לזניה בשרית מהירה עם רוטב בשמל פרווה

מוכנים לזה? הפעם הבאנו לכם מתכון קל להכנה למנה מעולה, קבלו מתכון ללזניה בשרית מהירה עם רוטב בשמל פרווה לשומרי הכשרות מבינכם
מוכנים לזה? הפעם הבאנו לכם מתכון קל להכנה למנה מעולה, קבלו מתכון ללזניה בשרית מהירה עם רוטב בשמל פרווה לשומרי הכשרות מבינכם
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    2542
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2542.3 קק״ל 2542.3 קק״ל
    פחמימות 171.5 גרם 171.5 גרם
    שומן 113.6 גרם 113.6 גרם
    נתרן 13566.7 מ״ג 13566.7 מ״ג
    חלבון 160.3 גרם 160.3 גרם
    סיבים תזונתיים 11.1 גרם 11.1 גרם
    שומן רווי 46.2 גרם 46.2 גרם
    כולסטרול 455.0 מ״ג 455.0 מ״ג
    סידן 224.5 מ״ג 224.5 מ״ג
    ברזל 17.3 מ״ג 17.3 מ״ג
    אשלגן 2911.5 מ״ג 2911.5 מ״ג
    אבץ 33.4 מ״ג 33.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    2542
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2542.3 קק״ל 2542.3 קק״ל
    פחמימות 171.5 גרם 171.5 גרם
    שומן 113.6 גרם 113.6 גרם
    נתרן 13566.7 מ״ג 13566.7 מ״ג
    חלבון 160.3 גרם 160.3 גרם
    סיבים תזונתיים 11.1 גרם 11.1 גרם
    שומן רווי 46.2 גרם 46.2 גרם
    כולסטרול 455.0 מ״ג 455.0 מ״ג
    סידן 224.5 מ״ג 224.5 מ״ג
    ברזל 17.3 מ״ג 17.3 מ״ג
    אשלגן 2911.5 מ״ג 2911.5 מ״ג
    אבץ 33.4 מ״ג 33.4 מ״ג
    סגור

בדרך כלל כשאנחנו חושבים על לזניה היא לא תהיה לזניה בשרית אלא לזניה חלבית עם ירקות ותועפות של גבינה. אבל הנה, אנחנו מפתיעים אתכם ומגישים לכם לזניה בשרית, עם רוטב בשמל מפנק שממש לא צריך שום תוספת של גבינה. רוטב הבשמל הוא פרווה ומפנק ומתמסר עד שלא תרישו שמדובר ברוטב בשמל פרווה.

לזניה בשרית עם רוטב בשמל פרווה 4654
לזניה בשרית עם רוטב בשמל פרווה – הפינוק בהתגלמותו!
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
7 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


רוטב בולונז

רוטב בשמל פרווה


אופן הכנה

מכינים את המרכיבים למנה. צילום: שניר גואטה
מכינים את המרכיבים למנה. צילום: שניר גואטה
  1. מכינים את רוטב הבולונז: מחממים בסיר את הפאסאטה, מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו היטב ברוטב.
  2. מוסיפים את הגזר, הסוכר, המלח, הפלפל והאורגנו. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
  3. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים ברתיחה עדינה 40 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם. טועמים, מתקנים תיבול ומסירים מהאש.
  4. מכינים את רוטב הבשמל הפרווה: מכינים מראש את כל המצרכים ליד הכיריים.
  5. ממיסים בסיר את המרגרינה ומוסיפים את הקמח. מערבבים היטב ללא הפסקה בכף עץ עד שנוצר מעין בצק רבוך.
  6. מוסיפים מהר כרבע כוס מכמות השמנת הצמחית ומערבבים לא הפסקה עד שהנוזל נספג בקמח וממשיכים להוסיף מהנוזל לסירוגין בכמויות של כרבע כוס בכל פעם. מערבבים כל הזמן.
  7. כשמסיימים למזוג את כל השמנת הצמחית, מוסיפים את המלח, הפלפל והאגוז המוסקט. מערבבים היטב ומסירים מהאש.
  8. מרכיבים את הלזניה: מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  9. בקערית קטנה מערבבים את רסק העגבניות והמים ומוזגים על תחתית התבנית. מניחים מעל שכבה אחת של עלי לזניה.
  10. על עלי הלזניה מוזגים כחצי מכמות רוטב הבולונז (או פחות לשכבה דקה יותר).
  11. על רוטב הבולונז מוזגים כ-1/3 מרוטב הבשמל ומפזרים בשכבה אחידה.
  12. על הבשמל מניחים עוד שכבה של עלי לזניה, על העלים עוד שכבה של בולונז ומלמעלה את כל רוטב הבשמל הנותר.
  13. מכניסים לתנור ואופים 25-30 דקות (עד שהבשמל מזהיב מעט מלמעלה).
    לזניה בשרית מהירה עם רוטב בשמל פרווה. צילום: שניר גואטה
    לזניה בשרית מהירה עם רוטב בשמל פרווה. צילום: שניר גואטה

     

    לזניה בשרית עם רוטב בשמל פרווה 09890
    לזניה בשרית עם רוטב בשמל פרווה - בא לנו לקפוץ ראש פנימה!

הערות

  • אם לא אוהבים שכבה כל כך עבה של בולונז אפשר להשתמש בפחות ואת יתרת הבולונז להקפיא או להשתמש כרוטב לפסטה.
  • את הלזניה יהיה קל יותר לחתוך אחרי חימום חוזר (כלומר יש לתת ללזניה להתקרר היטב, לחמם ורק אז לחתוך ולהוציא מהתבנית).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לזניה בשרית מהירה עם רוטב בשמל פרווה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    ישראל פריינד

    נראה מאד מגרה, רק לא מובן מתי מכניסים את הבשר ללזניה ? האם אחרי ששמנו שכבה אחת של עלים ורוטב ?

      Avatar
      Foody Foody

      ההסבר באופן ההכנה מפורט מאוד וכן יש סרטון. ובכל זאת, בסעיף 10 מפורט כיצד מרכיבים את הלזניה: קודם רוטב, אח”כ שכבת עלים ראשונה ואז הבולונז וכן הלאה.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות