לא מסובך כלל: לחמניות בריוש מושלמות!

ליאור שרף מכין לחמניות בריוש חלומיות! לחמניות אישיות אווריריות ורכות, הילדים יעופו על זה ואתם? לא תאמינו שהכנתם לבד! והריח במטבח יביא גם את השכנים!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    9

אני חבר בקבוצות קולינריות בפייסבוק. לפני שנתיים הכרתי באחת הקבוצות זוג דתיים מזרם חב”ד יעקב ורייצ’ל דושיץ, להלן הדושיצים: רייצ’ל שף קונדיטורית ובעלת קונדיטוריה ביתית שמתמחה בעולם קינוחי הפרווה.

צחוק הגורל, הקשר בינינו נוצר במפגש מיקרי לפני שנתיים בעיר העתיקה בירושלים והיום אנחנו משפחה לכל דבר.

הבית של משפחת דושיץ על כל ששת בניהם הוא בית חם, מזמין, מחבק, אוהב, מנקודת מבט דתית, יש השראה אלוהית, מנקודת מבט חילונית יש קארמה עצומה ואת הניחוחות מהמטבח את זה אי אפשר להעביר במילים.

אנחנו כל כך שונים, גדלנו בעולמות מקבילים, בין תפיסה של “אדם וחווה”, ל”מפץ הגדול” בין הלכות כשרות לטריפה מוחלטת. פערים אלה בטלים בשישים כשאנו נפגשים, זה תמיד ערבי חמישי ולשולחן אין סוף, המנות כבר לא נספרות והבטן כואבת מצחוק.

לרייצ’ל יש קונדיטוריה שהיא בעצם בית יצירה, בהשראתה למדתי לפסל עוגות לצייר קינוחים ולנגן מאפים. את ריח המאפים לא ניתן להסניף במילים, המתכון של לחמניות הבריוש הן טעימה קטנה ממפעל אהבה ענק של הדושיצים וגירוי של ממש לחמשת החושים.

מצרכים

לחמניות

הברשה

אופן הכנה

  1. מכינים ראש עיסה (סטארטר): בקערית מערבבים שמרים כף קמח כף סוכר ו-50 מל חלב חם (מתוך הכמות הכללית של החלב) מערבבים סוגרים בניילון נצמד עד שתוסס ומכפיל נפח (עשרים דקות לערך).
  2. במיקסר מערבבים יחד את הראש עיסה עם כל החומרים מלבד החמאה. מתחילים את הלישה עם וו לישה כחמש דקות, מחליפים לוו גיטרה ומוסיפים את החמאה הרכה חתוכה לקוביות.
  3. לשים עשר עד חמש עשרה דק, עד כאשר הבצק רך מאוד וגמיש (בסוף הלישה הבצק לא חייב להתגבש לכדור).
  4. מתפיחים שעה בטמפרטורת החדר וחצי שעה נוספת במקרר.
  5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  6. מחלקים את הבצק לכדורים, הכמות מספיקה ל 12 כדורים של 85 גרם. ניתן לאפות במגוון תבניות עגולה, מרובעת, מלבנית (בתמונה מדובר בתבנית מרובעת בגודל 20 על 20 ס”מ).
  7. אחרי סידור הכדורים בתבנית, מתפיחים חצי שעה נוספת.
    רייצ'ל דושיץ ולחמניות הבריוש שלה לפי האפייה. צילום: ליאור שרף
    רייצ’ל דושיץ ולחמניות הבריוש שלה לפי האפייה. צילום: ליאור שרף

    8. טורפים חלמון אחד וכף חלב, מברישים את הכדורים התפוחים ומעבירים לתנור 30 דקות אפייה עד להשחמה.

    אופים עד להשחמה. צילום: ליאור שרף
    אופים עד להשחמה. צילום: ליאור שרף

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 12 מנות
קלוריות 329.9 קק״ל 3958.7 קק״ל
פחמימות 52.0 גרם 624.2 גרם
שומן 14.0 גרם 168.2 גרם
נתרן 226.3 מ״ג 2715.0 מ״ג
חלבון 8.4 גרם 100.7 גרם
סיבים תזונתיים 1.5 גרם 17.6 גרם
שומן רווי 7.0 גרם 84.6 גרם
כולסטרול 133.2 מ״ג 1597.9 מ״ג
סידן 31.5 מ״ג 377.4 מ״ג
ברזל 0.8 מ״ג 10.1 מ״ג
אשלגן 91.4 מ״ג 1096.3 מ״ג
אבץ 0.8 מ״ג 9.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (15)

Avatar

    Avatar
    מיי

    האם אפשר להכין את הבצק, ההתפחה והכדורים הכל מראש ? להכניס למקרר /פריזר ולהכניס לתנור רק ביום ההגשה?

      Avatar
      Foody Foody

      לא מומלץ להקפיא את הבצק. אם בכל זאת “חייבים” אז מומלץ לעשות זאת לאחר התפחה ראשונה. להפשיר לילה במקרר, להוציא מהמקרר, לכדרר ולהמתין לתפיחה השנייה לפני האפייה. בהצלחה!

    Avatar
    אופיר פרידמן

    הכוונה האם ניתן לאכול את הלחמניות גם יום אחרי האפייה אם כן כיצד מומלץ לשמור את הלחמניות במקרר או מכוסות בחוץ?

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר לאכול את הלחמנית גם למחרת. לאחר שהלחמניות התקררו לחלוטין, יש לשמור אותן בכלי אטום ואם הכלי לא אטום לחלוטין כדאי לעטוף אותו גם בניילון נצמד ולשמור מחוץ למקרר במקום מוצל, קריר ויבש.

    Avatar
    אופיר פרידמן

    ניתן לשמור לילה במקרר או בחוץ מכוסות ולהגיד בבוקר?

      Avatar
      Foody Foody

      לא מומלץ לשמור לילה במקרר, הבצק עלול לתפוח מדי ולהחמיץ.

הצג עוד