
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כוללשעה ו-30 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים10
מצרכים
בצק
-
350 גרם קמח תופח
-
200 גרם בלובנד – ללא תוספת מלחרכה
-
1 גביע שמנת חמוצה 28%
-
2 כפות סוכר לבן
-
1 קורט מלח דק
-
1 כף חומץ 5%
מלית
-
1 כוס חמאת בוטנים חלקה
-
1 כוס ריבת תותחלקה
-
1 חופן בוטנים טבעייםמטוגנים מומלחים מרוסקים
ציפוי
-
1 ביצה Lטרופה עם כמה כפות מים
אופן הכנה
- לשים את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק חלק ונעים. מכניסים את הבצק מכוסה בניילון נצמד לשעה למקרר.
- מחלקים את הבצק לארבעה חלקים.
- מרדדים על משטח מקומח כל כדור לעיגול.
- מורחים על כל עיגול חמאת בוטנים וריבה ומפזרים בוטנים מרוסקים.
- חותכים כל עיגול לשמונה משולשים (כמו שחותכים פיצה) ומגלגלים כל משולש מהחלק הרחב אל החלק הצר.
- מניחים את הרוגלך בתבנית התנור המכוסה בנייר אפייה במרווחים.
- מורחים את הרוגלך בביצה טרופה מהולה במעט מים.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות בערך 15 דקות.
רוגעלך ריבה וחמאת בוטנים. צילום: אלי שטרול
בשיתוף עם בלובנד
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
20
מנות
קלוריות
281.2
קק״ל
5624.0
קק״ל
פחמימות
26.9
גרם
538.8
גרם
שומן
17.1
גרם
341.4
גרם
נתרן
331.8
מ״ג
6636.0
מ״ג
חלבון
5.3
גרם
105.7
גרם
סיבים תזונתיים
0.9
גרם
18.0
גרם
שומן רווי
6.4
גרם
128.5
גרם
כולסטרול
20.8
מ״ג
415.2
מ״ג
סידן
12.3
מ״ג
246.7
מ״ג
ברזל
0.5
מ״ג
10.9
מ״ג
אשלגן
110.0
מ״ג
2200.6
מ״ג
אבץ
0.5
מ״ג
10.2
מ״ג
תגובות (4)
העוגיות ניראות לי מעולות
תודה רבה. הן באמת מצויינות.
אני יודעת שהמתכון של העוגיות בחסות בלובנד אבל האם אפשר להחליף את המרגרינה בחמאה? רוצה להכין את העוגיות ולא אוהבת להשתמש במרגרינה…
היי רונית,
את יכולה להחליף את המרגרינה בחמאה באותה כמות.
בהצלחה וספרי לנו איך יצא.