לחם ללא לישה עם עגבניות ופיסטוקים
- איילת הירשמן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1580.4 קק״ל 1580.4 קק״לפחמימות 172.2 גרם 172.2 גרםשומן 71.0 גרם 71.0 גרםנתרן 4982.7 מ״ג 4982.7 מ״גחלבון 83.0 גרם 83.0 גרםסיבים תזונתיים 16.4 גרם 16.4 גרםשומן רווי 22.1 גרם 22.1 גרםכולסטרול 921.1 מ״ג 921.1 מ״גסידן 784.2 מ״ג 784.2 מ״גברזל 19.4 מ״ג 19.4 מ״גאשלגן 2024.2 מ״ג 2024.2 מ״גאבץ 11.6 מ״ג 11.6 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות1580
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 1580.4 קק״ל 1580.4 קק״לפחמימות 172.2 גרם 172.2 גרםשומן 71.0 גרם 71.0 גרםנתרן 4982.7 מ״ג 4982.7 מ״גחלבון 83.0 גרם 83.0 גרםסיבים תזונתיים 16.4 גרם 16.4 גרםשומן רווי 22.1 גרם 22.1 גרםכולסטרול 921.1 מ״ג 921.1 מ״גסידן 784.2 מ״ג 784.2 מ״גברזל 19.4 מ״ג 19.4 מ״גאשלגן 2024.2 מ״ג 2024.2 מ״גאבץ 11.6 מ״ג 11.6 מ״גסגור
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 1580 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 1/2כוסות או 210 גרם קמח תופח
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פפריקה מתוקה
-
3 ביצים L
-
1מיכל או 200 מ"ל יוגורט 3%
-
8 עגבניות שרי קטנות
-
1/2 כוס פיסטוקים קלופים קלויים
-
1 צרור פטרוזיליה
-
50 גרם גבינת פרמזן
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית בתרסיס שמן ומרפדים בנייר אפייה.
- שמים בקערה את הקמח, המלח והפפריקה ומערבבים.
- בקערה גדולה אחרת, שמים את הביצים וטורפים במטרפה ידנית, עד שמתקבל קרם תפוח.
- מוסיפים את היוגורט וטורפים בכמה תנועות קצרות.
- מוסיפים את תערובת היבשים לתערובת הרטובים ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- חוצים את עגבניות השרי, קוצצים את הפיסטוקים וקוצצים דק את הפטרוזיליה ומוסיפים לעיסה, מערבבים ויוצקים לתבנית.
- מגרדים בפומפייה את גבינת הפרמזן ומפזרים אותה מלמעלה.
- אופים במשך 45-40 דקות, עד שהלחם מזהיב ומתייצב במרכזו. מוציאים מהתנור ומצננים בתבנית 15 דקות בטמפרטורת החדר. מגישים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית בתרסיס שמן ומרפדים בנייר אפייה.
- שמים בקערה את הקמח, המלח והפפריקה ומערבבים.
- בקערה גדולה אחרת, שמים את הביצים וטורפים במטרפה ידנית, עד שמתקבל קרם תפוח.
- מוסיפים את היוגורט וטורפים בכמה תנועות קצרות.
- מוסיפים את תערובת היבשים לתערובת הרטובים ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- חוצים את עגבניות השרי, קוצצים את הפיסטוקים וקוצצים דק את הפטרוזיליה ומוסיפים לעיסה, מערבבים ויוצקים לתבנית.
- מגרדים בפומפייה את גבינת הפרמזן ומפזרים אותה מלמעלה.
- אופים במשך 45-40 דקות, עד שהלחם מזהיב ומתייצב במרכזו. מוציאים מהתנור ומצננים בתבנית 15 דקות בטמפרטורת החדר. מגישים.
הערות
- רצוי להשתמש ביוגורט שמן, לא פחות מ- 3% שומן
הערות
- רצוי להשתמש ביוגורט שמן, לא פחות מ- 3% שומן
תגובות (3)
הי מה אפשר לשים במקום עגבניות ופטרוזיליה?
הי, אפשר במקום העגבניות לשים פלפל אדום או ירוק (לא חריף) ובמקום הפטרוזיליה עירית קצוצה. אבל הפטרוזיליה נותנת את מירב הטעם ללחם לכן אולי כדאי לנסות לחם תירס במקום: https://foody.co.il/foody_recipe/%d7%9c%d7%97%d7%9d-%d7%aa%d7%99%d7%a8%d7%a1-%d7%95%d7%99%d7%95%d7%92%d7%95%d7%a8%d7%98-%d7%9c%d7%9c%d7%90-%d7%92%d7%9c%d7%95%d7%98%d7%9f-%d7%9c%d7%94%d7%aa%d7%a2%d7%a0%d7%92-%d7%a2%d7%9c%d7%99%d7%95/?auto=1 או כל אחד ממתכוני הלחם הנהדרים שיש לנו באתר. סופ”ש נעים (:
ג’ני, את מושלמת!