מאפה אטריות וגבינות של אהרוני

הגרסה של אהרוני למק אנד צ'יז כוללת גם תוספות של בצל, תימין וגבינת פטה, שהופכות אותה לפשטידת אטריות קצת ישראלית, קצת אמריקאית והכי טעימה שיש
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

פסטה

בשאמל

אופן הכנה

  1. מבשלים את האטריות בסיר מים מלוחים, על פי הוראות הבישול שעל גבי האריזה. מסננים במסננת גדולה, שוטפים את האטריות במים קרים, מנערים ומסננים. מערבבים את האטריות עם שתי כפות שמן זית.
  2. מערבבים בקערה את האטריות המבושלות עם הגבינות ושבבי הבצל המטוגן.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. מכינים את הבשאמל: קוצצים את הבצל דק. שמים את החמאה בסיר קטן וכשהיא חמה מטגנים בה את הבצל והתימין כשתי דקות. מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב עוד שתי דקות. מוסיפים את החלב ומערבבים עם מטרפת יד. ממשיכים לבשל תוך טריפה עד שהרוטב מסמיך ומצפה את המטרפה.
  5. מכניסים את תערובת האטריות לתבנית חסינת חום מרוחה בחמאה ומהדקים היטב.
  6. יוצקים לאט את הבשאמל לתבנית באופן אחיד ומפזרים מעל את הפרמזן המגורדת.
  7. מכניסים לתנור למשך כשעה, עד שפני המאפה שחומים יפה. אם המאפה השחים לפני כן, אפשר להוציא מהתנור.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 2428.0 קק״ל 2428.0 קק״ל
פחמימות 81.6 גרם 81.6 גרם
שומן 170.8 גרם 170.8 גרם
נתרן 5569.2 מ״ג 5569.2 מ״ג
חלבון 153.4 גרם 153.4 גרם
סיבים תזונתיים 3.0 גרם 3.0 גרם
שומן רווי 74.0 גרם 74.0 גרם
כולסטרול 307.9 מ״ג 307.9 מ״ג
סידן 2661.6 מ״ג 2661.6 מ״ג
ברזל 2.2 מ״ג 2.2 מ״ג
אשלגן 1780.4 מ״ג 1780.4 מ״ג
אבץ 7.7 מ״ג 7.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody