כמו באמריקה! סופגניות דונאטס אפויות שפחות יושבות על המצפון

משתדלים להימנע משמן אך בכל זאת רוצים להנות מסופגנייה רכה ומתוקה? דונאטס אפויות הוא הפתרון עבורכם. בצק שמרים רך ועשיר בשלל ציפויים ותוספות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    6

בחג החנוכה כל ההורים המבשלים שבינינו מרימים גבה בנוגע לכמויות השמן והסוכר שנכנס לגוף של הילדים שלנו.
אומנם המתכון הזה הוא לא תלית שכולה תכלת ובכל זאת עושה הרגשה קצת יותר טובה להגיש לילדים שלנו דונאטס אפויות מאשר מטוגנות נכון?

מתכון קליל להכנה של סופגניות דונאטס שובבות וחמודות לכל אלו שמנסים להימנע משמן בחג השמן.

את הדונאטס אפשר להקפיא אחרי האפייה ולחמם (רצוי בתנור) לפני שאוכלים, אם בכלל יישאר משהו להקפאה אני לא מבטיחה כלום.

לגבי הקישוטים, זה המקום להשתמש בדמיון ובכל הפנטזיות הכי מושחתות שלכם… וכמובן לקרוא לילדים לעזור וליהנות ביחד.

רוצים עוד מתכונים של יעל טל?

מצרכים

אופן הכנה

  1. שמים בקערת המיקסר עם וו לישה קמח, מלח וסוכר ומערבבים היטב.
  2. מפוררים את קוביית השמרים לקערה.
  3. מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ומוסיפים את השמן בזרזיף דק.
  4. מוזגים את המים בזרזיף דק לתערובת שבמיקסר ומערבלים עד שנוצר בצק אחיד (לעיתים יש להוסיף עוד כף מים לכל היותר).
  5. מכסים את קערת המיקסר בניילון נלמד ומתפיחים את הבצק עד שמכפיל את נפחו.
  6. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  7. מרדדים את הבצק על משטח עבודה לעובי של כ-1.5 ס”מ.
  8. קורצים עיגולים בקוטר של 5-8 ס”מ (תלוי בקוטר הכוס או הקורצן שיש לכם).
  9. בעזרת קורצן בעל קוטר קטן יותר (של כ-2-3 ס”מ) יוצרים חור במרכז כל עיגול גדול. את שאריות הבצק מאחדים, מרדדים שוב ומשתמשים לקריצת דונאטס חדשים.
  10. מניחים את טבעות הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים עוד כ-20 דקות.
  11. מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות (הדונאטס צריכים לקבל צבע זהוב ויפה, אך לא כהה מדי).
  12. מוציאים מהתנור, מצננים לטמפרטורת החדר ומקשטים מלמעלה בכל ממרח, ריבה, סוכריות, שוקולדים, קצפות ומתוקים שאוהבים.

זה הזמן לקשט במה שאוהבים

זה הזמן לקשט במה שאוהבים

לעוד מתכונים של יעל טל

הערות

  • מקשטים בכל מה שאוהבים: ממרחים/ריבות/קצפות/שוקולדים/סוכריות וכל דבר מתוק שאוהבים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 20 מנות
קלוריות 134.1 קק״ל 2681.5 קק״ל
פחמימות 22.6 גרם 451.4 גרם
שומן 3.5 גרם 69.8 גרם
נתרן 78.0 מ״ג 1560.4 מ״ג
חלבון 2.2 גרם 43.8 גרם
סיבים תזונתיים 0.6 גרם 11.8 גרם
שומן רווי 0.4 גרם 7.6 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 3.3 מ״ג 66.9 מ״ג
ברזל 0.3 מ״ג 5.4 מ״ג
אשלגן 23.5 מ״ג 470.8 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 3.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody