לזניה חצילים וגבינות של תמרה אהרוני

תמרה אהרוני מלמדת איך מכינים לזניה חצילים וגבינות משגעת, סופר טעימה וסופר פשוטה להכנה. השילוב בין רוטב הבשמל לרוטב העגבניות הוא טעים ומנחם
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

מצרכים

רוטב בשמל

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס”מ. חוצים את הפלפלים הקלויים.
  2. מחממים את שמן הזית בגובה 1 ס”מ במחבת גדולה ומטגנים את החצילים משני הצדדים. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
  3. מכינים את רוטב העגבניות: בקערה גדולה מערבבים היטב את העגבניות המרוסקות, 3 סוגי הגבינות, מלח ופלפל.
  4. מכינים את רוטב הבשמל: בסיר קטן ממיסים את החמאה ומטגנים בה את הקמח עד להשחמה קלה. מוסיפים את החלב, מלח ופלפל ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה עד להסמכה.
  5. מרכיבים את הלזניה: מסדרים בתחתית התבנית בחפיפה את דפי הלזניה, מניחים מעל שכבה צפופה של החצילים והפלפלים הקלויים, יוצקים מעל 1/2 מתערובת העגבניות והגבינות ומסדרים מעל את עלי הבזיליקום. חוזרים שנית על אותה הפעולה, מסיימים עם דפי הלזניה, יוצקים מעל את רוטב הבשמל ומפזרים את גבינת הקשקבל.
  6. מכסים את התבנית עם נייר אפייה ונייר כסף ואופים כ-30 דקות. מורידים את הניירות ואופים 15 דקות נוספות, או עד שהלזנייה מזהיבה.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 4527.1 קק״ל 4527.1 קק״ל
פחמימות 404.3 גרם 404.3 גרם
שומן 252.1 גרם 252.1 גרם
נתרן 9089.0 מ״ג 9089.0 מ״ג
חלבון 205.3 גרם 205.3 גרם
סיבים תזונתיים 79.7 גרם 79.7 גרם
שומן רווי 100.7 גרם 100.7 גרם
כולסטרול 412.3 מ״ג 412.3 מ״ג
סידן 4526.4 מ״ג 4526.4 מ״ג
ברזל 29.7 מ״ג 29.7 מ״ג
אשלגן 9142.8 מ״ג 9142.8 מ״ג
אבץ 21.7 מ״ג 21.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody