ככה עושים את זה – כשהחיים נותנים לכם עגבניות הכינו עגבניות מיובשות!

עגבניות מיובשות הן סוכריות אדומות מהטבע שנשמרות גם כשהקיץ נגמר ומשמרות את טעמיו. אפשר להכין בתנור או בשמש ואז לאכול ישר מהצנצנת או להוסיף לכל מה שאוהבים!
עגבניות מיובשות הן סוכריות אדומות מהטבע שנשמרות גם כשהקיץ נגמר ומשמרות את טעמיו. אפשר להכין בתנור או בשמש ואז לאכול ישר מהצנצנת או להוסיף לכל מה שאוהבים!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1671
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1670.5 קק״ל 6682.2 קק״ל
    פחמימות 2.7 גרם 10.9 גרם
    שומן 187.6 גרם 750.4 גרם
    נתרן 4100.2 מ״ג 16401.0 מ״ג
    חלבון 0.5 גרם 2.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 26.3 גרם 105.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 1.9 מ״ג 7.5 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 4.5 מ״ג
    אשלגן 1.9 מ״ג 7.5 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    1671
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1670.5 קק״ל 6682.2 קק״ל
    פחמימות 2.7 גרם 10.9 גרם
    שומן 187.6 גרם 750.4 גרם
    נתרן 4100.2 מ״ג 16401.0 מ״ג
    חלבון 0.5 גרם 2.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 26.3 גרם 105.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 1.9 מ״ג 7.5 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 4.5 מ״ג
    אשלגן 1.9 מ״ג 7.5 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. להכנה בתנור: מחממים תנור לחום של 110 מעלות טורבו. מרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.
  2. שוטפים את העגבניות וחוצים אותן לאורכן. מניחים את העגבניות בתבניות כשהחלק עם הקליפה כלפי מטה והחלק החתוך כלפי מעלה.
  3. מפזרים באופן שווה ככל הניתן את המלח על פני העגבניות.
  4. מכניסים לתנור ואופים 3 שעות (אפשר גם 4, תלוי בגודל העגבניות).

    אופים את העגבניות כשלוש שעות
    אופים את העגבניות כשלוש שעות בתנור

  5. מוציאים מהתנור ומקררים היטב.
  6. מעבירים את העגבניות לצנצנת נקייה. מוסיפים את הרוזמרין ושיני השום ומכסים בשמן זית (לשימור).
  7. סוגרים את הצנצנת ומכניסים למקרר. אפשר לאכול את העגבניות שלמות ואפשר לטחון אחרי יום-יומיים את העגבניות לממרח (ללא השום והרוזמרין, הן כבר ספגו את טעמיהם ומעט משמן הזית).עגבניות מיובשות בשמש
  8. להכנה בשמש: זוהי אפשרות אקולוגית אך דורשת הרבה יותר סבלנות ופחות כדאית באזורים רוויי לחות.
  9. שוטפים את העגבניות וחוצים אותן לאורכן. מניחים את העגבניות בתבניות נקיות ללא נייר אפייה רצוי שחורות או בצבע כהה אחר הקולט את קרני השמש, כשהחלק עם הקליפה כלפי מטה והחלק החתוך כלפי מעלה.
  10. מפזרים באופן שווה ככל הניתן את המלח על פני העגבניות.
  11. מכסים את התבניות בבד רשת (כדי שזבובים לא יוכלו לטעום מהעגבניות) ממקמים את התבניות במקום בו השמש קופחת רוב שעות היום (במיוחד בצהריים) ושוכחים מהן למשך 4 ימים לפחות.
  12. כשהעגבניות אינן מכילות יותר נוזלים (מוערכים אותן קצת ומוודאים שלא יוצא מיץ, אם כן יוצא אז משאירים עוד יומיים שלושה בשמש) מעבירים לצנצנת נקייה.
  13. מוסיפים את הרוזמרין ושיני השום ומכסים בשמן זית (לשימור).
  14. סוגרים את הצנצנת ומכניסים למקרר.

כל מה שמכינים עם עגבניות מיובשות כאן!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ככה עושים את זה – כשהחיים נותנים לכם עגבניות הכינו עגבניות מיובשות!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    אביה פרחי

    אפשר לשים שמן זית לפני שמכניסים לתנור?

      Avatar
      מערכת Foody

      לא, בסעיף 6 לאופן ההכנה כתוב ששמן הזית הוא לשימור העגבניות ולכן אין צורך גם לאפות אותן עם שמן זית.

      Avatar
      מערכת Foody

      ניתן להתשמש בכל סוג וצבע של עגבניות

קטגוריות

אביזרים

טכניקות