גלאט אגסים וקרם שקדים, חגיגה!

גלאט אגסים הוא בעצם פאי בעיצוב חופשי בסגנון כפרי צרפתי. מניפות האגסים היפהפיות על מצע קרם השקדים יוצרים ביס חלומי וגעגוע לשאנסון וברט
גלאט אגסים הוא בעצם פאי בעיצוב חופשי בסגנון כפרי צרפתי. מניפות האגסים היפהפיות על מצע קרם השקדים יוצרים ביס חלומי וגעגוע לשאנסון וברט
  • עדי קלינגהופר
שמרו
כשר
13 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    3790
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3789.7 קק״ל 3789.7 קק״ל
    פחמימות 220.3 גרם 220.3 גרם
    שומן 234.2 גרם 234.2 גרם
    נתרן 220.6 מ״ג 220.6 מ״ג
    חלבון 62.6 גרם 62.6 גרם
    סיבים תזונתיים 19.7 גרם 19.7 גרם
    שומן רווי 57.1 גרם 57.1 גרם
    כולסטרול 510.4 מ״ג 510.4 מ״ג
    סידן 370.4 מ״ג 370.4 מ״ג
    ברזל 7.2 מ״ג 7.2 מ״ג
    אשלגן 1132.8 מ״ג 1132.8 מ״ג
    אבץ 6.5 מ״ג 6.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל 50 דק׳
  • קלוריות
    3790
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3789.7 קק״ל 3789.7 קק״ל
    פחמימות 220.3 גרם 220.3 גרם
    שומן 234.2 גרם 234.2 גרם
    נתרן 220.6 מ״ג 220.6 מ״ג
    חלבון 62.6 גרם 62.6 גרם
    סיבים תזונתיים 19.7 גרם 19.7 גרם
    שומן רווי 57.1 גרם 57.1 גרם
    כולסטרול 510.4 מ״ג 510.4 מ״ג
    סידן 370.4 מ״ג 370.4 מ״ג
    ברזל 7.2 מ״ג 7.2 מ״ג
    אשלגן 1132.8 מ״ג 1132.8 מ״ג
    אבץ 6.5 מ״ג 6.5 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
פאי וטארט (מתוקים)
עדי קלינגהופר
X

13 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


בצק פריך

קרם שקדים

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 175 מעלות סטטי.
  2. מכינים את הבצק הפריך: בקערת המיקסר מניחים חמאה, אבקת סוכר, קמח ומים, ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.
  3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
  4. מכינים את קרם השקדים: בקערת המיקסר מניחים חמאה, שקדים טחונים ואבקת סוכר, ומערבבים עם וו גיטרה עד ליצירת קרם.
  5. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב עד שהקרם אחיד ללא גושי חמאה.
  6. מכינים את האגסים: חוצים כל אגס ל-2. מניחים אותו על קרש חיתוך כך שגב האגס העגול כלפי מעלה ופורסים חריצים צמודים ליצירת צורת מניפה. כך מבצעים עם כל החצאים.
  7. מרכיבים את הגלאט: מוציאים את הבצק מהקירור.
  8. מניחים את הבצק על גבי נייר אפייה מקומח בנדיבות, ומרדדים אותו לעיגול בעובי בינוני, לא דק ולא עבה. אם הבצק דביק מקמחים היטב.
  9. חותכים את השאריות כך שמתקבל עיגול בקוטר 28. הוא לא חייב להיות מדויק, זה היופי בגלאט הזה.
  10. מסמנים על הבצק המרודד עיגול בקוטר 26, מורחים עליו את קרם השקדים, ומעליו מניחים את האגסים באופן חופשי ומפוזר.
  11. סוגרים את הקצוות שנותרו ריקים כך שיעלו מעט על האגסים.
  12. מפזרים מעל שקדים פרוסים ואופים בתנור במשך כ-30 דקות או עד הזהבה.
  13. בתום האפייה מפדרים את קצוות הגלאט באבקת סוכר ומגישים עם גלידה.

    גלאט אגסים 1
    גלאט אגסים וקרם שקדים. צילום: עדי קלינגהופר


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
גלאט אגסים וקרם שקדים, חגיגה!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה מיקה! נסי ותגידי לנו איך יצא :))

      Avatar
      מערכת Foody

      לגמרי!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות