כמו חלום מתוק: קאפקייקס אוכמניות וקצפת

אייל רווח החליט לפנק אותנו במשהו קטן ומושלם עם הפרי היער המושלם ביותר - קאפקייקס אוכמניות וקצפת, מתכון שאתם יכולים לשנות לפי איך שאתם אוהבים בקלי קלות!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    16

אני מודה, אוכמניות הן פרי היער הפחות אהוב עלי. אבל השילוב שלהן באפייה בתוך קאפקייקס גרם לי להתאהב בהן יותר.

השתמשתי באוכמניות טריות במתכון הזה, אבל אין שום בעיה להשתמש בקפואות. רק יש לשים לב שבשלב ההוספה שלהן, לא מערבבים יותר מידי את התערובת כי אז היא נצבעת בסגול כהה.

המתכון לא מצריך מיקסר, אבל אם אתם רוצים אפשר להכין את התערובת עם וו גיטרה ולאחר מכן את הקצפת להכין עם בלון הקצפה. בכל מקרה, לא לערבב את האוכמניות במיקסר.

אפשר לאפות את הקאפקייקס מראש, להכין את הקצפת בנפרד ולהרכיב מיד לפני ההגשה בכדי שהיא לא תיספג בהם. עם זאת, אחרי שצילמתי אותן, השארתי במקרר כמה עם הקצפת מעל וחברים שקפצו יום למחרת אמרו שזה טעים גם ככה.

גרידת הלימון בתערובת הקאפקייקס ובקצפת מעשירה את הטעם הלימוני. מי שלא חובב טעמים כאלו יכול לוותר על הגרידה בשני המקרים (או רק אחד). בכל מקרה, לא לוותר על מיץ הלימון.

מי שרוצה יכול לוותר על הקצפת ולקרוא להן מאפינס.

רוצים עוד מתכונים של אייל רווח? כולם כאן!

אהה, ואם מתחשקת לכם עוגה באמת יפה לאירוע, אייל הוא הכתובת: 054-4699389

מצרכים

קצפת

קישוט

אופן הכנה

  1. בקערה בינונית טורפים את החלב, מיץ וגרידת הלימון. שמים בצד.
  2. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.
  3. מוסיפים לקערה עם החלב את הוניל, השמן והביצה וטורפים היטב.
  4. שופכים את תערובת הנוזלים על תערובת היבשים ומערבבים את לאיחוד.
  5. מוסיפים את האוכמניות ומקפלים בעדינות.
  6. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  7. מעבירים את התערובת לתבנית מאפינס מרופדת בנייר ואופים 25-30 דקות עד שהם משחימים קלות וקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומצננים את הקאפקייקס לטמפרטורת החדר (אפשר להכניס לכמה דקות במקרר).
  8. מקציפים את השמנת המתוקה ושאר המרכיבים עד לקבלת קצפת יציבה. בעזרת כף שמים על כל קאפקייקס את הקצפת ומקשטים באוכמניות.
  9. קאפקייקס ללא ציפוי אפשר לשמור בקופסא סגורה מחוץ למקרר כ-3 ימים. עם ציפוי יש לשמור במקרר.
    קאפקייקס אוכמניות וקצפת. צילום: אייל רווח
    קאפקייקס אוכמניות וקצפת. צילום: אייל רווח

    קאפקייקס אוכמניות וקצפת. צילום: אייל רווח
    קאפקייקס אוכמניות וקצפת. צילום: אייל רווח

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 12 מנות
קלוריות 258.3 קק״ל 3099.6 קק״ל
פחמימות 26.6 גרם 319.8 גרם
שומן 14.0 גרם 167.9 גרם
נתרן 89.6 מ״ג 1075.5 מ״ג
חלבון 7.4 גרם 88.9 גרם
סיבים תזונתיים 0.7 גרם 8.1 גרם
שומן רווי 0.8 גרם 10.2 גרם
כולסטרול 21.7 מ״ג 260.4 מ״ג
סידן 20.8 מ״ג 249.8 מ״ג
ברזל 0.3 מ״ג 3.8 מ״ג
אשלגן 42.8 מ״ג 513.8 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 3.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    חגית עציוני

    מתאים לי לארוחת בוקר

    Avatar
    קרן

    שלום, האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין מלא במקום הקמח הלבן? וב סירופ מייפל טבעי במקום הסוכר? תודה ומועדים לשמחה.

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אפשר להחליף 30% מהקמח בקמח כוסמין מלא (לא את כל הכמות). אפשר להחליף סוכר בסירופ מייפל טבעי. בהצלחה (: