להתענג על טורט עלים של סלמון ותרד

מאיר דנון מכין מאפה מלוח משגע שמתאים במיוחד לחג השבועות! טורט בצק עלים במילוי מוסלין - ממרח סלמון, שמנת, טרגון ועירית, עם פילה סלמון ועלי תרד מטוגנים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

טורט

מוסלין

אופן הכנה

  1. מכינים את המוסלין: בקערת מעבד המזון- קנווד מניחים את הסלמון כשהוא חתוך לקוביות, המלח והפלפל ומעבדים במשך כמה שניות עד שהוא נטחן ומתגבש מסביב ללהב המכשיר.
  2. מוסיפים את החלבון ומעבדים שוב עד שהדג מתגבש סביב הלהב.
  3. מוסיפים את השמנת המתוקה בהדרגה עד לקבלת ממרח הומוגני.
  4. מוסיפים את עשבי התיבול - טרגון ועירית ומעבירים לשק זילוף ומאחסנים לבינתיים במקרר.
  5. מכינים את המלית: בכלי רחב מחממים את שמן הזית ומטגנים בו את עלי התרד יחד עם מלח עד שהעלים נהיים קטנים במשך 2-3 דקות.
  6. מעבירים לצלחת להתקרר ומסננים את הנוזלים.
  7. מתבלים את פילה הסלמון במלח ובפלפל.
  8. על תבנית אפייה שמים סנו סושי - נייר אפייה טבעי ומעליו את בצק העלים.
  9. מרכיבים את הטורט: מזלפים על בצק העלים שכבה ממלית המוסלין, מסדרים מעליה את התרד ומעליו את פילה הסלמון מתובל במלח ופלפל.
  10. מכסים בשכבה נוספת של עלי תרד ומעליו מסדרים שכבה נוספת ממלית המוסלין.
  11. מורחים ביצה טרופה על שולי הבצק ומכסים ברדיד בצק עלים נוסף.
  12. מקשטים את המאפה, מורחים ביצה טרופה.
  13. לפני שמכניסים לתנור עושים מעין ארובה במרכז המאפה כדי לאפשר לאדים שמצטברים בתוך המאפה להשתחרר בזמן הבישול.

    לפני שמכניסים לתנור עושים מעין ארובה במרכז המאפה. צילום: שניר גאוטה
    לפני שמכניסים לתנור עושים מעין ארובה במרכז המאפה. צילום: שניר גאוטה

  14. אופים בתנור בחום של 190 מעלות כ-30-40 דקות. מגישים.

    טורט עלים של סלמון ותרד. צילום: שניר גואטה
    טורט עלים של סלמון ותרד. צילום: שניר גואטה

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 234.2 קק״ל 1405.4 קק״ל
פחמימות 2.0 גרם 11.8 גרם
שומן 19.2 גרם 115.5 גרם
נתרן 528.8 מ״ג 3172.7 מ״ג
חלבון 12.6 גרם 75.9 גרם
סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.7 גרם
שומן רווי 10.3 גרם 61.5 גרם
כולסטרול 74.6 מ״ג 447.5 מ״ג
סידן 46.4 מ״ג 278.1 מ״ג
ברזל 0.8 מ״ג 4.7 מ״ג
אשלגן 222.5 מ״ג 1334.8 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 3.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    רעות

    מה ניתן לשים במקום שמנת 1מתוקה למתכון פרווה?תודה

      Avatar
      Foody Foody

      אפשר להשתמש בשמנת צמחית. שנה טובה!

    Avatar
    רעות

    האם ניתן להכין את המתכון ללא המוסלין?

      Avatar
      Foody Foody

      ללא קרם המוסלין המנה תצא הרבה פחות עשירה. לכן מומלץ לא לוותר על הקרם. אפשר להכין את הקרם פרווה עם שמנת צמחית. בהצלחה ושנה טובה!