לחמניות זעפרן שבדיות

לחמניות קטנות ומתקתקות מהמטבח השבדי. הזעפרן מוסיף להן ניחוח קסום של ארצות רחוקות והכי כיף לאכול אותן עם חמאה וריבה כשהן עדיין חמימות
לחמניות קטנות ומתקתקות מהמטבח השבדי. הזעפרן מוסיף להן ניחוח קסום של ארצות רחוקות והכי כיף לאכול אותן עם חמאה וריבה כשהן עדיין חמימות
  • אפרת ליכטנשטט
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה שעתיים ו-30 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    188
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 188.0 קק״ל 2819.3 קק״ל
    פחמימות 32.4 גרם 486.3 גרם
    שומן 4.7 גרם 71.0 גרם
    נתרן 100.3 מ״ג 1505.2 מ״ג
    חלבון 7.0 גרם 105.3 גרם
    סיבים תזונתיים 2.0 גרם 30.7 גרם
    שומן רווי 2.3 גרם 34.8 גרם
    כולסטרול 64.6 מ״ג 968.6 מ״ג
    סידן 26.5 מ״ג 398.0 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 21.7 מ״ג
    אשלגן 89.3 מ״ג 1339.5 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 20.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה שעתיים ו-30 דק׳
    כולל 30 דק׳
  • קלוריות
    188
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 188.0 קק״ל 2819.3 קק״ל
    פחמימות 32.4 גרם 486.3 גרם
    שומן 4.7 גרם 71.0 גרם
    נתרן 100.3 מ״ג 1505.2 מ״ג
    חלבון 7.0 גרם 105.3 גרם
    סיבים תזונתיים 2.0 גרם 30.7 גרם
    שומן רווי 2.3 גרם 34.8 גרם
    כולסטרול 64.6 מ״ג 968.6 מ״ג
    סידן 26.5 מ״ג 398.0 מ״ג
    ברזל 1.4 מ״ג 21.7 מ״ג
    אשלגן 89.3 מ״ג 1339.5 מ״ג
    אבץ 1.4 מ״ג 20.3 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מתוקים
אפרת ליכטנשטט
X

4 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

הברשה


אופן הכנה

  1. בסיר קטן שמים חלב, כפית סוכר וחוטי זעפרן ומביאים לסף רתיחה, מערבבים היטב ומצננים לטמפרטורה של כ-30 מעלות (כשהחלב פושר).
  2. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים ו-1/4 כוס סוכר ומערבבים היטב.
  3. ממיסים את החמאה במיקרוגל.
  4. מוסיפים למיקסר ביצים, חמאה וגבינת ריקוטה ומתחילים בלישה. מוסיפים את החלב הפושר ואת המלח ולשים כ-8 דקות. אם הבצק דביק מאד מוסיפים כף או שתיים של קמח. בעזרת מרית מגרדים את דפנות הקערה כדי שכל החומרים יתאחדו. (אם אין מיקסר אפשר ללוש באופן ידני כמובן)
  5. אחרי 8 דקות לישה מעבירים את הבצק למשטח מקומח מעט ולשים לצורת כדור.  מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון או במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  6. כשהבצק תפח, מעבירים אותו למשטח מקומח ומועכים אותו לצורת מלבן. מחלקים ל-14 חלקים שווים (כ-65 גרם לכל חתיכה אם נעזרים במשקל).
  7. יוצרים ״נחש״ באורך 35 ס״מ מכל חתיכה ומועכים אותו מעט כדי שיהיה שטוח. מגלגלים לצורת שבלול כפול משני הצדדים ומניחים על נייר אפייה במרווחים גדולים.
  8. מחממים תנור ל-190 מעלות ומתפיחים את השבלולים פעם שנייה כ-20 דקות. לאחר שתפחו תוחבים צימוק למרכז של כל שבלול ומברישים בביצה טרופה.
  9. אופים כ-10-14 דקות עד שהלחמניות מזהיבות ומעט משחימות בצדדים. שימו לב שזוהי אפייה קצרה ומומלץ להשגיח על התנור. מצננים מעט לפני שאוכלים עם חמאה וריבה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
לחמניות זעפרן שבדיות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובה (1)

Avatar

    Avatar
    שקד

    מעולה! דומה ללחמניות המושלמות של פיקה. אני שמתי מעט יותר זעפרן ממה שבמתכון

קטגוריות

אביזרים

טכניקות