כמו חלום מתוק: קאפקייקס אוכמניות וקצפת
- אייל רווח
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 260.8 קק״ל 3130.0 קק״לפחמימות 27.4 גרם 328.6 גרםשומן 14.1 גרם 169.0 גרםנתרן 91.9 מ״ג 1103.3 מ״גחלבון 3.4 גרם 41.2 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 8.1 גרםשומן רווי 5.4 גרם 65.2 גרםכולסטרול 25.2 מ״ג 302.6 מ״גסידן 21.2 מ״ג 254.8 מ״גברזל 0.3 מ״ג 3.9 מ״גאשלגן 43.9 מ״ג 526.4 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 3.2 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות261
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 260.8 קק״ל 3130.0 קק״לפחמימות 27.4 גרם 328.6 גרםשומן 14.1 גרם 169.0 גרםנתרן 91.9 מ״ג 1103.3 מ״גחלבון 3.4 גרם 41.2 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 8.1 גרםשומן רווי 5.4 גרם 65.2 גרםכולסטרול 25.2 מ״ג 302.6 מ״גסידן 21.2 מ״ג 254.8 מ״גברזל 0.3 מ״ג 3.9 מ״גאשלגן 43.9 מ״ג 526.4 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 3.2 מ״גסגור
אני מודה, אוכמניות הן פרי היער הפחות אהוב עלי. אבל השילוב שלהן באפייה בתוך קאפקייקס גרם לי להתאהב בהן יותר.
השתמשתי באוכמניות טריות במתכון הזה, אבל אין שום בעיה להשתמש בקפואות. רק יש לשים לב שבשלב ההוספה שלהן, לא מערבבים יותר מידי את התערובת כי אז היא נצבעת בסגול כהה.
המתכון לא מצריך מיקסר, אבל אם אתם רוצים אפשר להכין את התערובת עם וו גיטרה ולאחר מכן את הקצפת להכין עם בלון הקצפה. בכל מקרה, לא לערבב את האוכמניות במיקסר.
אפשר לאפות את הקאפקייקס מראש, להכין את הקצפת בנפרד ולהרכיב מיד לפני ההגשה בכדי שהיא לא תיספג בהם. עם זאת, אחרי שצילמתי אותן, השארתי במקרר כמה עם הקצפת מעל וחברים שקפצו יום למחרת אמרו שזה טעים גם ככה.
גרידת הלימון בתערובת הקאפקייקס ובקצפת מעשירה את הטעם הלימוני. מי שלא חובב טעמים כאלו יכול לוותר על הגרידה בשני המקרים (או רק אחד). בכל מקרה, לא לוותר על מיץ הלימון.
מי שרוצה יכול לוותר על הקצפת ולקרוא להן מאפינס.
רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!
אהה, ואם מתחשקת לכם עוגה באמת יפה לאירוע, אייל הוא הכתובת: 054-4699389
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 261 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
200גרם או 1 1/2 כוסות קמח לבן
-
150גרם או 3/4 כוס סוכר לבן
-
6גרם או 2 כפיות אבקת אפייה
-
1 קורט מלח דק
-
80גרם או 0.33 כוס חלב 3%
-
15גרם או 1 כף מיץ לימון
-
1/2 קליפת לימון בינוני(לא חובה)
-
6גרם או 1 כפית תמצית וניל
-
60גרם או 0.33 כוס שמן קנולה
-
1 ביצה L
-
3/4 כוס אוכמניות טריות
קצפת
-
250 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
3 גרם תמצית וניל
-
1/2 קליפת לימון בינוני(לא חובה)
-
32גרם או 4 כפות אבקת סוכר
קישוט
-
1 חופן אוכמניות טריות(לא חובה)
אופן הכנה
- בקערה בינונית טורפים את החלב, מיץ וגרידת הלימון. שמים בצד.
- בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.
- מוסיפים לקערה עם החלב את הוניל, השמן והביצה וטורפים היטב.
- שופכים את תערובת הנוזלים על תערובת היבשים ומערבבים את לאיחוד.
- מוסיפים את האוכמניות ומקפלים בעדינות.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מעבירים את התערובת לתבנית מאפינס מרופדת בנייר ואופים 25-30 דקות עד שהם משחימים קלות וקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומצננים את הקאפקייקס לטמפרטורת החדר (אפשר להכניס לכמה דקות במקרר).
- מקציפים את השמנת המתוקה ושאר המרכיבים עד לקבלת קצפת יציבה. בעזרת כף שמים על כל קאפקייקס את הקצפת ומקשטים באוכמניות.
- קאפקייקס ללא ציפוי אפשר לשמור בקופסא סגורה מחוץ למקרר כ-3 ימים. עם ציפוי יש לשמור במקרר.
אופן הכנה
- בקערה בינונית טורפים את החלב, מיץ וגרידת הלימון. שמים בצד.
- בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.
- מוסיפים לקערה עם החלב את הוניל, השמן והביצה וטורפים היטב.
- שופכים את תערובת הנוזלים על תערובת היבשים ומערבבים את לאיחוד.
- מוסיפים את האוכמניות ומקפלים בעדינות.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מעבירים את התערובת לתבנית מאפינס מרופדת בנייר ואופים 25-30 דקות עד שהם משחימים קלות וקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומצננים את הקאפקייקס לטמפרטורת החדר (אפשר להכניס לכמה דקות במקרר).
- מקציפים את השמנת המתוקה ושאר המרכיבים עד לקבלת קצפת יציבה. בעזרת כף שמים על כל קאפקייקס את הקצפת ומקשטים באוכמניות.
- קאפקייקס ללא ציפוי אפשר לשמור בקופסא סגורה מחוץ למקרר כ-3 ימים. עם ציפוי יש לשמור במקרר.
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
מתאים לי לארוחת בוקר
תודה רבה 🙂
שלום, האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין מלא במקום הקמח הלבן? וב סירופ מייפל טבעי במקום הסוכר? תודה ומועדים לשמחה.
היי, אפשר להחליף 30% מהקמח בקמח כוסמין מלא (לא את כל הכמות). אפשר להחליף סוכר בסירופ מייפל טבעי. בהצלחה (: