לביבת כרובית ענקית אפויה בתנור עם רוטב יוגורט משגע
לביבת כרובית ענקית וטעימה שלא מטגנים - אלא אופים! לביבת כרובית עם בצל ירוק, פטרוזיליה ושמנת חמוצה עם רוטב יוגורט מעולה!
לביבת כרובית ענקית וטעימה שלא מטגנים - אלא אופים! לביבת כרובית עם בצל ירוק, פטרוזיליה ושמנת חמוצה עם רוטב יוגורט מעולה!
- ניצן סוסיד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 546.0 קק״ל 1092.0 קק״לפחמימות 49.6 גרם 99.1 גרםשומן 24.2 גרם 48.4 גרםנתרן 2255.3 מ״ג 4510.7 מ״גחלבון 39.5 גרם 78.9 גרםסיבים תזונתיים 19.2 גרם 38.4 גרםשומן רווי 5.8 גרם 11.6 גרםכולסטרול 513.2 מ״ג 1026.3 מ״גסידן 502.7 מ״ג 1005.5 מ״גברזל 8.2 מ״ג 16.3 מ״גאשלגן 2987.8 מ״ג 5975.7 מ״גאבץ 4.0 מ״ג 8.0 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות546
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 546.0 קק״ל 1092.0 קק״לפחמימות 49.6 גרם 99.1 גרםשומן 24.2 גרם 48.4 גרםנתרן 2255.3 מ״ג 4510.7 מ״גחלבון 39.5 גרם 78.9 גרםסיבים תזונתיים 19.2 גרם 38.4 גרםשומן רווי 5.8 גרם 11.6 גרםכולסטרול 513.2 מ״ג 1026.3 מ״גסידן 502.7 מ״ג 1005.5 מ״גברזל 8.2 מ״ג 16.3 מ״גאשלגן 2987.8 מ״ג 5975.7 מ״גאבץ 4.0 מ״ג 8.0 מ״גסגור
מי אמר שחייבים לטגן בחנוכה? קבלו רעיון ללביבה שיתופית אפויה – לביבת כרובית ענקית עם עשבי תיבול שאפשר לאפות לקבלת תוצאה בריאה יותר ולחתוך למשולשים כמו עוגה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 546 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
בלילה
-
1 כרובית גדולה
-
4 גבעולי בצל ירוק
-
1/2 צרור פטרוזיליה
-
1/2 כוס שמנת חמוצה 15%
-
4 ביצים M
-
2 כפות קמח לבן
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית אבקת אפייה
-
2 יחידות נייר אפייה עגול
רוטב
-
1/2 כוס שמנת חמוצה 15%
-
1 גביע יוגורט 3%
-
2 כפות נענע
-
1 שן שום
אופן הכנה
- קוצצים את הכרובית דק, קוצצים את הבצל הירוק ואת הפטרוזיליה.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מכינים את הלביבה: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הלביבה לתערובת אחידה.
- מניחים בתבנית עגולה נייר אפייה עגול הנמל, מעבירים את הבלילה ואופים 20 דקות.
- מכינים את הרוטב: קוצצים את הנענע והשום. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.
- מגישים את הלביבה חמה בתוספת הרוטב מעל או בצד. מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
אופן הכנה
- קוצצים את הכרובית דק, קוצצים את הבצל הירוק ואת הפטרוזיליה.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מכינים את הלביבה: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הלביבה לתערובת אחידה.
- מניחים בתבנית עגולה נייר אפייה עגול הנמל, מעבירים את הבלילה ואופים 20 דקות.
- מכינים את הרוטב: קוצצים את הנענע והשום. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.
- מגישים את הלביבה חמה בתוספת הרוטב מעל או בצד. מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן