ארוחה חגיגית בסיר אחד – אושפלאו קליל של נטע לויה

האושפלאו המגיע מהמטבח הבוכרי הוא מנת האורז המושלמת לשולחן החג שלכם, נטע לויה הכינה לכם מתכון קל להכנה של תבשיל האורז בגרסה החגיגית שלה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

ה-תבשיל המושלם לשולחן החג שלכם! שכבות של אורז צהבהב, שוקי עוף זהובים ותערובת של בצלים, גזרים, גרגירי חומוס וצימוקים - הכל בסיר אחד.

האושפלאו הוא תבשיל אורז בוכרי, לפעמים מוגש בגרסה עם בשר ולפעמים עם עוף, שבאופן מסורתי מכינים עם גזר ובצל. אני אוהבת להכין אותו בגרסה החגיגית יותר שמכילה בנוסף גם גרגירי חומוס וצימוקים.

התבשיל הזה מושלם לארוחת החג מכמה סיבות: הראשונה והברורה מכל, היא שהתבשיל אינו מכיל קמח חיטה ולכן מתאים בדיוק גם לראש השנה אם יש לכם אורחים שנמנעים מגלוטן אבל גם ובמיוחד לפסח. השנייה היא, שהוא סופר חגיגי ומרשים במרכז השולחן ויחשבו שעבדתם עליו נורא קשה, מה שמוביל אותי לסיבה השלישית והכי שווה- הוא ממש קל להכנה! על אף המראה המרשים האושפלאו לא מסובך להכנה.

נכון, צריך לטגן את העוף ואת תערובת הבצלים והגזרים בנפרד אבל הכל קורה באותו הסיר ולאחר מכן פשוט צריך להרכיב את השכבות בסיר ולחכות. זה הכל.

מצרכים

אופן ההכנה

  1. מניחים את האורז בקערה ומכסים במים. משרים למשך חצי שעה ובינתיים מכינים את שאר מרכיבי התבשיל.
  2. מתבלים היטב את שוקי העוף במלח ופלפל משני הצדדים. מחממים את שמן הזית בסיר רחב ועמוק ובשני סבבים מטגנים את שוקי העוף עד להזהבה. מניחים בקערה.

    מתבלים היטב את שוקי העוף במלח ופלפל משני הצדדים. צילום: נטע לויה
    מתבלים היטב את שוקי העוף במלח ופלפל משני הצדדים. צילום: נטע לויה

  3. מוסיפים לסיר את הבצלים והגזרים ומטגנים במשך 7-10 דקות עד להזהבה וריכוך.
  4. מוסיפים את גרגירי החומוס והצימוקים ומטגנים 2-3 דקות נוספות. מתבלים במעט מלח ופלפל ומוציאים מהסיר לקערה ומכבים את הלהבה.

    מוסיפים את גרגירי החומוס והצימוקים ומטגנים 2-3 דקות נוספות. צילום: נטע לויה
    מוסיפים את גרגירי החומוס והצימוקים ומטגנים 2-3 דקות נוספות. צילום: נטע לויה

  5. שוטפים את האורז היטב ומסננים. מחזירים לקערה ומערבבים עם הכורכום, כמון, מלח ופלפל שחור.

    מערבבים את האורז עם הכורכום, כמון, מלח ופלפל שחור. צילום: נטע לויה
    מערבבים את האורז עם הכורכום, כמון, מלח ופלפל שחור. צילום: נטע לויה

  6. מרכיבים את הסיר: בתחתית הסיר מניחים 5 שוקי עוף וחצי מתערובת הבצלים והגזרים. מפזרים לשכבה אחידה, מעל מפזרים חצי מכמות האורז, משטחים ומהדקים בעזרת כף. חוזרים על הפעולה: מפזרים מעל שכבת האורז את 5 שוקי העוף הנותרים, את תערובת הבצלים והגזרים ומעליה את שארית האורז. משטחים ומהדקים.

    מרכיבים את הסיר. צילום: נטע לויה
    מרכיבים את הסיר. צילום: נטע לויה

  7. מניחים את הסיר על להבה נמוכה ומוסיפים את המים הרותחים, מכסים במגבת מטבח נקייה ומעליה את המכסה של הסיר ומבשלים במשך 50 דקות. מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר מכוסה במשך רבע שעה נוספת.
  8. פותחים את המכסה ומצננים חמש דקות. בזהירות רבה הופכים את הסיר על צלחת הגשה רחבה.

    אושפלו. צילום: נטע לויה
    אושפלו. צילום: נטע לויה

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 423.0 קק״ל 3384.2 קק״ל
פחמימות 56.6 גרם 452.4 גרם
שומן 10.3 גרם 82.3 גרם
נתרן 655.6 מ״ג 5244.8 מ״ג
חלבון 21.6 גרם 172.8 גרם
סיבים תזונתיים 10.0 גרם 80.2 גרם
שומן רווי 1.6 גרם 13.0 גרם
כולסטרול 54.6 מ״ג 436.8 מ״ג
סידן 78.6 מ״ג 629.0 מ״ג
ברזל 5.2 מ״ג 41.6 מ״ג
אשלגן 733.7 מ״ג 5869.8 מ״ג
אבץ 2.5 מ״ג 19.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    נדיה בורוכוב

    אפילו לא דומה לאושפלוב,לא ככה מסדרים את השכבות ,אלא העוף/בשר למטה עם הבצל ומעליו הגזר ומלמעלה האורז,וממש לא ככה מכינים,מטגנים בצל להזהבה ואז באותו סיר מוסיפים את העוף לאחר מכן מרפדים מתחת לעופות עם מעט גזר ושאר הגזר שופכים מעל העוף ,מתבלים מוסיפים את החומוס והמים ומרתיחים ,מנמיכים האש ומבשלים כחצי שעה ולאחר מכן מעליו מסדרים יפה את האורז ומוסיפים מים כסנטימטר מעל האורז מביאים לרתיחה ואז כשהמים כביכול נספגים באורז מנמיכים את האש ויוצרים מעין 3 ארובות בתוך האורז ומבשלים

    Avatar
    ניר

    במרכיבים כתוב 6 שוקיים ובהוראות הכנה כתוב 5 שוקיים ועוד 5 שוקיים. לא מסתדר… והבעיה הכי גדולה היא שגיליתי את זה רק אחרי שסיימתי להכין את כל המרכיבים…

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody