מאפה בצק פילו במילוי תרד וגבינת פטה

יש לכם אורחים לא צפויים ואתם רוצים להרשים אותם בקלות ובמהירות? מכינים מאפה בצק פילו במילוי תרד וגבינת פטה שיקצור מלא מחמאות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    12

מצרכים

לציפוי

אופן הכנה

  1. מכינים את המילוי: קוצצים דק את הבצל, התרד, הפלפל האדום.
  2. מחממים שמן זית במחבת.
  3. מוסיפים את הבצל ואת הפלפל האדום ומטגנים עד להזהבה.
  4. מוסיפים את התרד ומטגנים 5 דקות.
  5. מוסיפים יין לבן, מלח, פלפל שחור ושום ומטגנים דקה או עד שהנוזלים מתאדים.
  6. מסירים מהאש, מפוררים פנימה את גבינת הפטה ומערבבים היטב. מצננים.
  7. מכינים את המאפה: מחממים תנור ל-170 מעלות.
  8. מניחים על משטח העבודה עלה פילו ומברישים בחמאה מומסת. חוזרים על הפעולה 3 פעמים נוספות.
  9. שמים את המילוי בגליל צר וארוך ברוחב העלה ומגלגלים לגליל דק והדוק. מגלגלים את הגליל סביב עצמו ליצירת שבלול.
  10. מניחים את שבלול הבצק בתבנית תנור מרודפת בנייר אפייה, מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום.
  11. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עש שהמאפה פריך וזהוב, בערך 30 דקות.

המתכון באדיבות רמי לוי

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 103.1 קק״ל 825.1 קק״ל
פחמימות 2.6 גרם 21.1 גרם
שומן 6.5 גרם 52.2 גרם
נתרן 583.1 מ״ג 4664.7 מ״ג
חלבון 5.8 גרם 46.4 גרם
סיבים תזונתיים 1.1 גרם 8.6 גרם
שומן רווי 1.5 גרם 12.3 גרם
כולסטרול 35.1 מ״ג 280.8 מ״ג
סידן 104.5 מ״ג 836.3 מ״ג
ברזל 1.0 מ״ג 8.1 מ״ג
אשלגן 146.0 מ״ג 1168.1 מ״ג
אבץ 0.8 מ״ג 6.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody