רקע למתחם סוגת
קאבר דסקטופ סוגת

לא עוד אורז לבן: תהדיג אורז ירוק ואפונה עדינה

לא צריכים להיות פרסיים כדי להכין את המנה המעולה הזו! תהדיג שמכינים עם אורז עמוס בעשבי תיבול ותפוחי אדמה זהובים
לא צריכים להיות פרסיים כדי להכין את המנה המעולה הזו! תהדיג שמכינים עם אורז עמוס בעשבי תיבול ותפוחי אדמה זהובים
  • רחלי קרוט
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-5 דק׳
  • קלוריות
    193
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 192.5 קק״ל 1924.9 קק״ל
    פחמימות 6.6 גרם 66.4 גרם
    שומן 16.1 גרם 160.7 גרם
    נתרן 907.2 מ״ג 9071.5 מ״ג
    חלבון 3.3 גרם 32.9 גרם
    סיבים תזונתיים 3.5 גרם 34.7 גרם
    שומן רווי 2.2 גרם 22.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 46.4 מ״ג 463.5 מ״ג
    ברזל 2.1 מ״ג 21.0 מ״ג
    אשלגן 260.1 מ״ג 2600.8 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 7.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-5 דק׳
  • קלוריות
    193
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 192.5 קק״ל 1924.9 קק״ל
    פחמימות 6.6 גרם 66.4 גרם
    שומן 16.1 גרם 160.7 גרם
    נתרן 907.2 מ״ג 9071.5 מ״ג
    חלבון 3.3 גרם 32.9 גרם
    סיבים תזונתיים 3.5 גרם 34.7 גרם
    שומן רווי 2.2 גרם 22.3 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 46.4 מ״ג 463.5 מ״ג
    ברזל 2.1 מ״ג 21.0 מ״ג
    אשלגן 260.1 מ״ג 2600.8 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 7.1 מ״ג
    סגור

אם יש דרך לשדרג אורז ולהפוך אותו מארוחת ילדים למנה מפוארת – הפרסים גילו איך לעשות זאת! קבלו מתכון להכנת אורז עם תהדיג, המון עשבי תיבול ואפונה עדינה ומעל כל אלה תפוחי אדמה חרוכים ופריכים מבחוץ ורכים מבפנים.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
אורז
רחלי קרוט
X

6 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

תהדיג


אופן הכנה

  1. משרים את האורז בקערה עם שפע מים קרים במשך שעה ומסננים.
  2. מבשלים את האורז בסיר גדול עם תחתית עבה ביחד עם כף המלח עד שהוא חצי מוכן. מסננים את המים.
  3. מוסיפים לאורז את כל עשבי התיבול, האפונה הירוקה והשום וממליחים עם מלח שום.
  4. מעבירים את האורז לקערה ושומרים בצד.
  5. שמים באותו הסיר בו בישלנו את האורז את השמן, מוסיפים את הכורכום ומטגנים יחד כדקה.
  6. מניחים בתחתית הסיר את תפוחי האדמה, בצמידות, ומעליהם את האורז הירוק.
  7. יוצרים גומות בתוך האורז בעזרת המקל של כף עץ או גב של סכין (ארובות כדי שהאדים יצאו) ומוסיפים רבע כוס מים חמים.
  8. סוגרים היטב את הסיר עם מגבת ומכסה ומבשלים 10 דקות על להבה בינונית. מנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר וממשיכים לבשל 40 דקות.
  9. מציצים לצדדים כ-10 דקות לפני תום הבישול כדי לוודא שהאורז לא נשרף ובמידה והוא שחום מורידים מהאש.
  10. מצננים מעט והופכים את הסיר על צלחת הגשה גדולה.
תהדיג אורז פרסי1
תהדיג יפהפה עם אורז ירוק. צילום: בתיה שורק, כלי הגשה ובישול: נעמן
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות