גלאט אגסים וקרם שקדים, חגיגה!
גלאט אגסים הוא בעצם פאי בעיצוב חופשי בסגנון כפרי צרפתי. מניפות האגסים היפהפיות על מצע קרם השקדים יוצרים ביס חלומי וגעגוע לשאנסון וברט
גלאט אגסים הוא בעצם פאי בעיצוב חופשי בסגנון כפרי צרפתי. מניפות האגסים היפהפיות על מצע קרם השקדים יוצרים ביס חלומי וגעגוע לשאנסון וברט
- עדי קלינגהופר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3789.7 קק״ל 3789.7 קק״לפחמימות 220.3 גרם 220.3 גרםשומן 234.2 גרם 234.2 גרםנתרן 220.6 מ״ג 220.6 מ״גחלבון 62.6 גרם 62.6 גרםסיבים תזונתיים 19.7 גרם 19.7 גרםשומן רווי 57.1 גרם 57.1 גרםכולסטרול 510.4 מ״ג 510.4 מ״גסידן 370.4 מ״ג 370.4 מ״גברזל 7.2 מ״ג 7.2 מ״גאשלגן 1132.8 מ״ג 1132.8 מ״גאבץ 6.5 מ״ג 6.5 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות3790
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3789.7 קק״ל 3789.7 קק״לפחמימות 220.3 גרם 220.3 גרםשומן 234.2 גרם 234.2 גרםנתרן 220.6 מ״ג 220.6 מ״גחלבון 62.6 גרם 62.6 גרםסיבים תזונתיים 19.7 גרם 19.7 גרםשומן רווי 57.1 גרם 57.1 גרםכולסטרול 510.4 מ״ג 510.4 מ״גסידן 370.4 מ״ג 370.4 מ״גברזל 7.2 מ״ג 7.2 מ״גאשלגן 1132.8 מ״ג 1132.8 מ״גאבץ 6.5 מ״ג 6.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 3790 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
5 אגסים של גליל גדולים
-
חופן שקדים פרוסים
קרם שקדים
-
100 גרם שקדים טחונים
-
100 גרם אבקת סוכר
-
100 גרם חמאה
-
2 כפות קמח לבן
-
1 ביצה L
הגשה
-
טיפה אבקת סוכר
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 175 מעלות סטטי.
- מכינים את הבצק הפריך: בקערת המיקסר מניחים חמאה, אבקת סוכר, קמח ומים, ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
- מכינים את קרם השקדים: בקערת המיקסר מניחים חמאה, שקדים טחונים ואבקת סוכר, ומערבבים עם וו גיטרה עד ליצירת קרם.
- מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב עד שהקרם אחיד ללא גושי חמאה.
- מכינים את האגסים: חוצים כל אגס ל-2. מניחים אותו על קרש חיתוך כך שגב האגס העגול כלפי מעלה ופורסים חריצים צמודים ליצירת צורת מניפה. כך מבצעים עם כל החצאים.
- מרכיבים את הגלאט: מוציאים את הבצק מהקירור.
- מניחים את הבצק על גבי נייר אפייה מקומח בנדיבות, ומרדדים אותו לעיגול בעובי בינוני, לא דק ולא עבה. אם הבצק דביק מקמחים היטב.
- חותכים את השאריות כך שמתקבל עיגול בקוטר 28. הוא לא חייב להיות מדויק, זה היופי בגלאט הזה.
- מסמנים על הבצק המרודד עיגול בקוטר 26, מורחים עליו את קרם השקדים, ומעליו מניחים את האגסים באופן חופשי ומפוזר.
- סוגרים את הקצוות שנותרו ריקים כך שיעלו מעט על האגסים.
- מפזרים מעל שקדים פרוסים ואופים בתנור במשך כ-30 דקות או עד הזהבה.
- בתום האפייה מפדרים את קצוות הגלאט באבקת סוכר ומגישים עם גלידה.
אופן הכנה
- מחממים את התנור לחום של 175 מעלות סטטי.
- מכינים את הבצק הפריך: בקערת המיקסר מניחים חמאה, אבקת סוכר, קמח ומים, ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
- מכינים את קרם השקדים: בקערת המיקסר מניחים חמאה, שקדים טחונים ואבקת סוכר, ומערבבים עם וו גיטרה עד ליצירת קרם.
- מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב עד שהקרם אחיד ללא גושי חמאה.
- מכינים את האגסים: חוצים כל אגס ל-2. מניחים אותו על קרש חיתוך כך שגב האגס העגול כלפי מעלה ופורסים חריצים צמודים ליצירת צורת מניפה. כך מבצעים עם כל החצאים.
- מרכיבים את הגלאט: מוציאים את הבצק מהקירור.
- מניחים את הבצק על גבי נייר אפייה מקומח בנדיבות, ומרדדים אותו לעיגול בעובי בינוני, לא דק ולא עבה. אם הבצק דביק מקמחים היטב.
- חותכים את השאריות כך שמתקבל עיגול בקוטר 28. הוא לא חייב להיות מדויק, זה היופי בגלאט הזה.
- מסמנים על הבצק המרודד עיגול בקוטר 26, מורחים עליו את קרם השקדים, ומעליו מניחים את האגסים באופן חופשי ומפוזר.
- סוגרים את הקצוות שנותרו ריקים כך שיעלו מעט על האגסים.
- מפזרים מעל שקדים פרוסים ואופים בתנור במשך כ-30 דקות או עד הזהבה.
- בתום האפייה מפדרים את קצוות הגלאט באבקת סוכר ומגישים עם גלידה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
נראה משגע!!!
תודה מיקה! נסי ותגידי לנו איך יצא :))
מושלם לאירוח
לגמרי!