לביבות סלמון ובטטה אפויות ברוטב טריאקי

קציצות סלמון ובטטה בגרסא אפויה בתנור, עם טעמים מתקתקים של רוטב טריאקי. השילוב של הבטטה ושל הסלמון הוא במילה אחת - מעדן
קציצות סלמון ובטטה בגרסא אפויה בתנור, עם טעמים מתקתקים של רוטב טריאקי. השילוב של הבטטה ושל הסלמון הוא במילה אחת - מעדן
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    52
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 52.0 קק״ל 1300.3 קק״ל
    פחמימות 4.4 גרם 110.2 גרם
    סוכר 2.9 גרם 72.6 גרם
    שומן 1.8 גרם 43.9 גרם
    נתרן 244.8 מ״ג 6120.9 מ״ג
    חלבון 4.6 גרם 114.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 8.0 גרם
    שומן רווי 0.3 גרם 6.8 גרם
    כולסטרול 10.1 מ״ג 253.2 מ״ג
    סידן 6.0 מ״ג 150.3 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 3.6 מ״ג
    אשלגן 35.5 מ״ג 887.9 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 1.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    52
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 52.0 קק״ל 1300.3 קק״ל
    פחמימות 4.4 גרם 110.2 גרם
    סוכר 2.9 גרם 72.6 גרם
    שומן 1.8 גרם 43.9 גרם
    נתרן 244.8 מ״ג 6120.9 מ״ג
    חלבון 4.6 גרם 114.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.3 גרם 8.0 גרם
    שומן רווי 0.3 גרם 6.8 גרם
    כולסטרול 10.1 מ״ג 253.2 מ״ג
    סידן 6.0 מ״ג 150.3 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 3.6 מ״ג
    אשלגן 35.5 מ״ג 887.9 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 1.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
6 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מסדרים את פרוסות הבטטה בתבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור עד שהן מתרככות.
  3. מוציאים את הבטטות מהתנור ומועכים אותן בעזרת מזלג.
  4. מוסיפים למחית הבטטה את קוביות הסלמון, הקמח, הביצה, החרדל, רוטב הטריאקי, הבצל הירוק, גרידת הלימון והמלח. מערבבים היטב ומכניסים למקרר לחצי שעה.

    קציצות סלמון
    מוסיפים רוטב טריאקי

  5. על תבנית תנור עם נייר אפייה יוצרים קציצות מהתערובת ומניחים עם מרווחים קטנים.

    קציצות סלמון
    יוצרים קציצות מהתערובת

  6. מרססים את הקציצות בספריי שמן ומכניסים לתנור. אחרי כ-25 דקות הופכים בעדינות ומרססים בשמן גם את הצד השני. אופים עוד 15 דקות ומוציאים.
  7. מוזגים רוטב טריאקי בצלוחית ומגישים.
    קציצות סלמון
    לביבות סלמון ובטטה אפויות ברוטב טריאקי

    קציצות סלמון
    בתיאבון! צילום: גיל אבירם

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לביבות סלמון ובטטה אפויות ברוטב טריאקי

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

      Avatar
      Foody Foody

      כן, אפשר בהחלט לבשל את הבטטות עד שהן מתרככות, במקום לאפות אותן בתנור.

    Avatar
    דנה

    אוהבת את השילוב של סלמון ובטטה. האם ניתן לאפות בסיר טיגון?

      Avatar
      Foody Foody

      לא ניסינו, אבל מאמינים שכן.

    Avatar
    יעל

    האם אפשרי קמח רגיל במקום הכוסמין?

      Avatar
      Foody Foody

      כן

קטגוריות

אביזרים

טכניקות