רעיון מהפכני! “חביתלאפה” קצת חביתה וקצת לאפה עם הרבה דברים טובים

מה עושים כשהילדים לא אוהבים חביתה? מכינים להם "חביתלאפה"! קצת חביתה וקצת לאפה עם טריק פשוט ומשנה עולם. ארוחת ערב או בוקר מושקעת מלאה כל טוב
מה עושים כשהילדים לא אוהבים חביתה? מכינים להם "חביתלאפה"! קצת חביתה וקצת לאפה עם טריק פשוט ומשנה עולם. ארוחת ערב או בוקר מושקעת מלאה כל טוב
  • יעל טל
שמרו
כשר
9 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    367
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 367.3 קק״ל 734.6 קק״ל
    פחמימות 64.1 גרם 128.2 גרם
    שומן 70.1 גרם 140.2 גרם
    נתרן 1409.6 מ״ג 2819.2 מ״ג
    חלבון 59.4 גרם 118.8 גרם
    סיבים תזונתיים 49.2 גרם 98.4 גרם
    שומן רווי 51.1 גרם 102.1 גרם
    כולסטרול 342.2 מ״ג 684.3 מ״ג
    סידן 97.2 מ״ג 194.4 מ״ג
    ברזל 49.0 מ״ג 97.9 מ״ג
    אשלגן 253.7 מ״ג 507.4 מ״ג
    אבץ 48.2 מ״ג 96.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 20 דק׳
  • קלוריות
    367
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 367.3 קק״ל 734.6 קק״ל
    פחמימות 64.1 גרם 128.2 גרם
    שומן 70.1 גרם 140.2 גרם
    נתרן 1409.6 מ״ג 2819.2 מ״ג
    חלבון 59.4 גרם 118.8 גרם
    סיבים תזונתיים 49.2 גרם 98.4 גרם
    שומן רווי 51.1 גרם 102.1 גרם
    כולסטרול 342.2 מ״ג 684.3 מ״ג
    סידן 97.2 מ״ג 194.4 מ״ג
    ברזל 49.0 מ״ג 97.9 מ״ג
    אשלגן 253.7 מ״ג 507.4 מ״ג
    אבץ 48.2 מ״ג 96.5 מ״ג
    סגור

את הרעיון למתכון הזה קיבלתי מחברה, סרבנית ביצים וחביתות, שהאמא החכמה שלה החליטה לצאת מהקופסה ומהמחבת ולהכין לה “חביתלאפה”. זו קצת חביתה וקצת לאפה והיא מלאה בכל מה שתרצו. אני הפעם הכנסתי פטריות ועגבניות מוקפצות, אבל אתם יכולים להכניס גבינות, ירקות ירוקים ואפילו רוטב בולונז או עוף מוקפץ. כן, כן!

אצלנו בבית קוראים לחביתה הזו “החביתה של גלי” אבל בגלל שאתם לא מכירים את גלי, אני מציעה שתקראו לארוחת הבוקר או הערב הזו “חביתלאפה”.

חביתה לאפה חביתלאפה
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
9 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מצרכים לחביתלאפה:

מצרכים למלית:


אופן הכנה

  1. מכינים את המילוי: קוצצים דק את הבצל, פורסים את הפטריות עם ה”רגל” וחותכים את העגבנייה לפרוסות וכל פרוסה לרבעים (או שחוצים את עגבניות השרי).
  2. מחממים במחבת את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהופך לשקוף.
  3. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים יחד עם הבצל כדקה.
  4. מוסיפים את העגבניות, מבשלים יחד כדקה. מוסיפים את המלח, הפלפל והשמיר הקצוץ. מערבבים ומעבירים לצלחת עד שהחביתלאפה מוכנה..
  5. מכינים את החביתלאפה: טורפים יחד בקערה את הביצה, קמח הכוסמין והמלח.
  6. משמנים היטב מחבת גדולה ומחממים.
  7. שופכים את הבלילה למחבת ותוך חצי דקה לערך מתקבלת חביתה/טורטייה/לאפה נהדרת. כשהצד התחתון נפרד בקלות מהמחבת, אפשר להפוך לעוד כמה שניות.

    חביתלאפה קצת חביתה וקצת לאפה
    מריחים להיט באוויר? (צילמה: אלה טל המוכשרת)

  8. מעבירים לצלחת, ממלאים בפטריות או בכל דבר שהילדים אוהבים, נותנים לילדים לגלגל ולאכול בתאבון.
    חביתלאפה קצת חביתה וקצת לאפה
    היוש! אני קצת חביתוש וקצת לאפוש (צילמה: אלה טל המוכשרת)

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
רעיון מהפכני! “חביתלאפה” קצת חביתה וקצת לאפה עם הרבה דברים טובים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

קטגוריות