לחמניות זעפרן שבדיות

לחמניות קטנות ומתקתקות מהמטבח השבדי. הזעפרן מוסיף להן ניחוח קסום של ארצות רחוקות והכי כיף לאכול אותן עם חמאה וריבה כשהן עדיין חמימות
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    שעתיים ו-30 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    12

מצרכים

אופן הכנה

  1. בסיר קטן שמים חלב, כפית סוכר וחוטי זעפרן ומביאים לסף רתיחה, מערבבים היטב ומצננים לטמפרטורה של כ-30 מעלות (כשהחלב פושר).
  2. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים ו-1/4 כוס סוכר ומערבבים היטב.
  3. ממיסים את החמאה במיקרוגל.
  4. מוסיפים למיקסר ביצים, חמאה וגבינת ריקוטה ומתחילים בלישה. מוסיפים את החלב הפושר ואת המלח ולשים כ-8 דקות. אם הבצק דביק מאד מוסיפים כף או שתיים של קמח. בעזרת מרית מגרדים את דפנות הקערה כדי שכל החומרים יתאחדו. (אם אין מיקסר אפשר ללוש באופן ידני כמובן)
  5. אחרי 8 דקות לישה מעבירים את הבצק למשטח מקומח מעט ולשים לצורת כדור.  מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון או במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  6. כשהבצק תפח, מעבירים אותו למשטח מקומח ומועכים אותו לצורת מלבן. מחלקים ל-14 חלקים שווים (כ-65 גרם לכל חתיכה אם נעזרים במשקל).
  7. יוצרים ״נחש״ באורך 35 ס״מ מכל חתיכה ומועכים אותו מעט כדי שיהיה שטוח. מגלגלים לצורת שבלול כפול משני הצדדים ומניחים על נייר אפייה במרווחים גדולים.
  8. מחממים תנור ל-190 מעלות ומתפיחים את השבלולים פעם שנייה כ-20 דקות. לאחר שתפחו תוחבים צימוק למרכז של כל שבלול ומברישים בביצה טרופה.
  9. אופים כ-10-14 דקות עד שהלחמניות מזהיבות ומעט משחימות בצדדים. שימו לב שזוהי אפייה קצרה ומומלץ להשגיח על התנור. מצננים מעט לפני שאוכלים עם חמאה וריבה.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 15 מנות
קלוריות 182.9 קק״ל 2742.8 קק״ל
פחמימות 31.7 גרם 475.2 גרם
שומן 4.2 גרם 63.0 גרם
נתרן 77.5 מ״ג 1161.8 מ״ג
חלבון 6.5 גרם 97.5 גרם
סיבים תזונתיים 2.0 גרם 30.6 גרם
שומן רווי 2.3 גרם 34.9 גרם
כולסטרול 56.3 מ״ג 843.8 מ״ג
סידן 26.1 מ״ג 391.9 מ״ג
ברזל 1.5 מ״ג 22.7 מ״ג
אשלגן 95.4 מ״ג 1430.6 מ״ג
אבץ 1.3 מ״ג 19.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody