לא מסובך כלל: לחמניות בריוש מושלמות!

ליאור שרף מכין לחמניות בריוש חלומיות! לחמניות אישיות אווריריות ורכות, הילדים יעופו על זה ואתם? לא תאמינו שהכנתם לבד! והריח במטבח יביא גם את השכנים!
ליאור שרף מכין לחמניות בריוש חלומיות! לחמניות אישיות אווריריות ורכות, הילדים יעופו על זה ואתם? לא תאמינו שהכנתם לבד! והריח במטבח יביא גם את השכנים!
  • ליאור שרף
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 2.5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    335
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 335.0 קק״ל 4020.3 קק״ל
    פחמימות 52.1 גרם 624.6 גרם
    שומן 14.4 גרם 172.6 גרם
    נתרן 235.5 מ״ג 2826.2 מ״ג
    חלבון 8.8 גרם 105.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.5 גרם 17.6 גרם
    שומן רווי 7.1 גרם 85.8 גרם
    כולסטרול 147.2 מ״ג 1766.7 מ״ג
    סידן 33.1 מ״ג 397.4 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 10.6 מ״ג
    אשלגן 95.6 מ״ג 1146.7 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 9.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 3 שעות ו-30 דק׳
  • קלוריות
    335
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 335.0 קק״ל 4020.3 קק״ל
    פחמימות 52.1 גרם 624.6 גרם
    שומן 14.4 גרם 172.6 גרם
    נתרן 235.5 מ״ג 2826.2 מ״ג
    חלבון 8.8 גרם 105.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.5 גרם 17.6 גרם
    שומן רווי 7.1 גרם 85.8 גרם
    כולסטרול 147.2 מ״ג 1766.7 מ״ג
    סידן 33.1 מ״ג 397.4 מ״ג
    ברזל 0.9 מ״ג 10.6 מ״ג
    אשלגן 95.6 מ״ג 1146.7 מ״ג
    אבץ 0.8 מ״ג 9.4 מ״ג
    סגור

אני חבר בקבוצות קולינריות בפייסבוק. לפני שנתיים הכרתי באחת הקבוצות זוג דתיים מזרם חב”ד יעקב ורייצ’ל דושיץ, להלן הדושיצים: רייצ’ל שף קונדיטורית ובעלת קונדיטוריה ביתית שמתמחה בעולם קינוחי הפרווה.

צחוק הגורל, הקשר בינינו נוצר במפגש מיקרי לפני שנתיים בעיר העתיקה בירושלים והיום אנחנו משפחה לכל דבר.

הבית של משפחת דושיץ על כל ששת בניהם הוא בית חם, מזמין, מחבק, אוהב, מנקודת מבט דתית, יש השראה אלוהית, מנקודת מבט חילונית יש קארמה עצומה ואת הניחוחות מהמטבח את זה אי אפשר להעביר במילים.

אנחנו כל כך שונים, גדלנו בעולמות מקבילים, בין תפיסה של “אדם וחווה”, ל”מפץ הגדול” בין הלכות כשרות לטריפה מוחלטת. פערים אלה בטלים בשישים כשאנו נפגשים, זה תמיד ערבי חמישי ולשולחן אין סוף, המנות כבר לא נספרות והבטן כואבת מצחוק.

לרייצ’ל יש קונדיטוריה שהיא בעצם בית יצירה, בהשראתה למדתי לפסל עוגות לצייר קינוחים ולנגן מאפים. את ריח המאפים לא ניתן להסניף במילים, המתכון של לחמניות הבריוש הן טעימה קטנה ממפעל אהבה ענק של הדושיצים וגירוי של ממש לחמשת החושים.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
8 דירגו [ציון 2.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

לחמניות

הברשה


אופן הכנה

  1. מכינים ראש עיסה (סטארטר): בקערית מערבבים שמרים כף קמח כף סוכר ו-50 מל חלב חם (מתוך הכמות הכללית של החלב) מערבבים סוגרים בניילון נצמד עד שתוסס ומכפיל נפח (עשרים דקות לערך).
  2. במיקסר מערבבים יחד את הראש עיסה עם כל החומרים מלבד החמאה. מתחילים את הלישה עם וו לישה כחמש דקות, מחליפים לוו גיטרה ומוסיפים את החמאה הרכה חתוכה לקוביות.
  3. לשים עשר עד חמש עשרה דק, עד כאשר הבצק רך מאוד וגמיש (בסוף הלישה הבצק לא חייב להתגבש לכדור).
  4. מתפיחים שעה בטמפרטורת החדר וחצי שעה נוספת במקרר.
  5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  6. מחלקים את הבצק לכדורים, הכמות מספיקה ל 12 כדורים של 85 גרם. ניתן לאפות במגוון תבניות עגולה, מרובעת, מלבנית (בתמונה מדובר בתבנית מרובעת בגודל 20 על 20 ס”מ).
  7. אחרי סידור הכדורים בתבנית, מתפיחים חצי שעה נוספת.
    רייצ'ל דושיץ ולחמניות הבריוש שלה לפי האפייה. צילום: ליאור שרף
    רייצ’ל דושיץ ולחמניות הבריוש שלה לפי האפייה. צילום: ליאור שרף

    8. טורפים חלמון אחד וכף חלב, מברישים את הכדורים התפוחים ומעבירים לתנור 30 דקות אפייה עד להשחמה.

    אופים עד להשחמה. צילום: ליאור שרף
    אופים עד להשחמה. צילום: ליאור שרף

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לא מסובך כלל: לחמניות בריוש מושלמות!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (19)

Avatar

    Avatar
    מיכל פרננדס

    האם אפשרי למלא את הלחמניות בנוטלה/אחר

      Avatar
      Foody Foody

      כן בוודאי.

      Avatar
      Foody Foody

      כן, אפשר להחליף את החמאה במחמאה או שמן ואת החלב במים. להברשה אפשר להבריש רק בביצה, ללא חלב.

    Avatar
    מיי

    האם אפשר להכין את הבצק, ההתפחה והכדורים הכל מראש ? להכניס למקרר /פריזר ולהכניס לתנור רק ביום ההגשה?

      Avatar
      Foody Foody

      לא מומלץ להקפיא את הבצק. אם בכל זאת “חייבים” אז מומלץ לעשות זאת לאחר התפחה ראשונה. להפשיר לילה במקרר, להוציא מהמקרר, לכדרר ולהמתין לתפיחה השנייה לפני האפייה. בהצלחה!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות