טעמיו. אפשר להכין בתנור או בשמש ואז לאכול ישר מהצנצנת או להוסיף לכל מה שאוהבים!
עגבניות מיובשות הן סוכריות אדומות מהטבע שנשמרות גם כשהקיץ נגמר ומשמרות את טעמיו. אפשר להכין בתנור או בשמש ואז לאכול ישר מהצנצנת או להוסיף לכל מה שאוהבים!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1671.5 קק״ל 6686.1 קק״לפחמימות 2.9 גרם 11.5 גרםשומן 187.6 גרם 750.5 גרםנתרן 4100.4 מ״ג 16401.7 מ״גחלבון 0.5 גרם 2.2 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.4 גרםשומן רווי 26.3 גרם 105.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 4.3 מ״ג 17.0 מ״גברזל 1.2 מ״ג 4.7 מ״גאשלגן 6.9 מ״ג 27.5 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 10 דק׳כולל 3 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות1672
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1671.5 קק״ל 6686.1 קק״לפחמימות 2.9 גרם 11.5 גרםשומן 187.6 גרם 750.5 גרםנתרן 4100.4 מ״ג 16401.7 מ״גחלבון 0.5 גרם 2.2 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.4 גרםשומן רווי 26.3 גרם 105.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 4.3 מ״ג 17.0 מ״גברזל 1.2 מ״ג 4.7 מ״גאשלגן 6.9 מ״ג 27.5 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 5 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 1672 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 סלסילה עגבניות שרימסוג תמר
-
2 כפות מלח גס
-
1 בקבוק שמן זיתלפי הצורך
-
3 גבעולי רוזמרין
-
5 שיני שוםקלופות ומעוכות
אופן הכנה
- להכנה בתנור: מחממים תנור לחום של 110 מעלות טורבו. מרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.
- שוטפים את העגבניות וחוצים אותן לאורכן. מניחים את העגבניות בתבניות כשהחלק עם הקליפה כלפי מטה והחלק החתוך כלפי מעלה.
- מפזרים באופן שווה ככל הניתן את המלח על פני העגבניות.
- מכניסים לתנור ואופים 3 שעות (אפשר גם 4, תלוי בגודל העגבניות).
- מוציאים מהתנור ומקררים היטב.
- מעבירים את העגבניות לצנצנת נקייה. מוסיפים את הרוזמרין ושיני השום ומכסים בשמן זית (לשימור).
- סוגרים את הצנצנת ומכניסים למקרר. אפשר לאכול את העגבניות שלמות ואפשר לטחון אחרי יום-יומיים את העגבניות לממרח (ללא השום והרוזמרין, הן כבר ספגו את טעמיהם ומעט משמן הזית).
- להכנה בשמש: זוהי אפשרות אקולוגית אך דורשת הרבה יותר סבלנות ופחות כדאית באזורים רוויי לחות.
- שוטפים את העגבניות וחוצים אותן לאורכן. מניחים את העגבניות בתבניות נקיות ללא נייר אפייה רצוי שחורות או בצבע כהה אחר הקולט את קרני השמש, כשהחלק עם הקליפה כלפי מטה והחלק החתוך כלפי מעלה.
- מפזרים באופן שווה ככל הניתן את המלח על פני העגבניות.
- מכסים את התבניות בבד רשת (כדי שזבובים לא יוכלו לטעום מהעגבניות) ממקמים את התבניות במקום בו השמש קופחת רוב שעות היום (במיוחד בצהריים) ושוכחים מהן למשך 4 ימים לפחות.
- כשהעגבניות אינן מכילות יותר נוזלים (מוערכים אותן קצת ומוודאים שלא יוצא מיץ, אם כן יוצא אז משאירים עוד יומיים שלושה בשמש) מעבירים לצנצנת נקייה.
- מוסיפים את הרוזמרין ושיני השום ומכסים בשמן זית (לשימור).
- סוגרים את הצנצנת ומכניסים למקרר.
כל מה שמכינים עם עגבניות מיובשות כאן!
אופן הכנה
- להכנה בתנור: מחממים תנור לחום של 110 מעלות טורבו. מרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.
- שוטפים את העגבניות וחוצים אותן לאורכן. מניחים את העגבניות בתבניות כשהחלק עם הקליפה כלפי מטה והחלק החתוך כלפי מעלה.
- מפזרים באופן שווה ככל הניתן את המלח על פני העגבניות.
- מכניסים לתנור ואופים 3 שעות (אפשר גם 4, תלוי בגודל העגבניות).
- מוציאים מהתנור ומקררים היטב.
- מעבירים את העגבניות לצנצנת נקייה. מוסיפים את הרוזמרין ושיני השום ומכסים בשמן זית (לשימור).
- סוגרים את הצנצנת ומכניסים למקרר. אפשר לאכול את העגבניות שלמות ואפשר לטחון אחרי יום-יומיים את העגבניות לממרח (ללא השום והרוזמרין, הן כבר ספגו את טעמיהם ומעט משמן הזית).
- להכנה בשמש: זוהי אפשרות אקולוגית אך דורשת הרבה יותר סבלנות ופחות כדאית באזורים רוויי לחות.
- שוטפים את העגבניות וחוצים אותן לאורכן. מניחים את העגבניות בתבניות נקיות ללא נייר אפייה רצוי שחורות או בצבע כהה אחר הקולט את קרני השמש, כשהחלק עם הקליפה כלפי מטה והחלק החתוך כלפי מעלה.
- מפזרים באופן שווה ככל הניתן את המלח על פני העגבניות.
- מכסים את התבניות בבד רשת (כדי שזבובים לא יוכלו לטעום מהעגבניות) ממקמים את התבניות במקום בו השמש קופחת רוב שעות היום (במיוחד בצהריים) ושוכחים מהן למשך 4 ימים לפחות.
- כשהעגבניות אינן מכילות יותר נוזלים (מוערכים אותן קצת ומוודאים שלא יוצא מיץ, אם כן יוצא אז משאירים עוד יומיים שלושה בשמש) מעבירים לצנצנת נקייה.
- מוסיפים את הרוזמרין ושיני השום ומכסים בשמן זית (לשימור).
- סוגרים את הצנצנת ומכניסים למקרר.
כל מה שמכינים עם עגבניות מיובשות כאן!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
עשיתי בדיוק כפי שאמרת. אך ביום השני לשהיית הצנצנת עם העגבניות במקרר השמן ניקרש והכל הפך לגוש. השמן אמור להישאר נוזלי? אז איך ניקרש?
הי אורה. שמן שנקרש רק מעיד על האיכות שלו, ושהוא באיכות גבוהה. מוציאים מהמקרר לכהמ דקות ומערבבים וזה יסתדר.
אפשר עם מלח רגיל? ובלי רוזמרין?
הי ברכה. אפשר עם מלח רגיל, אם כי לא רצוי להוריד את הרוזמרין שנותן טעם לעגבניות המיובשות.